Zanussi ZOB652W Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
CUPTOARE ELECTRICE
ZOB 641
ZOB 652
MANUAL DE UTILIZARE
2
MASURI DE SIGURANTA !
Aceste avertismente vă sunt furnizate în interesul siguranţei Dvs. Ele TREBUIE citite cu atenţie
înainte de a instala aparatul.
Instalarea
o Este imperios necesar ca toate operatiile efectuate pentru instalare sa fie executate de un
specialist, in concordanta cu regulamentele si normele in vigoare .
o Este periculos sa modificati caracteristicile produsului .
o Imdeiat ce ati dezamabalat aparatul, asigurati-va ca este intact si verificati starea cablului
electric. In caz contrar, contactati vanzatorul inaintea instalarii .
Siguranta copiilor
o Acest aparat a fost conceput pentru a fi utilizat de către adulţi sau de copii aflaţi sub
supraveghere. Copiilor mici NU TREBUIE să li se permită să manevreze butoanele sau să se
joace lângă cuptor.
o Partile accesibile ale cuptorului pot deveni calde in timpul utilizarii . Copii trebuie tinuti
departe pana cuptorul se raceste .
In timpul utilizarii
o Acest aparat a fost proiectat numai pentru prepararea alimentelor şi NU TREBUIE utilizat în
nici un alt scop.
o Asigurati-va ca toate butoanele de comanda sunt pe pozitia OPRIT ( OFF ) atunci cand
aparatul nu este in functiune .
o Dacă conectaţi orice alt aparat electric la o priză aflată în apropierea acestui aparat, asiguraţi-vă
că firele electrice nu se află în contact cu acesta şi sunt la distanţă de părţile încălzite ale
aparatului.
o Dacă aparatul este defect, deconectaţi-l de la sursa de alimentare cu energie electrică.
o Nu lăsaţi ustensile de bucătărie ce conţin alimente, de exemplu grăsime sau ulei, în interior sau
pe aparat. Acest lucru poate provoca deteriorări în cazul în care aparatul este pornit accidental.
o Întotdeauna aşezaţi tava colectoare în poziţia de colectare a grăsimii atunci când utilizaţi
grătarul sau când preparaţi carne. Turnaţi în ea puţină apă pentru a evita fumul şi
mirosurile neplăcute.
o Folosiţi întotdeauna mănuşi de bucătărie pentru a scoate recipientele din cuptor.
o Din considerente de igienă şi siguranţă, acest aparat trebuie menţinut tot timpul curat.
Acumularea de grăsimi sau alte resturi alimentare poate provoca declanşarea unui incendiu.
o Deconectaţi aparatul de la sursa de electricitate înainte de a întreprinde orice operaţie de
întreţinere sau curăţare.
o Unele părţi ale aparatului sunt acoperite cu folie de plastic împotriva şocurilor. Îndepărtaţi
această folie înainte de a folosi cuptorul.
o Acest aparat este destinat unei alimentări la o sursă electrică de 230 V, curent monofazic. O
eventuală conectare polifazică de 400 V fără impamantare va distruge cuptorul.
o Fabricantul îşi declină orice responsabilitate în cazul în care nu sunt respectate toate
măsurile de siguranţă.
3
Service
o În nici un caz nu încercaţi să reparaţi aparatul chiar Dvs. Reparaţiile întreprinse de către
persoane fără experienţă pot provoca răniri sau probleme serioase în funcţionare. Luati legatura
cu centrul de service local. Întotdeauna solicitati piese de schimb originale.
Protectia mediului
o Dupa instalare, va rugam sa duceti ambalajul la centrele de reciclare a materialelor, in vederea
protejarii mediului.
o In momentul in care aruncati aparatul, asigurati-va ca acesta nu mai poate fi utilizat, prin
taierea cablurilor de alimentare.
Este de cea mai mare importanţă ca manualul de instrucţiuni să fie păstrat împreună cu
aparatul pentru a putea fi consultat ulterior. În cazul în care aparatul va fi vândut sau
transferat altor persoane, asiguraţi-vă că manualul se află împreună cu aparatul astfel încât
noul proprietar să poată lua cunoştinţă de funcţionarea aparatului şi de avertismentele
importante.
