Tefal FZ7002.MM Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare

Acest manual este potrivit și pentru

38
Hrănitor & Delicios
Inovator de dragul sănătăţii dvs.
Nutriţia înseamnă a avea o dietă variată şi bine echilibrată… totuşi înseamnă mai mult decât doar
ingredientele. Cum sunt preparate şi gătite poate afecta semnificativ valoarea lor nutritivă şi poate avea
un impact major asupra gustului şi texturii lor.
Nutriţia înseamnă prin urmare şi diferenţele de compoziţie între multele metode de preparare şi aparatele
de gătit disponibile în zilele noastre. Cu acestea în vedere, a dezvoltat o gamă anume de
aparate care sunt dedicate NUTRIŢIEI PENTRU O PLĂCERE MAI MARE: aparate culinare ingenioase care
păstrează integritatea nutritivă şi amplifică gustul adevărat al ingredientelor.
Vă aduce soluţii unice
investeşte în cercetare pentru a vă aduce soluţii unice cu avantaje nutritive care sunt confirmate
de studii ştiinţifice.
Vă informează
De mulţi ani vă aduce aparate care ajută la prepararea meselor dvs. oferindu-vă viteză,
comoditate şi uşurinţă de folosire.
În fiecare zi, gama Nutritiv şi Delicios vă va ajuta prin:
• păstrarea calităţii ingredientelor naturale care sunt esenţiale în dieta dvs.,
• limitarea utilizării grăsimilor,
• redescoperirea gusturilor şi aromelor naturale ale alimentelor,
• reducerea timpului petrecut la prepararea meselor.
Din această gamă de produse, vă permite să preparaţi 1 kg de cartofi în cartofi prăjiţi de casă
cu doar 1 lingură (14 ml) din uleiul dvs. favorit!
Bine aţi venit în lumea lui !
Faceţi cartofi prăjiţi cu adevărat gustoşi exact aşa cum vă plac!
cartofii prăjiti sunt mai delicioşi crocanţi pe dinafară şi moi în interior datorită tehnologiei
patentate: paleta de amestecare uşoară a alimentelor împrăştie uleiul încins prin sistemul unic de aer cald.
Alege ingredientele, ulei, condimente, ieburi aromate si las-o pe să aibă grijă de restul.
Doar 3% grăsimi*: 1 lingură (14ml) de ulei este destul!
O lingură din uleiul ales de dvs. vă permite să faceţi cartofi prăjiţi adevăraţi dintr-un kg de cartofi. Puteţi
fi siguri că folosiţi exact cantitatea potrivită graţie lingurii gradate care este furnizată împreună cu aparatul.
*1 kg de cartofi preparaţi apoi tăiaţi în fâşii, de grosime de 13x13 mm şi lungime de până la aprox.
9cm, gătiţi până la -55% din pierderea greutăţii cu 14 ml de ulei.
Cartofi prăjiţi şi mult mai multe!
vă permite să gătiţi o mare varietate de reţete.
• În plus faţă de cartofi prăjiţi şi cartofi, vă puteţi varia meniurile cu legume prăjite în ulei, feluri din carne
tocată moi şi suculente, chiftele şi scoici, fructe de mare şi fructe prăjite crocante.
:
+
• Aparatul + găteşte foarte bine şi alimente congelate. Alimentele congelate sunt o bună
alternativă la produsele proaspete. Ele sunt practice şi păstrează calităţile nutritive şi gustul produselor.
Cartea de reţete furnizată a fost special creată pentru dvs. de echipa noastră de economişti
casnici şi nutriţionişti. Pe lângă cartofii prăjiţi tradiţionali mai sunt şi idei „amuzante” inovatoare
de cartofi prăjiţi aromaţi plus reţete de meniuri sănătoase şi gustoase şi chiar nişte deserturi!
39
RO
Pentru cele mai bune rezultate cu ,
vă sfătuim să urmaţi recomandările noastre
privind tipul de cartofi şi ulei pe care să le folosiţi
Cartoful: echilibru şi plăcere zilnic!
Cartofii sunt o excelentă sursă de energie şi conţin vitamine. Cartofii variază enorm ca mărime, formă şi gust
conform varietăţii, climei şi condiţiilor de cultură. Fiecare varietate îşi are timpul de recoltare,
productivitatea, mărimea, culoarea, calitatea de păstrate şi utilizările culinare proprii. Caracteristicile unui
cartof când este gătit pot varia în funcţie de originea şi de sezonul său.
Ce varietate să folosesc?
Ca regulă generală, vă sugerăm să folosiţi cartofi speciali care au fost recomandaţi pentru cartofi prăjiţi. În
multe supermarketuri informaţiile de pe pachet vă spun ce varietăţi sunt potrivite pentru chips.
Când cartofii au fost proaspăt recoltaţi, ei au un onţinut mai mare de apă, noi recomandăm gătirea cartofilor
c prăjiţi cu câteva minute mai mult.
Unde ar trebui să depozitez cartofii?
Cel mai bun loc de depozitat cartofii este o pivniţă întunecoasă sau un bufet la rece (între 6 şi 8°C), la întuneric.
Cum să prepar cartofii pentru ?
Pentru a obţine cele mai bune rezultate, trebuie să vă asiguraţi că feliile de cartofi nu se lipesc între ele.
Pentru aceasta, spălaţi cartofii întregi şi apoi tăiaţi-i în fâşii folosind un cuţit ascuţit sau un dispozitiv de
tăiat cartofii pai. Cartofii tăiaţi trebuie să fie de mărime egală pentru a se coace în acelaşi timp. Spălaţi
cartofii tăiaţi în multă apă rece până ce aceasta rămâne limpede pentru a înlătura cât mai mult amidon
cu putinţă. Uscaţi bine cartofii folosind un prosop curat bun absorbant. Cartofii tăiaţi trebuie să fie perfect
uscaţi înainte de a-i pune în
,
altfel nu vor fi crocanţi. Pentru a verifica dacă sunt destul de uscaţi,
presaţi-i cu un prosop de hârtie înainte de gătire. Dacă mai este vreo urmă de umezeală pe hârtie,
uscaţi-i din nou. Amintiţi-vă că timpul de gătire al cartofilor prăjiţi va varia în funcţie de greutatea
cartofilor şi de mărimea porţiei de cartofi folosite.
Cum să tai cartofii?
Mărimea unui cartof pai influenţează cât de crocant sau moale este. Cu cât sunt mai subţiri, cu atât mai
crocanţi vor fi şi invers, cartofii pai mai groşi vor fi mai moi în interior. Puteţi tăia cartofii la următoarele
grosimi şi lungimi conform gusturilor dvs:
Grosime: stil american: 8 x 8mm / Subţiri: 10 x 10mm / Standard: 13 x 13mm
Lungime: Până la aprox 9cm.
În Actifry grosimea maximă recomandată a cartofilor este 13mm x 13mm şi o lungime de până la 9cm.
Încercaţi o varietate de diferite uleiuri pentru sănătate
Vă puteţi varia tipul de ulei în funcţie de alegerea dvs cu 1 lingură de ulei pentru 1 kg de cartofi.
Alegeţi un ulei diferit de fiecare dată când gătiţi!
Cu , puteţi folosi o mare varietate de uleiuri:
Uleiuri standard: ulei de măsline, seminţe de struguri, porumb, alune de pământ (arahide), floarea-soarelui, soia*
• Uleiuri aromate: uleiuri infuzate cu ierburi aromatice, usturoi, ardei iute, lămâie…
• Uleiuri specialităţi: castane*, susan*…
(*gătiţi conform instrucţiunilor fabricantului)
Cu cantitatea mică de ulei pentru fiecare utilizare, tehnologia ajută la oferirea unei diete mai
sănătoase, echilibrate nutritiv.
:
+
Cu obţii cartofi pai cu o calitate nutritivă mai bună. Pentru
arome în plus, puteţi adăuga 1 sau 2 linguri în plus de ulei pentru mai
mult gust, dar aceasta va creşte conţinutul de grăsimi.
Cu + faceţi cartofi pai mai gustoşi, mai sănătoşi
exact aşa cum vă plac!
40
Recomandări importante
Instrucţiuni de siguranţă
Pentru siguranţa dvs., acest aparat se conformează standardelor şi
regulamentelor aplicabile (Directivele privind tensiunea joasă, compatibilitatea
electromagnetică, materialele în contact cu alimentele, mediul etc.).
Verificaţi ca tensiunea alimentare corespundă cu aceea arătată pe
aparat (curent alternativ).
