Gorenje VS2110 Manual de utilizare

Categorie
Etanșatoare cu vid
Tip
Manual de utilizare

Acest manual este potrivit și pentru

1
SL Navodila za uporabo ......................................... 2
HR Upute za uporabu ............................................. 7
SRB MNE Uputstvo za upotrebu ..................................... 12
MK  .................................... 17
EN Instruction manual .......................................... 23
RO Manual de utilizare ........................................... 28
PL  ............................................ 33
SK  ........................................... 39
HU  .......................................... 44
UK  ............................... 50
RU  ....................... 57
28
MANUAL DE UTILIZARE RO
Important
În momentul utilizării acestui aparat electric,
măsurile de siguranţă trebuie să fie întotdeauna
respectate, inclusiv următoarele:
Citiţi instrucţiunile înainte de a utiliza aparatul.
Precauii
1. Înainte de a conecta sau deconecta cablul de
alimentare la priză, asiguri- că butonul de
control este OFF, şi deconectaţi atunci nd nu
este utilizat sau înainte de curăţare.
2. Acest aparat nu este o jucărie, atunci când este
utilizat în apropierea copiilor este necesară o
atenţie deosebită, şi depozitaţi acest aparat la loc
sigur şi nu îl lăsaţi la îndemâna copiilor.
3. Nu utilizaţi alte accesorii nerecomandate, şi nu
utilizaţi acest aparat pentru alte scopuri det cele
pentru care a fost creat
4. Opriţi utilizarea aparatului imediat în cazul în care
cablul este deteriorat şi chemaţi un profesionist
pentru înlocuirea acestuia
5. Nu atingeţi piesele în mişcare.
6. Nu încercaţi să reparaţi acest aparat.
7. Nu utilizaţi aparatul dacă acesta a căzut sau dacă
pare să fie deteriorat.
8. Evitaţi următoarele: să trageţi sau să transportaţi
de cablu, să utilizaţi cablul de alimentare ca
ner, să prindi cablul la uşă, sau să trageţi
cablul în jurul unor margini sau colţuri ascuţite. Nu
utilizaţi aparatul nd cablul sau priza sunt umede.
9. Evitaţi contactul cu gazul fierbinte, cuptorul înlzit,
aragazul precum şi cu orice alte suprafeţe fierbinţi.
10. Este mai bine să nu folosiţi prelungitor pentru
acest aparat. Cu toate acestea, în cazul în care
folosiţi, acesta trebuie să aibă o valoare nominală
mai mare sau egală cu a aparatului.
11. Când deconectaţi aparatul, pentru a evita orice
leziune, vă rugăm să ţineţi de priză, nu de cablu.
12. Înainte de a conecta aparatul, asiguraţi-vă că aveţi
inile uscate.
13. Atunci când se află în poziţia ―ON‖, asiguri-vă
aparatul este întotdeauna pe o suprafaţă stabilă,
cum ar fi o masă sau un blat de bucărie.
14. Nu se foloseşte niciun lubrifiant, cum ar fi uleiurile
lubrifiante sau apa, pe acest aparat.
15. La curăţare, nu introduci aparatul în a sau în
orice alt lichid.
16. Nu utilizaţi aparatul în exterior sau pe o suprafaţă
umedă, aparatul este destinat exclusiv pentru uz
casnic.
17. Acest aparat nu este destinat utilizării persoanelor
(inclusiv copii) cu capacităţi fizice, senzoriale sau
mentale reduse sau lipsă de experienţă şi
cunoştinţe, cu excepţia cazului în care sunt
supravegheaţi sau instruiţi cu privire la utilizarea
acestuia, de o persoană responsabilă pentru
siguranţa acestora.
18. Copiii trebuie supravegheaţi pentru a se asigura
că aceştia nu se joacă cu aparatul.
19. În cazul în care cablul de alimentare este
deteriorat, trebuie înlocuit de produtor,
distribuitor sau personal calificat pentru a evita
orice pericol.
20. Când utilizaţi cutia aparatului, apăsaţi capacul cu
na, pentru a-l proteja.
21. După ce aţi terminat, vă rugăm întotdeauna saţi
capacul aparatului deschis, nu-l închideţi, pentru a
nu afecta funcţionarea acestuia.