Ghid pentru folosirea instructiunilor
Urmatoarele simboluri vor fi intalnite in text pentru a va ghida in parcurgerea instructiunilor de
utilizare.
Masuri de siguranta
Instructiuni pentru utilizarea aparatului
Sfaturi si recomandari
Protectia mediului
Acest aparat este conform cu urmatoarele Directive Comunitare:
-73/23 - 90/683 (Tensiune scazuta)
-89/33 (Compatibilitatea electromagnetica )
-93/68 ( Directive Generale )
si modificarile ulterioare
PRODUCATOR : ELECTROLUX ZANUSSI S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLI ( Italy )
4
CUPRINS
Pentru utilizator
Masuri de siguranta ......................................................................................................................... 2
Descrierea cuptorului ..................................................................................................................... 4
Functionarea cuptorului ...................................................................................................................5
Prima instalare a cuptorului .............................................................................................................6
Utiilzarea cuptorului.........................................................................................................................7
Tabele de preparare ....................................................................................................................... ..9
Curăţarea şi întreţinerea ..................................................................................................................10
Asistenta tehnica şi piesele de schimb.............................................................................................12
Probleme în funcţionare...................................................................................................................12
Pentru instalator
Specificatii tehnice ......................................................................................................................... 13
Instalarea .........................................................................................................................................13
DISPOZITIV BLOCARE USA CUPTOR ( modelele din inox )
Toate aparatele noastre respectă standardele de siguranţă europene. Totuşi, pentru a asigura cel mai
înalt nivel de siguranţă, şi pentru a evita expunerea la căldură a copiilor mici atunci când cuptorul este
în funcţiune, este posibilă montarea unui dispozitiv special de protecţie la uşa cuptorului. Acest
dispozitiv poate fi cumpărat la Centrul nostru de Service, specificând codul (35791)şi numărul
produsului aflat pe plăcuţa indicatoare. Instrucţiunile de montare sunt furnizate împreună cu
dispozitivul.
DESCRIEREA CUPTORULUI
1.Panou de control
2. Buton de control al functionarii
cuptorului
3. Final timp gatire programat
4. Buton de control al termostatului
5. Led functii cuptor
6. Led indicator al termostatului(
0
C)
7. Grill
8. Bec ilumnare interior cuptor
9. Ventilator cuptor
10. Placuta cu date tehnice
5
FUNCTIONAREA CUPTORULUI
BUTONUL DE CONTROL AL FUNCŢIONĂRII CUPTORULUI
Butonul de control ( Fig. 1 ) poate avea urmatoarele simboluri si functii ( in functie de model ) :
Pozitia Oprit ( Off )
Iluminarea cuptorului
Preparare convenţională - Căldura este degajată
atît de elementul superior cât şi de cel inferior, asigurând o
încălzire uniformă în interiorul cuptorului.
Elementul de încălzire inferior - Căldura este
degajată numai din partea inferioară a cuptorului
Prepararea cu convectie- Aceasta vă permite să
frigeţi sau să frigeţi şi să coaceţi simultan utilizând orice
nivel, fără transferul mirosurilor.
Numai elementul interior de grătar- poate fi
utilizat pentru prepararea la grătar
Setare dezgheţare - Această setare este destinată
dezgheţării alimentelor congelate
BUTONUL DE CONTROL AL TERMOSTATULUI (FIG. 2)
Rotiţi butonul de control al termostatului în sensul acelor de
ceasornic pentru a selecta temperaturi între 50° C şi 250° C
(MAX).
TERMOSTATUL DE SIGURANTA
Acest cuptor este prevazut cu un termostat de siguranta in
cazul in care termostatul principal se defecteaza si cuptorul
se supraincalzeste. Acest dispozitiv opreste alimentarea cu
energie electrica a aparatului. In cazul in care apare acesta
defectiune, luati elgatura cu centrul local de service Zanussi.
Nu incercati sa remediati dumneavoastra defectiunea!!!
LEDUL INDICATOR AL TERMOSTATULUI ( °
°°
°C )
Odată ce temperatura cuptorului a fost selectată, LED-ul indicator al termostatului se va aprinde şi va
rămâne aprins până când cuptorul atinge temperatura corectă; după aceea, el se va aprinde şi se va
stinge odată cu funcţionarea termostatului, arătând cum este menţinută temperatura.
