7
UTILIZAREA CUPTORULUI
Toate preparatele trebuie pregătite cu uşa cuptorului închisă
PREPARAREA CONVENŢIONALĂ
Rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului până la simbolul respectiv , şi reglaţi butonul
termostatului la temperatura dorită.
Dacă este necesară mai multă căldură din partea inferioară, ajustati pozitia raftului sau ( in functie de
model ) rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului în poziţia (numai elementul de
încălzire inferior).
CONVECTIE
Rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului la simbolul respectiv şi reglaţi butonul
termostatului la temperatura dorită. Ventilatorul aflat în spatele panoului din spate face să circule aerul
încălzit în interiorul cuptorului.
Dacă doriţi să preparaţi mai mult de un singur fel de mâncare în acelaşi timp, aşezati rafturile în prima
şi a treia poziţie socotind de la partea inferioară ( fig. 5 ) Dacă preparaţi un singur fel de mâncare în
cuptorul cu ventilator, utilizaţi poziţiile inferioare, deoarece veţi obţine rezultate mai bune.
PREPARAREA LA GRĂTAR
Rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului la simbolul respectiv şi reglaţi butonul
termostatului la temperatura dorită.
La prepararea cărnii sau peştelui, ungeţi-le cu puţin ulei şi aşezaţi-le întotdeauna direct pe grătarul
cuptorului. Nivelul raftului depinde de grosimea alimentelor de preparat.
Întotdeauna aşezaţi tava colectoare la nivelul cel mai de jos şi conţinând puţină apă, pentru a evita
fumul sau mirosurile neplăcute.
DEZGHEŢAREA
Rotiţi butonul de control al funcţionării cuptorului la simbolul respectiv , şi reglaţi butonul
termostatului în poziţia OFF (Oprit) (simbol: ). Ventilatorul cuptorului funcţionează fără căldură
şi face să circule aerul, la temperatura camerei, în interiorul cuptorului.
o Temperaturile în interiorul cuptorului pot atinge 250 ° C. Asiguraţi-vă întotdeauna că utilizaţi
tăvi speciale pentru cuptor, recipiente speciale pentru cuptor, etc.
o Nu aşezaţi vasele sau folie de aluminiu direct pe fundul cuptorului. Aceasta poate provoca
acumularea căldurii, ceea ce poate afecta performanţele cuptorului şi deteriora emailul .
o Supravegheaţi atent preparatele cu grăsimi sau ulei, deoarece acest tip de alimente pot
provoca incendiu, în cazul supraîncălzirii. Din acelaşi motiv, aveţi grijă ca la introducerea şi
scoaterea alimentelor din cuptor, să nu lăsaţi grăsime sau ulei să cadă pe fundul cuptorului.
Dacă acest lucru se va produce, curăţaţi atent cuptorul pentru a evita mirosurile neplăcute sau
fumul.