22. Vă rugăm să nu spălaţi capacul, va afecta
funcţionarea.

directivei europene 2002/9

electrical and electronic equipment - WEEE).
Directiva prescrie cadrul pentru o preluare

aparatelor vechi.
Funcii i caracteristici
Vidare/ sigilare: Pentru scoaterea aerului din pungă şi
sigilarea acesteia după finalizarea procesului de vidare
Doar sigilare: Pentru sigilarea pungii astfel înt
vidarea să poată fi efectuată.
Anulare: Pentru a opri vidarea atunci nd operatorul
doreşte să oprească operaţiunea.
Blocarea capacului: Pentru a bloca sau a debloca
capacul. Pe partea stân şi dreaptă se află un buton
key-press.
Bec indicator: pentru a indica starea de vidare sau a
procesului de sigilare.
Bandă de etanşare: Conţine un fir de înlzire acoperit
cu Teflon care permite sigilarea pungii dar nu şi lipirea
de bandă a acesteia.
Garnitura de etanşare: apa punga pe banda de
etanşare.
Suprafaţa de vidare: Extrage aerul din pungă şi opreşte
orice scurgere de lichid.
Inel de burete pentru izolarea aerului: izolarea zonei de
vid şi prevenirea oricărei scurgeri.
Schia pentru instruciuni de folosire
29
Pasul 1: Aşezaţi deschiderea pungii mai jos de
portalul de aer
1. Doar sigilare
2. Bec Indicator (pentru sigilare)
3. Anulare
4. Bec indicator (pentru vidare)
5. Vidare / sigilare
Pasul 2: Apasă pentru blocare.
Pasul 3: Apasă pentru declanşare
INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIRE
Efectuarea unei pungi folosind rola
de pungi
1. Conectaţi unitatea în sursa de putere 220-240V~
şi apăsiON‖;
2. Derulaţi punga şi puneţi un capăt al acesteia pe
partea de sus a benzii de cauciuc negru, apoi
închideţi capaculA se vedea schiţa #1;
3. Apăsaţi capacul pe ambele părţi în extremiţi
folosind ambele mâini nă se aud două sunete
click. (A se vedea schiţa pasul 2);
4. Apăsaţi butonul Doar sigilare‖ şi veţi observa că
LED-ul roşu se va aprinde;
5. Când LED-ul se va stinge, punga este sigila
6. Apoi scoateţi rola de pungi şi tăiaţi lungimea dorită.
Punga este pregătită.
Pstrarea alimentelor prin vidare:
1. Puneţi alimentele pe care doriţi să le păstraţi în
interiorul pungii;
2. Curăţaţi şi îndreptaţi capătul deschis al pungii,
asiguraţi-vă că nu se află nicio încreţitură pe părţile
cu capetele deschise;
3. Asiguraţi-vă că ambele părţi ale pungii sunt situate
în interiorul zonei încreţite (placă vid), dar sub
pilonul rotund care este gaura de vid a pompei
pentru a preveni orice scurgere. ( a se vedea
schiţa 3);
4. Închideţi capacul şi apăsaţi pe ambele părţi în
extremităţi nă se aud două sunete click!
5. Apăsaţi butonul vidare/sigilare‖ urnd ca punga
să fie închi şi sigilată automat.
6. După ce îndepliniţi cele de mai sus, apăsaţi cele
două butoane Cover Lock‖ şi procesul va fi
finalizat.
Sugestii pentru o funcionare optim
a procesului de vidare:
1. Nu puneţi prea multe alimente în interiorul pungii:
lăsaţi o lungime suficien la capătul deschis al
pungii astfel înt să poa fi pu pe placa de
vidare mai eficient;
2. Nu umeziţi capătul deschis al pungii. Punga
umedă poate îngreuna topirea şi sigilarea!
3. Există multe utilizări non-alimentare pentru
ambalarea în vid. Puteţi păstra obiectele de
camping cum ar fi chibriturile, trusele de prim ajutor
şi îmbrăcămintea curate şi uscate. Ţini pregătite
semnalele pentru situaţii de urgenţă la volan.
Păstraţi obiectele de argint şi de coleie intacte.