6
LEDUL INDICATOR AL CUPTORULUI
Acest LEDse va aprinde de fiecare data cand un element de incalzire este setat sa functioneze .
VENTILATORUL DE RĂCIRE PENTRU BUTOANELE DE CONTROL ( Modelul ZOB 652 )
Acest cuptor este prevăzut cu un ventilator de răcire, destinat să menţină reci panoul frontal, butoanele
şi mânerul uşii cuptorului.Acest ventilator poate continua să funcţioneze după oprirea cuptorului sau a
grătarului, până la atingerea unei temperaturi normale.
PROGRAMATORUL PENTRU FINALUL PREPARARII
Acest dispozitiv (Fig. 3) face posibila oprirea automata a
cuptorului la ora stabilita anterior. La finalul prepararii,
veti auzi un semnal sonor. Perioada maxima de preparare
poate fi de 90 de minute. Asezati mancarea in cuptor si
rotiti butoul de control al functionarii cuptorului si
butonul pentru termostat la valorile adecvate. Rotiti
programatorul pentru finalul prepararii in pozitia maxima
(„90”), apoi rotiti inapoi pentru a alege perioada necesara
pentru pregatirea mancarii. La finalul timpului necesar
preparari, veti auzi un semnal sonor si cuptorul se opreste
automat din functionare.
PRIMA INSTALARE A CUPTORULUI
Inainte de a prepara mancare prima data, spalati cu atentie accesoriile cuptorului .
Odată ce cuptorul a fost instalat:
a) reglaţi butonul termostatului la MAX (250);
b) rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului la
preparare convenţională ( )
c) lăsaţi cuptorul să funcţioneze gol timp de aproximativ 45
de minute;
d) deschideţi o fereastră pentru aerisire.
În acest timp, poate fi emanat un miros neplăcut. Acest fapt este absolut normal, şi este cauzat de
reziduurile procesului de fabricaţie.
Repetati aceasta operatie pentru grill si pentru functia convenctie .
Odată efectuată această operaţiune, lăsaţi cuptorul să se răcească, apoi curăţaţi interiorul cuptorului cu
o cârpă moale înmuiată în apă caldă cu săpun.
Pentru a deschide uşa cuptorului, prindeţi întotdeauna mânerul de partea sa centrală!
Vezi (Fig. 4).
7
UTILIZAREA CUPTORULUI
Toate preparatele trebuie pregătite cu uşa cuptorului închisă
PREPARAREA CONVENŢIONALĂ
Rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului până la simbolul respectiv , şi reglaţi butonul
termostatului la temperatura dorită.
Dacă este necesară mai multă căldură din partea inferioară, ajustati pozitia raftului sau ( in functie de
model ) rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului în poziţia (numai elementul de
încălzire inferior).
CONVECTIE
Rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului la simbolul respectiv şi reglaţi butonul
termostatului la temperatura dorită. Ventilatorul aflat în spatele panoului din spate face să circule aerul
încălzit în interiorul cuptorului.
Dacă doriţi să preparaţi mai mult de un singur fel de mâncare în acelaşi timp, aşezati rafturile în prima
şi a treia poziţie socotind de la partea inferioară ( fig. 5 ) Dacă preparaţi un singur fel de mâncare în
cuptorul cu ventilator, utilizaţi poziţiile inferioare, deoarece veţi obţine rezultate mai bune.
PREPARAREA LA GRĂTAR
Rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului la simbolul respectiv şi reglaţi butonul
termostatului la temperatura dorită.
La prepararea cărnii sau peştelui, ungeţi-le cu puţin ulei şi aşezaţi-le întotdeauna direct pe grătarul
cuptorului. Nivelul raftului depinde de grosimea alimentelor de preparat.
Întotdeauna aşezaţi tava colectoare la nivelul cel mai de jos şi conţinând puţină apă, pentru a evita
fumul sau mirosurile neplăcute.
