Russell Hobbs 20910-56, Russell Hobbs 20910-56 Manual de utilizare

  • Bună! Sunt un chatbot AI antrenat să vă ajut cu Russell Hobbs 20910-56 Manual de utilizare. Am citit deja documentul și sunt gata să vă ofer răspunsuri clare și simple.
60
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Aparatul poate fi folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și
de către persoane cu capacităţi fizice, senzoriale sau mentale
reduse sau lipsă de experienţă și cunoștinţe dacă sunt
supravegheaţi/instruiţi și înţeleg pericolele la care se supun. Copiii
nu trebuie să se joace cu aparatul. Curăţarea și utilizarea de către
utilizator nu trebuie efectuate de copii decât dacă aceștia au
peste 8 ani și sunt supravegheaţi. Nu lăsaţi aparatul și cablul la
îndemâna copiilor sub 8 ani.
2 Nu conectaţi aparatul prin intermediul unui sistem cu
temporizator sau cu comandă de la distaă.
¬ Suprafeţele aparatului se vor încinge.
3 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către
fabricant, agentul de service sau orice altă persoană calificată,
pentru a evita accidentele.
H Nu puneţi aparatul în lichid, nu îl folosiţi în baie, lângă apă sau afară.
4 Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă stabilă, nivelată, rezistentă la căldură, la cel puţin 75 cm
deasupra nivelului podelei.
5 Lăsaţi un spaţiu de cel puţin 50 mm în jurul aparatului.
6 Nu folosiţi aparatul lângă sau sub materiale inflamabile (spre ex., perdele).
7 Nu puneţi nimic pe ușă atunci când este deschisă - se va rupe.
8 Nu acoperiţi aparatul sau nu aşezaţi nimic pe el.
9 Când nu utilizaţi aparatul, înainte de a-l muta şi înainte de a-l curăţa, scoateţi-l din priză.
10 Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
11 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
exclusiv pentru uz casnic
U ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
1 Asiguraţi-vă că aţi îndepărtat toate ambalajele din interiorul aparatului și elementele din
jurul acestuia.
2 Băgaţi întrerupătorul în priză.
3 Setaţi temperatura la 250.
4 Reglaţi cuptorul pe H.
5 Reglaţi temporizatorul pe 10.
6 Operaţi aparatul gol.
7 S-ar putea să miroasă puţin, însă nu vă îngrijoraţi. Asiguraţi-vă că începerea este bine ventilată.
C COȘUL ȘI TAVA
8 Coșul și tava se glisează în suporturile raftului de la capetele cuptorului.
9 Folosiţi suporturile de jos pentru coacere și fripturi.
10 Folosiţi suporturile de sus pentru grătar, pâine prăjită și cruste crocante.
11 Dacă nu gătiţi în tavă, puneţi-o pe suportul de jos, pentru a capta lichidul scurs.
61
C MÂNERUL
12 Pentru a monta mânerul pe coș/tavă:
a) prindeţi cârligele de deasupra coșului/tăvii
b) coborâţi mânerul până când partea de jos ajunge sub coș/tavă
c) ridicaţi mânerul, se va ridica și coșul/tava
d) cârligele de sus se potrivesc la tavă, cele de sus la coș
C FOLOSIREA CUPTORULUI
13 Băgaţi întrerupătorul în priză.
c Setaţi controlul temperaturi la temperatura necesară (90-250° C).
A Reglaţi cuptorul pe funcţia necesară:
G element superior/grătar
F element inferior
H ambele elemente
2 element superior şi ventilator
1 ambele elemente şi ventilator
C PORNIRE
14 Există două modalităţi pentru pornirea cuptorului.
1 Activaţi temporizatorul 1. Becul se va aprinde.
• Comutaţi-l pe 0 pentru a-l opri. Becul se va stinge.
2 Rotiţi temporizatorul în sensul acelor de ceasornic, reglând timpul dorit. Becul se va
aprinde.
• Când cronometrul ajunge la 0, aparatul se va stinge. Veţi auzi un „ding“. Becul se va stinge.
• Dacă trebuie să gătiţi mai mult de 60 de minute, trebuie doar să setaţi din nou
cronometrul când ajunge la zero.
, Dacă nu-l folosiţi drept grătar, preîncălziţi cuptorul timp de 10-20 minute.
C A - DESCHISĂ SAU ÎNCHISĂ?
15 Ușa are 3 poziţii stabile - deschisă, închisă și deschisă parţial (aprox. 50 mm).
16 Ţineţi uşa deschisă atunci când folosiţi elementul superior G drept grătar.
17 Aceasta va preveni acţionarea termostatului și oprirea elementului.
18 Ţineţi uşa închisă atunci când îl folosiţi drept cuptor tradiţional.
19 Ușa devine fierbinte – purtaţi mănuși de bucătărie.
C GRĂTAR ȘI STROPIRE
20 Atunci când folosiţi grătarul sau când gătiţi vreun aliment care ajunge aproape de elementul
de sus, fiţi atenţi la mâncare pentru a evita stropirea cu grăsime sau sucuri pe elementul de
sus.
21 Dacă vedeţi stropi, mutaţi mâncarea mai jos, departe de elementul de sus.
22 Este posibil să fie nevoie să măriţi puţin timpul de gătire pentru a suplini distanţa
suplimentară.
23 Stropirea va face dificilă curăţarea.
24 Reziduurile arse de pe elementul de sus îi pot scurta durata de funcţionare.
25 Reziduurile arse care cad pe mâncare pot afecta aspectul și gustul mâncării.
instrucţiuni
schiţe
1 element superior
2 element inferior
3 suporturi raft
c control temperatură
A control cuptor
4 bec
T temporizator
0 oprit
1 pornit
5 mâner
6 cârlige superioare
7 cârlige inferioare
8 ușă
9 mâner
10 coş
11 tavă
` se poate spăla în mașina de
spălat vase
62
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
26 Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se răcească.
27 Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă curată.
28 Spălaţi părţile mobile cu apă caldă cu detergent, clătiţi bine, scurgeţi şi lăsaţi la uscat.
` Puteţi spăla aceste componente în mașina de spălat vase.
29 Mediul extrem din interiorul maşinii de spălat vase poate afecta suprafeţele.
30 Va fi afectat doar aspectul acestora, nu va fi afectată funcţionarea aparatului.
31 Nu folosiţi bureţi de bucătărie, bureţi de sârmă sau săpun.
decolorare
32 În timp, suprafeţele aparatului se vor decolora.
33 Acest lucru este inevitabil, inofensiv și nu va afecta funcţionarea corectă a aparatului.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
C TIMPI DE GĂTIRE ŞI SIGURANŢA ALIMENTELOR
• Folosiţi aceşti timpi doar în scop informativ.
• Gătiţi carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiţi
peştele până când carnea devine opacă.
• Pentru alimente pre-ambalate, urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj sau etichetă.
alimente temperatură alimente temperatură
carne de vită 190-210 °C patiserie 190-210 °C
pâine 200-220 °C carne de porc 190-210 °C
caserole 140-160 °C plăcintă/tartă cu fructe 160-180 °C
pui 190-210 °C prăjitură cu fructe 140-160 °C
peşte 170-190 °C biscuiţi 190-220 °C
carne de miel 190-210 °C cozonac 160-180 °C
bezea 90 -110 °C budincă Yorkshire 200-220 °C
budincă cu lapte 140-160 °C
/