• 100 g ţelină
• 2 linguri ulei de măsline
• 400 g carne tocată (amestec de vită şi
porc)
• 100 ml supă ce carne
• 1 conservă mică de roşii, bucăţi (circa
400 g)
• oregano, cimbru, sare şi piper
Ingrediente sos Béchamel:
• 75 g unt
• 50 g făină
• 600 ml lapte
• sare, piper şi nucşoară
Amestecaţi cu:
• 3 linguri de unt
• 250 g foi verzi de lasagne
• 50 g Parmezan, ras
• 50 g brânză degresată, rasă
Mod de preparare:
Cu un cuţit ascuţit daţi jos de pe şuncă
şoriciul şi eventualele zgârciuri, şi tăiaţi-o
cubuleţe. Curăţaţi ceapa, morcovul şi
ţelina, tăiaţi cubuleţe toate legumele.
Încălziţi uleiul într-o caserolă, rumeniţi
şunca de porc şi legumele tăiate
cubuleţe, în timp ce amestecaţi constant.
Adăugaţi treptat carnea tocată, rumeniţi-
o până se sfărâmă şi stingeţi-o cu supa
de carne. Amestecul de carne se
condimentează cu pastă de roşii,
verdeţuri, sare şi piper şi se găteşte
acoperit încă circa 30 minute.
Între timp se pregăteşte sosul Béchamel:
Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi
gătiţi până devine auriu, amestecând
constant. Din când în când, în timp ce se
amestecă se adaugă laptele. Sosul se
condimentează cu sare, piper şi
nucşoară şi se fierbe descoperit circa 10
minute.
Ungeţi o formă mare, dreptunghiulară
pentru sufleu cu 1 lingură de unt. Aşezaţi
pe rând în formă câte un strat de tăieţei,
amestec de carne, sos Béchamel şi
brânza rasă. Deasupra, la sfârşit, un strat
Béchamel presărat cu brânză va forma
ultimul strat. Restul untului aşezaţi-l
peste sufleu.
• Durata în aparat: 55 minute
• Nivel raft: 2
5.2 Paste Cannelloni
Ingrediente pentru umplutură:
• 50 g ceapă, tăiată
• 30 g unt
• 350 g frunze de spanac, tăiate
• 100 g crème fraîche
• 200 g somon proaspăt, cuburi
• 200 g biban de Nil, cuburi
• 150 g creveţi
• 150 g carne de scoică
• sare, piper
Ingrediente sos Béchamel:
• 75 g unt
• 50 g făină
• 600 ml lapte
• sare, piper şi nucşoară
Amestecaţi cu:
• 1 pachet de cannelloni
• 50 g Parmezan, ras
• 150 g brânză rasă
• 40 g unt
Mod de preparare:
Ceapa mărunţită şi untul trebuie puse
într-o cratiţă şi lăsate să fiarbă înăbuşit
până se rumeneşte. Adăugaţi frunze
tocate de spanac şi gătiţi rapid la foc mic.
Adăugaţi crème fraîche, amestecaţi şi
după aceea lăsaţi să se răcească.
Între timp se pregăteşte sosul Béchamel:
Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi
gătiţi până devine auriu, amestecând
constant. Din când în când, în timp ce se
amestecă se adaugă laptele. Sosul se
condimentează cu sare, piper şi
nucşoară şi se fierbe descoperit circa 10
minute.
Somonul, bibanul, creveţii şi carnea de
scoică, sarea şi piperul trebuie adăugate
la spanacul răcit şi se amestecă.
Ungeţi o formă mare, dreptunghiulară
pentru sufleu cu 1 lingură de unt.
Umpleţi cannelloni cu amestecul de
spanac şi aşezaţi-le în tavă. Între fiecare
rând de Cannelloni trebuie pus sosul
Béchamel. Deasupra, la sfârşit, un strat
Béchamel presărat cu brânză va forma
ultimul strat. Restul untului aşezaţi-l
peste sufleu.
• Durata în aparat: 60 minute
www.electrolux.com10