DEZGHEŢAREA
Rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului la simbolul respectiv , şi reglaţi butonul
termostatului în poziţia OFF (Oprit) (simbol: ). Ventilatorul cuptorului funcţionează fără căldură
şi face să circule aerul, la temperatura camerei, în interiorul cuptorului.
o Temperaturile în interiorul cuptorului pot atinge 250 ° C. Asiguraţi-vă întotdeauna că utilizaţi
tăvi speciale pentru cuptor, recipiente speciale pentru cuptor, etc.
o Nu aşezaţi vasele sau folie de aluminiu direct pe fundul cuptorului. Aceasta poate provoca
acumularea căldurii, ceea ce poate afecta performanţele cuptorului şi deteriora emailul .
o Supravegheaţi atent preparatele cu grăsimi sau ulei, deoarece acest tip de alimente pot
provoca incendiu, în cazul supraîncălzirii. Din acelaşi motiv, aveţi grijă ca la introducerea şi
scoaterea alimentelor din cuptor, să nu lăsaţi grăsime sau ulei să cadă pe fundul cuptorului.
Dacă acest lucru se va produce, curăţaţi atent cuptorul pentru a evita mirosurile neplăcute sau
fumul.
8
SUGESTII ŞI RECOMANDĂRI PENTRU PREPARAREA PEŞTELUI ŞI A CĂRNII
Puteţi aşeza carnea în recipiente speciale pentru cuptor, sau direct pe raftul cuptorului. În acest caz,
ţineţi minte să aşezaţi tava colectoare în prima poziţie de la fundul cuptorului, cu puţină apă înăuntru.
Tava colectoare va împiedica picurarea grăsimii topite pe fundul cuptorului.
Carnea albă, de pasăre şi peşte în general, necesită o temperatură medie de preparare (între 150 °C şi
175 °C). Dacă doriţi să preparaţi carne roşie (uşor rumenită la exterior şi mai puţin pătrunsă în
interior), se recomandă o temperatură mai mare (între 200 şi 250 °C) pentru un scurt interval de timp.
SUGESTII ŞI RECOMANDĂRI PENTRU COACERE
Prăjiturile necesită de obicei o temperatură medie de preparare, între 150 şi 200 °C.
O scurtă pre-încălzire a cuptorului (aproximativ 10 minute) se recomandă la prepararea prăjiturilor sau
la coacere. Odată ce prepararea a început, menţineţi închisă uşa cuptorului pe toată durata preparării, şi
verificaţi rezultatele prin geamul uşii cuptorului.
SUGESTII ŞI RECOMANDĂRI PENTRU GRĂTAR
Dacă aveţi nevoie de grătar pentru carne sau peşte, aşezaţi-le direct pe raft după ce le-aţi uns cu puţin
ulei. În funcţionarea ca grătar, căldura este degajată numai de elementul superior. De aceea, trebuie să
ajustaţi nivelul de preparare în funcţie de grosimea cărnii sau a peştelui. Reţineţi că trebuie să aşezati
tava colectoare în poziţia cea mai de jos, conţinând puţină apă.
9
TABELE DE PREPARARE
PREPARARE TRADIŢIONALĂ ŞI PREPARARE CU VENTILAŢIE
Preparare
tradiţională
Convectie
Timp de
Greu
tate
(gr.)
TIPUL
PREPARATULUI
Nivel
temp
Nivel
temp.
Preparare
(min)
OBS.