4. Curăţaţi şi îndreptaţi capătul deschis al pungii
înainte de sigilare. Asiguraţi-vă că nu a apărut
nicio încreţitură pe părţile deschise, obiecte
externe sau, punga încreţită poate îngreuna
sigilarea;
5. Nu lăsaţi prea mult aer în interiorul pungii. Apăsaţi
pentru a permite aerului să iasă înainte de a-l vida.
Prea mult aer în interiorul pungii produce
solicitarea pompei de vidare şi poate reduce
puterea motorului de a îndepărta aerul din
interiorul acesteia
6. Nu vidaţi obiecte ambalate cu vârfuri ascuţite
precum oasele de peşte şi scoicile dure! Vârfurile
ascuţite pot tăia şi rupe punga!
7. Umpleţi o pungă cu aproximativ 2/3 de apă, sigilaţi
capătul (nu vidaţi). Congelaţi punga şi utilizaţi-o
pentru gheaţă în congelator, sau ambalaje de
gheaţă pentru leziuni obţinute în urma practirii
unui sport.
8. Vă sugeram să vidaţi şi să sigilaţi te o pun pe
minut, pentru a permite aparatului să îşi reia
funcţionarea.
9. În cazul în care nu se produce vidarea dorită dintr-
un motiv necunoscut, sistemul de vidare se va
închide automat după 30 de secunde, în aceas
situaţie, vă rugăm verificaţi dacă punga are vreo
scurgere, sau nu este aşeza corespunzător.
DESCHIDEREA UNEI PUNGI
SIGILATE
Tăiaţi punga în linie dreaptă cu foarfecele, chiar în
interiorul sigiliului.
30
RESIGILARE
Puteţi resigila multe produse alimentare în
ambalajele originale (ex. pungi de chipsuri),
urmând paşii de la ―straţi alimentele în vid‖ pe
această pagină în momentul resigilării.
Not: Aparatul de vidare nu poate fi direct
 a bidoanelor
sau a conservelor.
CURĂȚARE ȘI
ÎNTREȚINERE
Sistem de meninere a vidrii
1. Scoateţi întotdeauna aparatul din priză înainte de
curăţare.
2. Nu scufundaţi aparatul în a sau în alte lichide.
3. Nu utilizaţi agenţi de curăţare abrazivi pentru
curăţarea aparatului, pentru a nu zria suprafa.
4. Ştergeţi partea exterioară a aparatului cu o câr
umedă sau cu burete şi săpun delicat.
5. Pentru curăţarea interiorului, ştergeţi orice urmă de
alimente sau lichid cu ajutorul unui prosop de
hârtie.
6. Uscaţi bine înainte de o no utilizare.
Pstrarea pungilor
1. Pungile se spală cu apă caldă şi pun de spălat
vase, pe urmă se clătesc bine pentru a permite
uscarea completă înainte de refolosire.
2. Pungile pot fi spălate pe grătarul de sus al maşinii
de spălat vase întorndu-le pe dos. Ridicaţi
punga în sus astfel înt permită scurgerea
apei. Uscaţi bine înainte de refolosire.
3. Not: Pungile utilizate pentru a depozita carne
crudă, peşte, sau alimente grase nu pot fi
refolosite.
Depozitarea  pstrarea aparatului
de vidare:
Ţineţi aparatul într-un spaţiu neted şi sigur, şi nu-l
lăsaţi la îndemâna copiilor.
Recomandri pentru punga de vidare
Închiderea ermetică a frigiderului.
Pentru familiile ocupate, mesele rapide pot fi
preparate în avans, sigilate în porţii individuale, şi
pregătite pentru încălzire oricând.
Pregtirea alimentelor pentru frigider
1. În condiţii optime de depozitare, aparatul ajută
să menţineţi prospeţimea alimentelor. Încercaţi
începeţi cu cele mai proaspete alimente.
2. Pentru a congela alimentele fragile, ce necesită
să-şi păstreze forma, sigilaţi într-o pungă de vidare
şi puneţi la frigider. Alimente precum carnea,
fructele de pădure şi pâinea pot fi congelate fără
desicare excesivă pâ la 24 de ore.
3. Pentru sigilarea în vid a alimentelor pe bază de
lichide, precum supele, caserole de tocăniţă, mai
întâi puneţi-le la congelat într-o tavă de copt sau
într-un vas rezistent, sigilaţi, etichetaţi şi puneţi în
congelator de înda ce se află în stare soli.
