84
C ROTISORUL
29 Indiferent dacă gătiţi pasăre, iepure sau o bucată de carne, alimentele trebuie montate în
centrul rotisorului.
30 Dacă nu sunt montate central, o parte se va găti mai repede decât cealaltă.
31 Nu trebuie să există bucăţi desprinse, nu se vor găti uniform.
32 Rezultatele vor fi mai bune cu cât obţineţi o formă cât mai cilindrică, iar alimentele sunt mai
pe centrul rotisorului.
33 Legaţi cu un șnur bucăţile desprinse cum sunt aripile sau picioarele mici.
34 Deșurubaţi ambele șuruburi, apoi scoateţi frigăruia din capătul rotisorului.
35 Împingeţi capătul prin centrul cărnii și scoateţi-l pe cealaltă parte.
36 Puneţi la loc frigăruia pe rotisor și împingeţi ambele frigărui în carne.
37 Carnea se va micșora în timp ce se gătește și nu trebuie să cadă de pe frigărui; împingeţi-o
bine.
38 Mutaţi carnea și frigăruile pe rotisor până când carnea ajunge în centru, apoi strângeţi
ambele șuruburi, pentru a o fixa.
39 Montaţi capătul rotisorului în cuptor, apoi coborâţi celălalt capăt în ghidajul de pe cealaltă
parte a cuptorului.
40 Asiguraţi-vă nimic nu atinge interiorul cuptorului în timp ce rotisorul se rotește.
41 Glisaţi tava în suportul de jos, pentru a capta stropii.
42 Lăsaţi ușa pe jumătate deschisă.
43 Setaţi controlul temperaturi la temperatura necesară (100-230° C).
44 Dacă temperatura este prea ridicată, exteriorul se va găti mai repede decât centrul.
45 Vă recomandăm să gătiţi la temperatură joasă sau medie.
46 Dacă doriţi ca partea exterioară a cărnii să devină crocantă, ridicaţi temperatura la finalul
ciclului de preparare.
47 Reglaţi cuptorul pe O.
48 Rotiţi temporizatorul în sensul acelor de ceasornic, reglând timpul dorit.
49 Folosiţi furca rotisorului pentru a scoate rotisorul din cuptor.
50 Montaţi capetele furcii sub marginile rotisorului.
51 Țineţi furca cu ambele mâini.
52 Ridicaţi puţin partea stângă, pentru a elibera capătul de pe ghidaj, apoi mișcaţi rotisorul în
dreapta, pentru a elibera capătul.
53 Scoateţi cu grijă furca și rotisorul din cuptor.
54 Vă sugerăm să exersaţi câteva ori înainte de a începe să gătiţi.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
55 Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se răcească înainte de a-l curăţa sau depozita.
56 Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă curată.
57 Spălaţi părţile mobile cu apă caldă cu detergent, clătiţi bine, scurgeţi şi lăsaţi la uscat.
58 Nu folosiţi bureţi de bucătărie, bureţi de sârmă sau săpun.
59 Nu spălaţi nicio componentă a aparatului la maşina de spălat vase.
decolorare
60 În timp, suprafeţele aparatului se vor decolora.
61 Acest lucru este inevitabil, inofensiv și nu va afecta funcţionarea corectă a aparatului.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.