1000
500
500
250
1000
1200
1000
1500
1200
1000
4000
1500
3000
1200
1000
800
Prăjituri
Aluat
Aluat dospit
Aluat fraged
Prăjituri cu unt,
lapte, brânză
Plăcintă cu mere
Strudel
Tarte cu gem
Fursecuri
Biscuiţi
Mereng
Pâine şi pizza
Pâine albă
Pîine integrală
Chifle
Pizza
Plăcinte
Plăcintă cu paste
Plăcintă cu legume
Merdenele
Lasagne
Carne
Vită
Porc
Viţel
Friptură de vită
Miel
Pui
Curcan
Raţă
Gâscă
Iepure
Peşte
Întreg
File
2
2
2
1
1
2
2
2
2
2
1
2
2
1
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
180
180
180
175
180
175
180
180
180
100
200
200
200
220
200
200
200
200
200
200
200
220
200
200
200
175
175
200
200
200
2(1 şi 3)*
2 (1 şi 3)*
2 (1 şi 3)*
2
2 (1 şi 3)*
2 (1 şi 3)*
2 (1 şi 3)*
2 (1 şi 3)*
2 (1 şi 3)*
2 (1 şi 3)*
2
2
2 (1 şi 3)*
2 (1 şi 3)*
2 (1 şi 3)*
2 (1 şi 3)*
2 (1 şi 3)*
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2 (1 şi 3)*
2 (1 şi 3)*
160
160
160
150
160
150
160
160
160
100
175
175
175
200
175
175
175
175
175
175
175
200
175
175
175
160
160
175
175
175
45-60
20-35
20-30
60-80
40-60
60-80
45-60
15-25
10-20
90-120
45-60
30-45
20-35
20-35
40-50
45-60
35-45
45-60
50-70
100-130
90-120
50-70
110-130
60-80
210-240
120-150
150-200
60-80
40-60
30-40
1 bucată
În tavă
8 chifle
În tavă
Pe grătar
Pe grătar
Pe grătar
Pe grătar
Pulpă
Întreg
Întreg
Întreg
Întreg
Bucăţi
2 peşti
4 fileuri
10
GRĂTAR
TIPUL
Cantitate
Preparare la grătar Timp de preparare
(minute)
PREPARATULUI Bucăţi
Greutate Nivel
temp.
Partea
superioară
Partea
inferioară
Fripturi 4 800 4 max 10 8
Cotlete 4 600 4 max 12 8
Cârnaţi 8 500 4 max 10 6
Pui (tăiat în bucăţi) 6 800 3 max 30 20
Kebab 4 700 4 max 12 10
Pui (piept) 4 400 4 max 13 10
Roşii 8 500 4 max 12 -
Peşte (fileu) 4 400 4 max 8 6
Sandvişuri 4 - 4 max 8 -
Pâine prăjită 4 - 4 max 2-3 1
NOTA: Timpul de preparare nu include timpul de pre-încălzire. Vă recomandăm o scurtă pre-încălzire
a cuptorului (aprox. 10 minute) înainte de a coace sau a prepara pizza.
(*) Daca doriti sa preparati in acelasi timp doua feluri de mancare, va recomandam sa amplasati
recipientele la nivelele mentionate intre paranteze.
Timpii indicati in tabele sunt orientativi. Numai experimentand veti determina setarea corecta pentru
gusturile Dvs.
CURĂŢAREA ŞI ÎNTREŢINEREA
Curăţarea generală
Înainte de curăţare, intotdeauna deconectati cuptorul de la retea si lăsaţi-l să se răcească.
o Dacă utilizaţi produse de curăţat sub formă de spray, aveţi grijă să nu le pulverizaţi pe
elementele de încălzire sau pe senzorul termostatului.
o Nu utilizaţi niciodată produse abrazive aspre, bureţi de sârmă sau produse de curăţat conţinând
clor, deoarece pot deteriora emailul şi geamul uşii cuptorului.
Interiorul cuptorului
Interiorul emailat al cuptorului se curăţă cel mai bine atunci când cuptorul este încă cald. Este
recomandabil să ştergeţi cuptorul cu o cârpă moale înmuiată în apă caldă cu săpun, după fiecare
utilizare. Totuşi, din când în când va fi necesar să efectuaţi o curăţare mai completă, cu ajutorul unui
produs de curăţare corespunzător.
În cazul unor pete deosebit de rezistente, puteţi utiliza produse pentru curăţat inoxul sau puţin oţet
cald.
Daca preparati fructe, este posibil ca acidul natural, prin supraincalzire sa se scurga si sa se
depuna pe emailul cuptorului, fiind foarte dificil de curatat. Astfel, stralucirea emailului poate fi
afectata, insa performantele cuptorului raman neschimbate. Pentru a evita ca aceste pete sa se arda la
urmatoarea utilizare a cuptorului, curatati cu atentie interiorul cuptorului dupa ce preparati fructe.
11
Uşa cuptorului şi garnitura sa
Înainte de a curăţa uşa cuptorului, vă recomandăm să o detaşaţi de cuptor.