4. Fierbeţi legumele gătindu-le în apă fiartă sau la
cuptorul cu microunde, lăsaţi-le la iar apoi sigilaţi-le
in vid în porţii potrivite.
5. Pentru a sigila în vid alimentele necongelate, sunt
necesari doi centimetri în plus pentru a permite
întinderea pungii în timpul congelării. Puneţi
carnea sau peştele pe un prosop de rtie, şi
sigilaţi în vid cu ajutorul acestuia în interiorul
pungii, permiţând absorbţia umezelii din alimente.
6. Înainte de a depozita alimente precum tortillas,
clătite sau chifle, utilizaţi ceară sau hârtie de
pergament între ele pentru a le aşeza una peste
alta, fiind astfel foarte uşor să scoţi o parte din
alimente, resigilezi apoi punga şi să o pui la loc
în congelator.
INFORMAȚII PRIVIND SIGURANA
DEPOZITRII ALIMENTELOR
Acest aparat de vidare va schimba modalitatea de
achiziţionare şi depozitare a alimentelor. Odată ce
v-aţi obişnuit cu ambalarea în vid, va deveni o
parte indispensabilă a pregătirii alimentelor. A se
urma anumite proceduri pentru a asigura calitatea
şi siguranţa alimentelor în momentul folosirii
acestui aparat:
1. Reacţiile chimice ce se produc în alimente la
contactul cu aerul, temperatura, umezeala, şi
acţiunea enzimati, înmulţirea microorganismelor
sau contaminarea de la insecte vor genera
alterarea alimentelor.
2. Principalul element ce duce la pierderea valorii
nutritive, a texturii, aromei şi întregii caliţi a
alimentelor este oxigenul din aer. Dezvoltarea
microorganismelor se datorează aerului, care
transportă umezeala în şi din alimente, cu excepţia
cazului în care acestea sunt protejate de un
ambalaj. Prin expunerea alimentelor congelate la
aerul din congelator va rezulta desicarea excesivă
a acestora.
3. Aparatul de sigilare îndepărtează până la 90% din
aerul din ambalaj. Aproximativ 21% oxigen se află
în aer, deci 90% din aerul eliminat la un nivel de
31
oxigen rezidual de 2% până la 3% în alimentele
sigilate în vid. a cum şti, nd nivelul de oxigen
este de 5% sau mai mic, majoritatea
microorganismelor nu se mai pot dezvolta.
4. În general sunt trei categorii de microorganisme:
mucegai, drojdie şi bacterii, prezente pretutindeni,
dar acestea pot provoca probleme doar în anumite
condiţii.
5. Într-un mediu cu cantitate scăzută de oxigen, fără
umezeală, mucegaiul nu se poate dezvolta; la
umezeală, în zahăr şi la o temperatură moderată,
drojdia se poate dezvolta cu sau fără aer.
Congelarea va încetini creşterea drojdiei, iar
îngheţul o stopează definitiv; Bacteriile pot creşte
cu sau fără aer.
6. Unul din tipurile cele mai periculoase de bacterii
este clostridium botulinum, care se pot dezvolta în
condiţii adecvate fără aer: în intervalul de
temperatură de 40˚F până la 115˚F( la 46˚).
Condiţiile de dezvoltare o constituie alimentele fără
acid, mediul scăzut de oxigen şi temperaturi mai
mari de 4F(c) pe o perioa îndelunga.
7. Alimentele congelate, uscate, acide, sarea sau
zahărul sunt rezistente la botulină. Alimentele
neacide, precum carnea, fructele de mare,
măslinele sărate, carnea de pasăre, peştele, ouăle
şi ciupercile; alimentele cu un nivel scăzut de
aciditate, care sunt în mare parte legumele; cele
cu un nivel mediu de aciditate, precum roşiile
coapte, ceapa, ardeiul iute, smochinele şi
castraveţii sunt uşor de contaminat cu botulină;
8. Acestea trebuie să fie congelate pe termen scurt şi
îngheţate pentru depozitare pe termen lung,
deoarece sunt predispuse la botulină şi trebuie
consumate imediat după încălzire.
