23 La scurt timp după aceasta, cafeaua va începe să picure în carafă.
24 După ce este gata, plita va păstra carafa caldă.
25 Dacă este lăsată mai mult de o oră, schimbările chimice din cafeaua făcută vor începe să
afecteze aroma. Este recomandabil să o aruncaţi şi să faceţi alta proaspătă.
o ceaşcă rapidă
26 Dacă, înainte ca ciclul de fierbere să se fi terminat, doriţi rapid o ceaşcă de cafea:
27 Puteţi lua carafa oricând. Supapa anti-picurare va preveni picurarea cafelei pe plită.
28 Pentru a preveni umplerea excesivă a suportului filtrului, reaşezaţi carafa pe plită în
maximum 20 secunde. Chiar dacă timpul vi se pare prea scurt, veţi descoperi că este suficient
pentru a turna vreo 2 căni de cafea.
29 Când reaşezaţi carafa pe plită, se va deschide supapa anti-picurare, pentru a permite
curgerea cafelei rămase.
gata?
30 Comutaţi întrerupătorul la 0.
31 Becul se va stinge.
32 Scoateţi din priză și lăsaţi aparatul să se răcească complet înainte de a-l curăţa sau cu
aproximativ 10 minute înainte de a-l reumple.
îngrijire şi întreţinere
33 Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se răcească înainte de a-l curăţa sau depozita.
34 Folosiţi capul de prindere pentru a deschide capacul.
35 Folosiţi mânerele de pe marginile filtrului pentru a-l scoate.
36 Nu aruncaţi cafeaua în chiuvetă. O vor înfunda.
37 Puteţi curăţa carafa, filtrul şi suportul filtrului cu apă caldă şi detergent de vase. Pentru a
îndepărta urmele de detergent, după spălare clătiţi foarte bine.
38 Curăţaţi suprafeţele exterioare ale aparatului cu o cârpă umedă.
39 Aliniaţi capătul din spatele suportului pentru filtru cu fanta din spatele cafetierei și coborâţi
suportul filtrului înapoi în cafetieră.
40 Reașezaţi filtrul în suportul filtrului.
41 Închideţi capacul.
42 Nu spălaţi nicio componentă a aparatului la maşina de spălat vase.
43 Nu puneţi aparatul în apă sau în alt lichid.
44 Nu folosiţi agenţi de curăţare abrazivi sau duri sau solvenţi.
detartrare
45 Formarea de particule de calcar vor cauza încălzirea excesivă a elementului, reducându-i
durata de viaţă. Va prelungi de asemenea şi timpul de fierbere.
46 Detartraţi regulat. Dacă observaţi că timpul de fierbere se măreşte, detartraţi mai des. În
zonele cu apă foarte dură, este necesar ca detartrarea să se facă o dată pe lună, ori să folosiţi
apă filtrată în loc de apă de la robinet.
47 Folosiţi o marcă corespunzătoare de detartrant, potrivită pentru produsele din plastic. Urmaţi
instrucţiunile detartrantului. Când terminaţi detartrarea, goliţi carafa şi puneţi cafetiera în
funcţiune de două ori, doar cu apă, fără cafea. Goliţi apa pentru a vă asigura că nu au rămas
reziduuri în cafetieră.
, Produsele aflate în garanţie, returnate din cauza defecţiunilor provocate de particule de
calcar, vor fi reparate aplicându-se un preţ de reparare.
simbolul wheelie bin
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie
aruncate direct la gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.