Procedaţi în modul următor:
a) deschideţi complet uşa cuptorului;
b) identificaţi balamalele cu care este ataşată uşa de cuptor (fig. 7);
c) deblocaţi şi rotiţi pârghiile situate pe cele două balamale (fig. 7);
d) prindeţi uşa de părţile laterale, apoi întoarceţi-o încet spre cuptor nă când este pe jumătate
închisă;
e) trageţi încet uşa cuptorului afară din locul său (fig. 7);
f) aşezaţi-o pe un plan stabil;
Curăţaţi geamul numai cu apă caldă şi cu o cârpă moale.
Odată încheiată curăţarea, montaţi din nou uşa cuptorului,
urmând aceleaşi operaţii în ordine inversă.
Funcţionarea corectă a cuptorului este asigurată de o
garnitură montată în jurul marginii cavitatii cuptorului.
o Verificaţi periodic starea acestei garnituri. Dacă este
necesar, curăţaţi-o fără a utiliza produse de curăţat
abrazive.
o Dacă garnitura pare deteriorată, apelaţi Centrul de Service Zanussi local. Nu folosiţi cuptorul
până când nu a fost reparat.
Înlocuirea becului pentru iluminarea cuptorului
Asiguraţi-vă că sursa de energie electrică a fost oprită înainte de a efectua această operaţiune.
Becul pentru iluminarea cuptorului trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:
a) rezistent la temperaturi de 300°
°°
° C;
b) parametri electrici : 230 V - 50 Hz;
c) Puterea 25 W;
d) tipul fasungului: E 14
Pentru a înlocui becul, procedaţi în modul următor (fig. 6 ):
a) împingeţi înăuntru şi rotiţi capacul de sticlă în sens invers
acelor de ceas;
b) demontaţi becul defect;
c) înlocuiţi-l cu unul nou;
d) montaţi din nou capacul de sticlă;
e) porniţi alimentarea cu energie electrică.
12
PROBLEME ÎN FUNCŢIONARE .....
Dacă aparatul nu funcţionează corect, vă rugăm efectuaţi următoarele verificări, înainte de a
contacta Centrul de Service Zanussi local.
SIMPTOM
¤ Cuptorul nu intră în funcţiune
¤ LEDul indicator al temperaturii
cuptorului nu se aprinde
SOLUŢIE
¤ Verificaţi dacă cuptorul este în modul de operare manual şi
dacă au fost selectate atât temperatura cât şi modul de
preparare
sau
¤ Verificaţi dacă aparatul este branşat la priză corect, iar
comutatorul este în poziţia ON (Pornit)
¤ Rotiţi butonul termostatului în poziţia corespunzătoare unei
anumite temperaturi
sau
¤ Rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului în
poziţia
corespunzătoare unui mod de funcţionare.
¤ Becul cuptorului nu se aprinde
¤ Prepararea durează prea mult, sau
prea puţin
¤ Aburii şi condensul se depun pe
preparate şi pe pereţii cuptorului
¤ Rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului în
poziţia corespunzătoare unui mod de funcţionare
sau
¤ Cumpăraţi un alt bec de la Centrul de Service Zanussi local
şi înlocuiţi-l urmând instrucţiunile furnizate de manual.
¤ Consultaţi manualul, în special capitolul “Modul de
utilizare a cuptorului”
¤ Nu lăsaţi preparatele în cuptor mai mult de 15-20 de minute
după ce prepararea s-a încheiat.
ASISTENŢA TEHNICĂ ŞI PIESE DE SCHIMB
Dacă după verificările enumerate în capitolul precedent, aparatul
tot nu funcţionează corect, contactaţi Centrul de Service Zanussi
local, specificând tipul de problemă în funcţionare, modelul
aparatului (Mod.), numărul produsului (Prod. No.), şi numărul de
serie (Ser. No.) aflate pe plăcuţa cu date tehnice.
Această plăcuţă este situată pe marginea exterioară frontală a
cavitatii cuptorului .
Piesele de schimb originale, cu certificat de fabricaţie şi purtând
acest simbol, sunt disponibile numai la Centrul nostru de Service
şi la magazine de piese de schimb autorizate.