9. Unele alimente uscate, precum făina şi cerealele
pot conţine larve de insecte, dacă nu sunt sigilate,
larvele pot incuba şi pot contamina alimentele în
timpul depozitării. Pentru a preveni incubarea
gărgăriţelor şi a altor insecte, depozitaţi aceste
alimente în ambalaje sigilate în caz de nevoie.
10. Evitaţi alterarea: alimentele trebuie depozitate la
temperaturi joase, întrut pine
microorganismele se pot dezvolta în absea
aerului.
11. Dacă temperatura la congelator depăşeşte 40˚F
(C) (pe perioade lungi de timp), aceasta va
favoriza dezvoltarea unor microorganisme
dăunătoare. Prin urmare,vă recomandăm să
menţineţi temperatura la 40˚F (C) sau sub 4.
12. nd temperatura este de 0˚F (-17˚C) sau mai
scăzută, este potrivită pentru depozitarea
alimentelor, cu toate că îngheţarea nu ucide
microorganismele, ci le încetineşte dezvoltarea.
13. Temperatura de depozitare în vid va afecta
alimentele uscate: întrucât termenul lor de
valabilitate se prelungeşte de 3 sau 4 ori cu fiecare
scădere a temperaturii cu 18˚F (10˚C).
FUNCII
1.)Principala funcţie a acestui aparat este de a
depozita o gamă variată de alimente pentru
prospeţime, aromă îndelungată şi utilitate. În
general, ambalarea în vid, menţine alimentele
proaspete pe o durată de trei ori mai mare decât
alte metode de depozitare tradiţionale. De îndată
ce aparatul va vă deveni indispensabil, va reduce
alterarea alimentelor şi astfel veţi economisi mai
mulţi bani.
1. Gătiţi în avans pentru a sigila şi a depozita porţii
individuale sau mese întregi. Această pun de
vidare se recomandă pentru microunde sau
fierbere, vă rum folosiţi metoda genera de
gătit pentru a rncălzi alimentele sigilate.
2. Preparaţi alimentele în avans pentru picnicuri,
excursii sau grătare.
3. Eliminaţi desicarea excesivă a alimentelor prin
congelare.
4. Ambalaţi carnea, peştele, fructele de mare,
legumele pentru a le depozita la frigider sau
congelator.
5. 5) Ambalaţi alimentele uscate precum fasolea,
nucile, cerealele pentru depozitare îndelunga.
2.) Este ideal pentru preambalarea ingredientelor şi a
porţiilor individuale pentru cei care îşi controlează
sănătatea şi greutatea sau pentru cei care urmează
regimuri alimentare cu cerinţe speciale.
3.) Acest sistem poate fi de asemenea folosit pentru a
depozita şi a proteja alte obiecte: obiecte de valoare
precum fotografii, documente importante, colecţii de
timbre, de cărţi, bijuterii, carduri, benzi desenate etc.;
şuruburi, cuie, pioneze; medicamente, plasturi şi alte
elemente de prim-ajutor, etc.
Reguli privind sigurana alimentelor
Din studiile ştiinţifice şi bunul simţ, putem înţa
următoarele reguli de siguranţă alimentară ceea
ce va duce la creşterea siguranţei şi la o
depozitare optimă a alimentelor.
1. Da alimentele perisabile au fost înlzite sau
decongelate consumaţi-le imediat.
2. Pentru a revida alimentele ambalate după ce au
fost deschise, urmaţi instrucţiunile de recongelare
după deschidere şi depozitaţi pachetele revidate
corespunzător.
3. Modul adecvat de decongelare a alimentelor este
de a le pune la frigider la decongelare, nu
decongelaţi alimentele în apă caldă, prin surse de
căldură, sau în cuptorul cu microunde.
4. Este dăunător consumul alimentelor care au fost
lăsate la temperatura camerei mai mult de câteva
ore , în special dacă au fost preparate cu un sos
gros , într-un ambalaj în vid, sau în alt mediu cu o
cantitate redusă de oxigen.
32
5. Pentru ca răcirea alimentelor să se facă rapid, vă
rugăm să distribuiţi pachetele în vid în mod egal în
frigider sau congelator.
La ambalarea unor cantiti mari de
carne, peşte sau a altor produse
alimentare 
1. Înainte de sigilare, este nevoie să vă slaţi
inile, şi toate ustensilele şi suprafeţele utilizate
pentru tăierea şi sigilarea alimentelor.
2. Congelaţi alimentele perisabile imediat dacă le-aţi
sigilat ;i nu le lăsaţi la temperatura camerei.
3. Termenul de valabilitate al produselor alimentare
uscate precum nucile, nucile de cocos sau
cerealele se va extinde în ambalaje sigilate, da
le depozitaţi la loc răcoros şi întunecat.
Oxigenul şi temperatura ridicată vor provoca
alterarea alimentelor cu conţinut mare de grăsimi.
4. Înainte de a sigila în vid fructe şi legume, precum
mere, banane, cartofi şi rădăcinoase, decojirea lor
va duce la prelungirea termenului de valabilitate.
5. La sigilarea legumelor proaspete precum broccoli,
conopidă şi varză pentru congelare, acestea vor
emite gaze, fiind necesară fierberea şi îngheţarea
acestor alimente înainte de sigilare.
DEPANAREA
 nimic la apsarea
aparatului de vidare
1. Asiguraţi-vă că este conectat corespunzător
cablul de alimentare la priza electri, şi în poziţia
on. Testaţi priza electrică prin conectare la un alt
aparat, da nu funcţionează, vă rugăm
verificaţi întrerupătoarele sau siguranţele.
2. Verificaţi cablul de alimentare şi priza şi asiguraţi-
vă că nu sunt deteriorate în niciun fel. Da sunt
deteriorate, nu folosiţi aparatul de vidare.
Aerul nu este eliminat
complet
1. Pentru a sigila corespunzător, catul deschis al
pungii trebuie să se afle în întregime în interiorul
zonei de vidare.
2. Verificaţi banda de sigilare şi garnitura de sub
capac pentru fragmente şi poziţionare. Asiguraţi-
că sunt curate şi şterse.
3. Punga ar putea avea un orificiu. Pentru a verifica ,
sigilaţi punga cu aer, scufundaţi-o în a, şi
asaţi. Dacă există bule de aer, acest lucru indică
o scurgere şi trebuie utilizată o nouă pungă.
4. Verificaţi dacă capacul este bine poziţionat.

dup ce este sigilat.
1. Încreţiturile, firmiturile, grăsimea, lichidele pot
cauza scurgeri de-a lungul sigirii. Deschideţi
punga, ştergeţi interiorul pungii neteziţi-o de-a
lungul benzii de sigilare înainte de resigilare.
2. Verificaţi da exis umezeală sau lichid de la
ncare în pungă, dacă există, va trebui să
deschideţi punga şi să o resigilaţi sau să folosiţi o
altă pungă. Alimentele cu exces de lichide trebuie
îngheţate înainte de sigilarea în vid.
3. Dacă au existat obiecte cu vârfuri ascuţite, probabil
că au tăiat punga eliberând aerul. Acoperiţi
marginile ascuţite din pungă cu prosoape de
hârtie.
Aparatul de vidare nu sigileaz punga
corespunztor
1. În caz de supraîncălzire a benzii de sigilare şi de
topire a pungii, este necesa ridicarea capacului
pentru a permite benzii de sigilare să se cească
pentru câteva minute.
2. Înainte de a apăsa din nou cheiaseal only,
permiteţi aparatului să-şi reia funcţionare în 15
secunde.
Mediul 
Nu aruncaţi aparatul împreună cu deşeurile
casnice atunci când nu mai este utilizabil, ci
înmânaţi-l la un punct oficial de colectare pentru
reciclare. Astfel ajutaţi la conservarea mediului.

Dacă aveţi nevoie de informaţii sau aveţi o
problemă, contactaţi Centrul Relaţii Clienţi Gorenje
din ţara dumneavoastră (veţi găsi numărul de
telefon în broşura de garanţie tradusă în mai multe
limbi). Dacă nu există niciun Centru de Relaţii
Clienţi în ţara dumneavoastră, mergeţi la dealer-ul
local Gorenje sau contactaţi Departamentul de
Service al Aparatelor Domestice Gorenje.
Numai pentru uz personal!
GORENJE
V DOREȘTE S FOLOSII NOUL
APARAT CU PLCERE
Ne rezervm dreptul la orice modificare!
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64

Gorenje VS2110 Manual de utilizare

Categorie
Etanșatoare cu vid
Tip
Manual de utilizare
Acest manual este potrivit și pentru