RO17
UTILIZAREA CUPTORULUI
TABEL CU DESCRIEREA FUNCIILOR
Funcia tradiională
CONVENIONAL
Pentru a prepara orice fel de mâncare, pe un singur nivel. Utilizaţi nivelul 2. Această
funcţie are o fază automată de preîncălzire. Aşteptaţi finalizarea preîncălzirii înainte
de a introduce alimente în cuptor.
GRĂTAR
Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi; pentru a gratina legume şi pentru a prăji
pâine. Se recomandă poziţionarea alimentelor pe nivelul 4. Când frigeţi carnea la
grătar, utilizaţi tava pentru scurgerea grăsimii pentru a colecta zeama rezultată în urma
preparării. Poziţionaţi-o pe nivelul 3, adăugând aprox. jumătate de litru de apă. Nu este
necesar să preîncălziţi cuptorul. În timpul coacerii, uşa cuptorului trebuie să rămână
închisă.
AER FORAT
Pentru a găti simultan pe două niveluri alimente, chiar şi diferite, care necesită aceeaşi
temperatură de preparare (de ex., peşte, legume, prăjituri). Această funcţie poate fi
folosită pentru a prepara diverse alimente fără ca mirosurile să treacă de la un aliment
la altul. Atunci când gătiţi pe un singur nivel, utilizaţi al 2-lea grătar. Atunci când gătiţi pe
două niveluri, utilizaţi primul şi al 3-lea grătar. Această funcţie are o fază automată de
preîncălzire. Aşteptaţi finalizarea preîncălzirii înainte de a introduce alimente în cuptor.
COACERE CONVECIE
Pentru prepararea cărnii şi a plăcintelor cu umplutură lichidă (dulci sau sărate), pe un
singur grătar. Cu această funcţie, procesul de preparare este susţinut prin funcţionarea
intermitentă şi la intensitate redusă a ventilatorului, ceea ce împiedică deshidratarea
excesivă a alimentelor. Utilizaţi nivelul 2. Această funcţie are o fază automată de
preîncălzire. Aşteptaţi finalizarea preîncălzirii înainte de a introduce alimente în cuptor.
Funciile 6
th
Sense
6
th
Sense TOCANĂ
Această funcţie selectează automat modul optim de preparare şi temperatura
aferentă pentru gătirea oricărui fel de mâncare care conţine paste (lasagna, cannelloni
etc.). Temperatura poate fi modificată într-un anumit interval pentru a se adapta
perfect la diferitele reţete şi gusturi personale. Utilizaţi nivelul 2. Nu este necesar să
preîncălziţi cuptorul.
6
th
Sense CARNE
Această funcţie selectează automat modul optim de preparare şi temperatura
aferentă pentru frigerea oricărui tip de carne (pui, vită, viţel, porc, miel etc.).
Temperatura poate fi modificată într-un anumit interval pentru a se adapta perfect la
diferitele reţete şi gusturi personale. Cu această funcţie, procesul de preparare este
susţinut prin funcţionarea intermitentă şi la intensitate redusă a ventilatorului, ceea ce
împiedică deshidratarea excesivă a alimentelor. Utilizaţi nivelul 2. Nu este necesară
preîncălzirea cuptorului înainte de utilizare.
6
th
Sense MAXI COOKING
Această funcţie selectează automat modul optim de preparare şi temperatura
aferentă pentru frigerea bucăţilor mari de carne (peste 2,5 kg). Se recomandă să
întoarceţi carnea în timpul procesului de preparare, pentru a obţine o rumenire
uniformă. Se recomandă să o stropiţi din când în când pentru a nu se usca excesiv.
Utilizaţi nivelul 1 sau 2, în funcţie de dimensiunile bucăţii de carne. Nu este necesară
preîncălzirea cuptorului înainte de utilizare.
6
th
Sense PÂINE
Această funcţie selectează automat modul optim de preparare şi temperatura
aferentă pentru prepararea oricărui fel de pâine (baghete, chifle, pâine la tavă etc.).
Temperatura poate fi modificată într-un anumit interval pentru a se adapta perfect la
diferitele reţete şi gusturi personale. Utilizaţi nivelul 2. Nu este necesar să preîncălziţi
cuptorul.
6
th
Sense PIZZA
Această funcţie selectează automat modul optim de preparare şi temperatura
aferentă pentru prepararea oricărui fel de pizza (pizza subţire, pizza de casă, focaccia
etc.). Temperatura poate fi modificată într-un anumit interval pentru a se adapta
perfect la diferitele reţete şi gusturi personale. Utilizaţi nivelul 2. Nu este necesar să
preîncălziţi cuptorul.
6
th
Sense PRODUSE DE
PATISERIE
Această funcţie selectează automat modul optim de preparare şi temperatura
aferentă pentru prepararea oricărui produs de patiserie (biscuiţi, chec, tarte cu fructe
etc.). Temperatura poate fi modificată într-un anumit interval pentru a se adapta
perfect la diferitele reţete şi gusturi personale. Utilizaţi nivelurile 2 sau 3. Nu este
necesar să preîncălziţi cuptorul.