Date fiind diversele standarde în vigoare, dacă aparatul este folosit într-
o ţară alta decât cea în care a fost cumpărat, verificaţi-l într-un centru de
service aprobat.
Acest aparat este conceput doar pentru utilizarea casnică. În cazul utilizării
profesionale, folosirea necorespunzătoare sau nerespectarea instrucţiunilor,
fabricantul nu acceptă nici o responsabilitate iar garanţia nu se aplică.
Citiţi şi respectaţi instrucţiunile de utilizare. Păstraţi-le pentru utilizare viitoare.
Conectarea la alimentarea electrică
Nu puneţi în funcţiune nici un aparat cu un cablu sau ştecher deteriorat sau
după ce aparatul funcţionează prost sau după ce a fost scăpat pe jos sau
deteriorat în vreun fel. Returnaţi aparatul la punctul de achiziţie.
Nu folosiţi cablu prelungitor. Dacă acceptaţi răspunderea pentru aceasta, folosiţi
doar un cablu prelungitor în bună stare care este potrivit cu puterea aparatului.
Dacă cablul de alimentare este deteriorat, el trebuie înlocuit de fabricant.
Returnaţi-l la punctul de achiziţie. Nu desfaceţi dvs. aparatul.
Nu lăsaţi cablul atârne.
Nu scoateţi aparatul din priză trăgând de cablu.
Scoateţi întotdeauna aparatul din priză imediat după folosire; când îl
mutaţi; înainte de curăţare sau întreţinere.
Utilizarea aparatului
Folosiţi o suprafaţă de lucru plană şi stabilă, rezistentă la căldură, departe
de împroşcăturile cu apă.
Nu lăsaţi niciodată aparatul în funcţiune nesupravegheat.
Acest aparat nu este conceput pentru a fi folosit de persoane (inclusiv
copii) cu dizabilităţi fizice, mentale sau senzoriale, sau de persoane care
nu cunosc aparatul, decât dacă sunt supravegheate sau li se dau
instrucţiuni prealabile privind utilizarea aparatului de către cineva
responsabil pentru siguranţa lor.
Copiii trebuie supravegheaţi nu se joace cu aparatul.
Acest aparat electrocasnic funcţionează la temperaturi înalte care pot cauza
arsuri. Nu atingeţi suprafeţele fierbinţi ale aparatului (capac, părţi metalice…).
Nu porniţi aparatul lângă materiale inflamabile (rolete, perdele…) sau
aproape de o sursă de căldură exterioară (sobă cu gaz, placă
fierbinte…etc.).
În eventualitatea unui incendiu, nu încercaţi niciodată să stingeţi flăcările cu
apă. Scoateţi din priză aparatul. Închideţi capacul, dacă nu este periculos
faceţi aceasta. Potoliţi flăcările cu o lavetă umezită.
Nu mutaţi aparatul când este plin cu alimente fierbinţi.
Nu cufundaţi niciodată aparatul în apă!
Gătitul
Acest aparat nu este recomandat pregătirii alimentelor cu conţinut mare de
lichid: supe, sosuri etc.
Nu porniţi niciodată maşina dacă vasul de gătit este gol.
Nu umpleţi maxim vasul de gătit, nu depaşiţi semnul maxim de nivel al
alimentelor (mai ales in cazul cartofilor prăjiţi).
41
RO
Descriere
Introducere rapidă pentru utilizare
Înainte de prima utilizare
Pentru a scoate capacul - fig.1, apăsaţi butoanele de deschidere a capacului
(13) în acelaşi timp şi ridicaţi zăvorul (3) pentru a scoate capacul -
fig. 2.
Scoateţi lingura de măsurare.
Ridicaţi mânerul în poziţie orizontală până ce auziţi un "click" când se
blochează.
Scoateţi vasul de gătit - fig. 3.
Pentru a scoate paleta, ridicaţi levierul de blocare de culoare gri deschis
poziţionat în lateral faţă de paletă. Poziţionaţi-vă degetul mare în partea de
sus a paletei şi indexul şi degetul mijlociu sub levierul de blocare, ridicaţi
levierul de blocare folosindu-vă degetele pentru a debloca paleta - fig. 4a.
Toate părţile demontabile se pot spăla în maşina de spălat vase - fig. 5
sau se pot spăla cu un burete moale şi detergent lichid de vase.
Ştergeţi baza aparatului folosind o lavetă umezită şi detergent lichid de vase.