13
SPECIFICATII TEHNICE
DIMENSIUNI INCASTRARE
Inaltime 58,0 / 59,1 cm
Latime 56,0 – 57,0 cm
Adancime 55,0 cm
DIMENSIUNI CAVITATE CUPTOR
Inaltime 32,5 cm
Latime 44,0 cm
Adancime 39,0 cm
Volum 55 l.
VALORILE ELEMENTELOR DE INCALZIRE
Element incalzire partea inferioara 1000 W
Element incalzire partea superioara 800 W
Total cuptor (superior+inferior) ( 1000 + 800 ) 1800 W
Element incalzire grill 1750 W
Ventilator convectie 30 W
Bec cuptor 25 W
Ventilator racire ( model ZOB 652 ) 25 W
Voltaj (50Hz) 230 W
Putere maxima consumata ( 230V-50 Hz )
- Model ZOB 641 1850 W
- Model ZOB 652 1870 W
INSTALARE
Instructiunile prezentate in acest capitol sunt destinate unui tehnician calificat, pentru a facilita
instalarea aparatului in conformitate cu reglementarile in vigoare. Fixarea aparatului in mobilier si
conexiunile electrice trebuie efectuate numai de catre tehnicieni autorizati.
Fixarea aparatului in mobilier
Este important ca dimensiunile locului in care va fi fixat aparatul sa fie corecte si materialul din care
este confectionat mobilerul trebuie sa reziste la temperaturi ridicate.
Instalarea trebuie sa fie corecta si sa asigure protectia impotriva contactului cu alte parti electrice.
Trebuie utilizate toate produsele destinate sa asigure protectie.
Nu va recomandam instalarea acestui aparat langa frigidere sau congelatoare deoarece caldura poate
influenta functionarea acestor aparate.
Dimensiuni cuptor
Dimensiunile cuptorului sunt aratate in (fig. 8)
14
Dimensiuni incastrare in mobilier (Fig. 9)
Nisa de incastrare trebuie sa aiba dimensiunile din
figura 9.
Dimensiuni incastrare sub plita (Fig. 10)
Nisa de incastrare trebuie sa aiba dimensiunile din
figura 10.
Fixarea cuptorului in mobila
o Introduceti aparatul in spatiul de fixare.
o Deschideti usa cuptorului si prindeti cuptorul cu
patru suruburi, in gaurile de pe rama de lemn
(fig. 11).
Cand instalati plita electrica deasupra cuptorului,
conexiunile electrice ale plitei trebuie sa fie efectuate
separat de conexiunile electrice ale cuptorului, din
motive de siguranta si astfel trebuie sa aveti
posibilitatea de a indeparta cu usurinta cuptorul, daca
este necesar.
Conexiuni electrice
Inainte de a realiza conexiunile electrice ale aparatului:
1) verificati daca siguranta principala si instalatia electrica corespund consumului maxim al
cuptorului;
2) verificati daca priza este corect impamantata, in conformitate cu reglementarile in vigoare;
3) verificati ca priza sau triplu stecherul sa fie usor accesibile.
Aparatul este prevazut cu cablu de alimentare. Trebuie folosite doar urmatoarele tipuri de cabluri:
H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RR-F, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F ( sectiune 3 x 1 mm
2
).
15
Cablul trebuie sa fie prevazut cu un stecher care sa corespunda consumului maxim mentionat pe
placuta de identificare. Stecherul trebuie introdus intr-o priza corespunzatoare.
In cazul in care aparatul este conectat direct la instalatia electrica, intre aparat si instalatia electrica
trebuie introdus un intrerupator bipolar cu cel putin 3 mm intre contactele intrerupatorului; acest
intrerupator trebuie sa fie corespunzator cu reglementarile in vigoare. Firul de impamantare nu trebuie
intrerupt de un intrerupator bipolar.
Cablul de alimentare trebuie amplasat astfel incat sa nu atinga o temperatura mai mare cu 50
0
C decat
cea ambientala.
Dupa ce efectuati conexiunile, testati elementele de incalzire cel putin 3 minute.
Bloc conectori
Acest cuptor are un bloc de conectori usor accesibil, care
functioneza cu curent monofazic de 230V (Fig. 12).
Producatorul isi declina orice responsabilitate in cazul
in care masurile de siguranta nu sunt respectate.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15

Zanussi ZOB652W Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare