RO
5
CITIREA TABELULUI CU INFORMAII PRIVIND
PREPARAREA
Tabelul indică funcţia optimă pentru utilizarea cu
anumite tipuri de alimente preparate pe un singur
nivel. Durata de preparare începe din momentul în
care alimentele sunt introduse în cuptor, fără a se
lua în calcul şi preîncălzirea (în cazurile în care este
necesară). Temperaturile şi duratele de preparare
specificate au caracter pur orientativ şi depind de
cantitatea de alimente şi de tipul de accesorii utilizate.
La început, folosiţi cele mai mici setări recomandate,
apoi, dacă alimentele nu sunt gătite suficient, treceţi
la setări mai mari. Se recomandă să folosiţi accesoriile
din dotare, precum şi tăvi de copt şi forme pentru
prăjituri din metal, de culoare închisă. De asemenea,
puteţi folosi cratiţe şi accesorii Pyrex sau unele din
ceramică, dar, în cazul acestora, duratele de preparare
vor fi puţin mai mari. Pentru a obţine rezultate
optime, respectaţi recomandările din tabelul cu
informaţii privind prepararea la alegerea accesoriilor
care trebuie poziţionate pe anumite niveluri.
DESERTURI
Folosiţi tăvi de copt din metal, de culoare închisă, şi
aşezaţi-le întotdeauna pe grătarul metalic din dotare.
Pentru a verifica dacă un tort dospit s-a copt,
introduceţi o scobitoare din lemn în centrul tortului.
Dacă scobitoarea iese curată, prăjitura este gata.
Dacă folosiţi tăvi de copt antiaderente, nu ungeţi
cu unt marginile, deoarece prăjitura ar putea să nu
crească uniform pe margini.
Dacă preparatul „se umflă” în timpul coacerii, folosiţi
o temperatură mai scăzută data viitoare şi încercaţi
să reduceţi cantitatea de lichid adăugat sau să
amestecaţi mai uşor.
CARNE
Folosiţi orice fel de tavă de cuptor sau vas Pyrex,
adecvate pentru dimensiunea bucăţii de carne pe
care o veţi prepara. Când preparaţi fripturi, adăugaţi
în tavă supă de carne, stropind carnea în timpul
procesului de gătire, pentru a obţine un gust mai bun.
Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că se vor genera
aburi în timpul acestei funcţionări. Când friptura este
gata, lăsaţi-o în cuptor încă 10-15 minute sau înveliţi-o
în folie de aluminiu.
Când doriţi să frigeţi carne pe grill, alegeţi bucăţi de
carne cu grosime egală pentru a obţine o preparare
uniformă. Bucăţile de carne foarte groase necesită
durate de preparare mai îndelungate. Pentru a evita
arderea cărnii la exterior, coborâţi grătarul metalic,
menţinând carnea la o distanţă mai mare faţă de grill.
Întoarceţi carnea după ce s-au scurs două treimi din
durata de preparare. Deschideţi uşa cu grijă, deoarece
pot ieşi aburi.
Pentru a colecta zeama rezultată în urma preparării,
vă recomandăm amplasarea unei tăvi de colectare
a picăturilor, umplută cu jumătate de litru de apă
potabilă, direct sub grătarul metalic pe care se află
alimentele. Completaţi cu apă când este necesar.
RECOMANDĂRI UTILE