Clătiţi şi ştergeţi cu grijă părţile înainte de a le monta la loc împreună.
Pentru a potrivi paleta, trageţi levierul de blocare gri deschis în sus, apoi puneţi
paleta în mijlocul vasului de gătit şi împingeţi levierul de blocare în jos -
fig. 4b.
În timpul primei folosiri, aparatul poate emana un miros slab: acesta nu
este dăunător şi va dispărea repede. Nu are nici un efect asupra
funcţionării + ActiFry.
Prepararea alimentelor
Puneţi alimentele în vasul de gătit, distribuindu-le uniform, asigurându-vă că
respectaţi cantitatea maximă (vezi tabelele de gătire p. 42 la 44).
Adăugaţi uleiul la alimente cu lingura - fig. 7, împrăştiindu-l uniform (vezi
tabelele de gătire p. 42 la 44). (1 lingură de ulei = 14 ml de ulei).
Deblocaţi mânerul şi pliaţi-l complet în adăpostul lui - fig. 8.
Închideţi capacul - fig. 9.
Gătirea
Setarea timpului de gătire
Apăsaţi butonul de setare a cronometrului pentru a seta timpul. Ţineţi
butonul apăsat până ce se afişează timpul dorit pe afişaj - fig. 10 (vezi
tabelele de gătire p. 42 la 44).
Acum eliberaţi. Timpul selectat (în minute) este afişat iar numărătoarea
inversă începe.
Dacă faceţi o greşeală sau vreţi ştergeţi timpul selectat, ţineţi butonul
apăsat timp de 2 secunde, apoi setaţi din nou timpul.
1. Zona rece de atingere a capacului
2. Capac transparent
3. Zăvor pentru scoaterea capacului
4. Lingură de măsurare (14ml)
5. Levier de blocare/deblocare a paletei
6. Semne nivel maxim de alimente
7. Paletă demontabilă pentru amestecare
8. Vas de gătit neaderent demontabil
9. Buton de eliberare a mânerului vasului de
gătit doar la compartimentul bateriilor)
10. Mânerul vasului de gătit
11. Bază
12. Filtru demontabil
13. Butoane de deschidere a capacului
14. Cronometru digital
15. Buton Pornire/Oprire
16. Buton setare cronometru
17. Panou de control demontabil (doar
pentru accesul la compartimentul bateriilor)
Scoateţi toate benzile
aderente şi toate hârtiile.
Nu cufundaţi niciodată
baza în apă.
La prima utilizare, pentru
a obţine cele mai bune
rezultate cu noul dvs.
produs, vă sfătuim să
preparaţi o reţetă care
se găteşte în 30 de
minute sau mai mult.
Pentru cartofi pai, nu
depăşiţi niciodată nivelul
maxim indicat pe paletă
- fig. 6. Nu lăsaţi lingura
de măsurare în vas în
timp ce gătiţi alimentele.
FIŢI ATENŢI: cronometrul
semnalează sfârşitul
gătirii, dar nu opreşte
aparatul din gătit.
42
Pornirea gătirii
Apăsaţi butonul Pornit/Oprit, gătirea începe graţie circulaţiei aerului
fierbinte dinăuntrul etanşării aparatului - fig.11. Paleta se roteşte încet în
sensul acelor de ceasornic.
Scoaterea alimentelor
Odată ce gătirea este completă, cronometrul emite un bip. Pentru a opri
bipul, apăsaţi butonul de setare a cronometrului - fig.12.
Apăsaţi Pornit/Oprit pentru a opri aparatul -
fig. 13 şi deschideţi capacul.
Ridicaţi mânerul până ce auziţi un "click" care blochează şi scoateţi vasul
de gătit -
fig. 14.
Serviţi imediat.
Tabelul cu timpii de gătire
Poate varia după varietate şi cantitatea de cartofi folosită.
Cartofi
*Greutatea cartofilor necojiţi
Alte legume
Când deschideţi capacul,
aparatul se opreşte din
funcţiune.
Pentru a evita orice risc de
arsuri, nu atingeţi capacul
sau orice altă parte în
afară de zona rece pentru
atingere.
TIP CANTITATE ULEI TIMP DE TIRE
Cartofi pai
grosime standard
13mm x 13mm
lungime până la 9cm
Proaspăt 1000 g* 1 lingură ulei 40-45min
Proaspăt 750 g* 3/4 lingură ulei 35-37min
Proaspăt 500 g* 1/2 lingură ulei 28-30min
Proaspăt 250 g* 1/4 lingură ulei 24-26min
Cartofi (sferturi)
Proaspăt 1000 g* 1 lingură ulei 40-42min
Congelat 750 g Fără 14-16min
Cartofi felia
ţ
i
Proaspăt 1000 g* 1 lingură ulei 40-42min
Proaspăt 750 g Fără 30-32min
Cartofi pai
Congelat - doar
potrivit pentru
prăjire
750 g
Standard
13mm x 13mm
Fără
35-40 min
Congelat - 2
moduri sau 3
moduri de gătire
potriviţi pentru
cuptor şi grill (şi
prăjire).
750 g
Subţiri
10mm x 10mm
Fără
30-32 min
500 g
stil american
8mmx8mm
Fără
25-27 min
ALIMENT TIP CANTITATE ULEI TIMP DE TIRE
Dovlecei Proaspăt, felii 750 g
1 lingură ulei
+ 150 ml apă rece
25-35min
Ardei dulci Proaspăt, felii 650 g
1 lingură ulei
+ 150 ml apă rece
20-25min
Ciuperci Proaspăt, sferturi 650 g 1 lingură ulei 12-15min
Roşii Proaspăt, sferturi 650 g
1 lingură ulei
+ 150 ml apă rece
10-15min
Ceapă Proaspăt, inele 500 g 1 lingură ulei 15-25min
43
RO
Carne - Pasăre
Adăugaţi aromă cărnii şi păsării, amestecaţi nişte condimente (paprică, curry, mix de ierburi, cimbru...) cu uleiul.
*Întoarceţi la jumătatea gătirii
Peşte - Fructe de mare
Deserturi
ALIMENT TIP CANTITATE ULEI TIMP DE TIRE
Crochete de pui
Proaspăt 750 g Fără 18-20min
Congelat 12 bucăţi (160 g) Fără 18-20min
Congelat 4la6 Fără 12-15min
Ciocănele de pui Proaspăt 2 Fără 30-32min
Pulpe de pui Proaspăt 500 g Fără 30-35min
Piept de pui (fără os) Proaspăt 6 (cam 750 g) Fără 10-15min
Rulouri de primăvară Proaspăt 4la8mici 1 lingură ulei 10-12min
Cotlete de miel
Proaspăt (2,5 cm la
3 cm grosime)
2la6 Fără 20-25min*
Cotlete de porc
Proaspăt
(2,5 cm gros.)
2la3 Fără 18-23min*
File de porc Proaspăt 2 la 6 felii sau fâşii 1 lingură ulei 12-15min
Cârnaţi Proaspăt 4 la 8 (împunşi) Fără 10-12min
Chilli Con Carne
Proaspăt (din carne
de vită tocată)
500 g 1 lingură ulei 30-40min
Friptură de vită
Proaspăt (pulpă sau
muşchi tăiat în fâşii
de 1 cm grosime)
600 g Fără 8-10min
Chiftele Proaspete 12 bucăţi Fără 18-20min
ALIMENT TIP CANTITATE ULEI TIMP DE TIRE
Dovlecei Congelat
18 bucăţi
(280 g)
Fără 10 min
Ardei dulci Proaspăt bucăţi 500 g 1 lingură ulei 20-22min
Ciuperci Gătite 400 g Fără 10-12min
Roşii Proaspăt, sferturi 650 g
1 lingură ulei
+ 150 ml apă rece
10-15min
ALIMENT TIP CANTITATE ULEI TIMP DE TIRE
Banane
Tăiate felii 500 g (5 banane)
1 lingură ulei
+ 1 lingură zahăr brun
4-6min
În folie de aluminiu 2 banane Fără 20-25min
Cireşe Întregi Până la1000 g
1 lingură ulei
+ 1 la 2 linguri zahăr
12-15min
Căpşuni
Sferturi mari,
jumătaţi mici
Până la 1000 g 1 la 2 linguri zahăr 5-7min
Mere Tăiate felii 3 1 lingură ulei + 2 linguri zahăr 15-18min
Pere Tăiate felii la 1000 g 1 la 2 linguri zahăr 8-12min
Ananas Tăiat bucăţi 1 1 la 2 linguri zahăr 8-12min
44
Produse congelate
Indicaţii şi ponturi de gătire cu ActiFry
Nu adăugaţi sare la cartofii pai în timp ce aceştia sunt în vas. Adăugaţi
sare doar când îi scoateţi din aparat la sfârşitul gătirii.
Când adăugaţi ierburi uscate şi condimente în Actifry, amestecaţi-le cu
nişte ulei sau lichid. Dacă încercaţi le presăraţi direct în vas, ele vor fi
împrăştiate de sistemul de aer fierbinte.
Vă rugăm observaţi condimentele cu culori puternice ar putea păta
uşor paleta şi părţile aparatului. Este normal.
Pentru cele mai bune rezultate, folosiţi usturoi tăiat fin în loc de usturoi
zdrobit pentru a-i evita aderenţa la paleta centrală.
Dacă folosiţi cepe în reţetele ActiFry, cel mai bine este să le feliaţi fin în loc
le tăiaţi mărunt pentru că se gătesc mai bine. Separaţi inelele de ceapă înainte
de a le adăuga în vas şi amestecaţi-le repede ca se distribuie uniform.
La felurile cu carne şi pasăre, opriţi aparatul şi amestecaţi în vas o dată
sau de două ori în timpul gătirii astfel încât alimentele din partea de sus
nu se usuce şi ca felul se îngroaşe uniform.
Pregătiţi legumele în bucăţi mici sau de dimensiuni pentru prăjire pentru a
vă asigura se vor găti profund.
Acest aparat nu este potrivit pentru reţete cu conţinut mare de lichid (de
ex. supe, sosuri gătite înăuntru...).
Curăţare uşoară
Curăţarea aparatului
Lăsaţi-l să se răcească complet înainte de curăţare.
Deschideţi capacul - fig. 1 şi ridicaţi zăvorul ca să scoateţi capacul - fig. 2.
Ridicaţi mânerul în poziţie orizontală până ce auziţi un "click" când se
blochează - fig. 3.
Scoateţi vasul de gătit.
Pentru a scoate paleta de amestecat, ridicaţi levierul de blocare - fig. 4a.
Scoateţi filtrul trăgând din partea de sus - fig. 3 şi spălaţi-l.
Toate părţile demontabile se pot spăla în maşina de spălat vase - fig. 5
sau se pot spăla cu un burete moale şi detergent lichid.
Curăţaţi baza aparatului folosind o lavetă umezită şi detergent lichid.
Clătiţi şi uscaţi părţile cu grijă înainte să le montaţi la loc împreună.
Dacă alimentele se lipesc sau se ard pe vas sau pe paletă, lăsaţi-le să se
înmoaie în apă caldă înainte le curăţaţi.
Aparatul are un vas de gătire neaderent: tenta maro şi zgârieturile care pot apărea
după utilizarea de lungă durată nu prezintă nici o problemă şi sunt normale.
garantăm acoperirea neaderentă se conformează regulamentelor privind
materialele în contact cu alimentele.
ALIMENT TIP CANTITATE ULEI TIMP DE TIRE
Amestec de legume Congelat 750 g Fără 20-22min
Peşte şi paste
prăjite în tigaie
Congelat 750 g
Fără
20-22min
Paste carbonara Congelat 750 g Fără 15-20min
Paella Congelat 650 g Fără 15-20min
Orez cantonez Congelat 650 g Fără 15-20min
Chilli con carne Congelat 750 g Fără 12-15min
Nu cufundaţi niciodată
baza în apă. Nu folosiţi
produse de curăţare sau
bureţi duri sau abrazivi.
Filtrul demontabil trebuie
curăţat regulat. Pentru a
păstra calităţile neaderente
ale vasului de gătit cât mai
mult cu putinţă, nu folosiţi
ustensile metalice când
serviţi mâncarea.
45
RO
Mai întâi protecţia mediului!
Bateria cronometrului
Acest aparat foloseşte o baterie tip - L1154.
Pentru a schimba bateria scoateţi panoul de control cu o şurubelniţă mică
cu lamă plată de bijutier. Deschideţi panoul de control introducând
şurubelniţa în fanta din partea de sus a panoului. Scoateţi capacul alb al
bateriei şi înlocuiţi bateria - fig 15. Pentru a proteja mediul, nu aruncaţi
vechea baterie la gunoi, ci duceţi-o la un punct de colectare potrivit.
Introduceţi o nouă baterie, puneţi capacul bateriei înapoi şi fixaţi panoul
de control înapoi. Aparatul dvs. conţine materiale valoroase care pot fi
reciclate. Când decideţi vă înlocuiţi aparatul, scoateţi bateria şi lăsaţi
aparatul la un punct civic local de colectare a deşeurilor.
Dacă aparatul dvs. nu funcţionează corect
Dacă aveţi vreo problemă cu produsul sau întrebări, vă rugăm contactaţi echipa noastră de Relaţii cu
clienţii Linia de ajutor:
+4021/316.87.84sau+4031/288.75.37 - România
sau consultaţi websiteul nostru - www.tefal.ro
PROBLEME CAUZE SOLUŢII
Aparatul nu funcţionează.
Aparatul nu este pus în priză. Verificaţi ca aparatul să fie în priză corect.
Butonul Pornit-Oprit nu este apăsat complet Apăsaţi butonul Pornit/Oprit.
Aţi apăsat butonul Pornit - Oprit dar
aparatul nu funcţionează.
Închideţi capacul.
Motorul rulează dar aparatul nu încălzeşte. Contactaţi punctul de achiziţionare.
Paleta nu se roteşte.
Verificaţi ca paleta fie corect
poziţionată. Dacă problema continuă,
contactaţi punctul de achiziţionare.
Paleta demontabilă nu stă în loc.
Paleta de amestecare nu este blocată.
Verificaţi ca levierul de blocare să fi
fost împins în jos complet.
Mâncarea nu a făst tăiată uniform.
Paleta nu a fost instalată.
Potriviţi paleta.
Mâncarea nu a făst tăiată uniform. Tăiaţi mâncarea la aceleaşi dimensiuni.
Cartofii nu au fost tăiaţi uniform Tăiaţi cartofii uniform.
Paleta a fost instalată corect dar
nu se roteşte.
Verificaţi să fi fost împinsă în jos şi fi
făcut click în poziţie. Dacă problema
continuă, contactaţi punctul de achiziţionare.
Cartofii pai nu sunt destul de
crocanţi.
S-a folosit o varietate nepotrivită
de cartofi.
Alegeţi o varietate de cartofi
recomandată pentru cartofi pai.
Cartofii sunt insuficien spălaţi şi/sau nu
complet uscaţi.
Spălaţi cartofii timp îndelungat
pentru a elimina amidonul în exces,
apoi scurgeţi-i şi uscaţi-i înainte de
gătire. Trebuie să fie complet uscaţi.
Cartofii sunt prea groşi.
Tăiaţi cartofii mai subţire. Dimensiunile
maxime ale cartofilor sunt 13mm x 13 mm.
Nu este destul ulei pentru cantitatea
de cartofi pai.
Creşteţi cantitatea de ulei (vezi
tabelele de gătire p. 42 la 44).
Filtrul este astupat. Curăţaţi filtrul demontabil.
Cartofii pai se rup în timpul gătirii.
Cartofii folosiţi sunt recoltaţi recent şi
prin urmare conţinut mare de apă.
Reduceţi cantitatea de cartofi la 800 g
şi reglaţi timpul de gătire.
Alimentele stau pe muchia vasului de tit.
Vasul de gătire este prea plin.
Respectaţi cantităţile maxime indicate în
tabelele de gătire.
Lichidele de gătit au curs în baza
aparatului.
Paleta nu este poziţionată corect sau
sigiliul paletei este defect.
Asiguraţi-vă că paleta este corect
poziţionată. Dacă problema continuă,
contactaţi punctul de achiziţionare. Nu
folosiţi ActiFry pentru a face supe sau
reţete cu conţinut mare de lichid.
Cronometrul nu funcţionează.
Bateria este moartă. Schimbaţi bateria (vezi fig. 15).
Aparatul este neobişnuit de zgomotos
Suspectaţi că motorul nu funcţionează corect. Contactaţi punctul de achiziţionare.
Contactaţi punctul de achiziţionare.
Paleta nu este poziţionată corect.
Folosind o mănuşă de cuptor, împingeţi
paleta în jos până ce face click la loc.
Dacă aceasta nu merge, contactaţi
punctul de achiziţionare.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66

Tefal FZ7002.MM Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
Acest manual este potrivit și pentru

în alte limbi