51 Dacă este lăsată mai mult de o oră, schimbările chimice din cafeaua făcută vor începe să
afecteze aroma. Este recomandabil să o aruncaţi şi să faceţi alta proaspătă.
52 Când carafa este goală, opriţi cafetiera şi scoateţi-o din priză.
53 Pentru a evita stropirea, înainte de a adăuga apă sau de a refolosi, lăsaţi aparatul să se
răcească cam 10 minute.
îngrijire şi întreţinere
1 Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se răcească înainte de a-l curăţa sau depozita.
2 Folosiţi capul de prindere de pe fundul carcasei filtrului pentru a-l scoate din cafetieră.
3 Folosiţi mânerul de pe filtru pentru a ridica suportul filtrului.
4 Aruncaţi conţinutul filtrului în coşul de gunoi - nu aruncaţi cafeaua în chiuvetă. O vor înfunda.
5 Folosiţi mânerul de pe filtru pentru a-l scoate.
6 Puteţi curăţa carafa, filtrul şi suportul filtrului cu apă caldă şi detergent de vase. Pentru a
îndepărta urmele de detergent, după spălare clătiţi foarte bine.
7 Curăţaţi suprafeţele exterioare ale aparatului cu o cârpă umedă.
8 sticla – Dacă doriţi să o curăţaţi, puteţi să scoateţi sticla din jurul carcasei filtrului.
a) Ţineţi partea inferioară a carcasei filtrului.
b) Rotiţi uşor în sensul opus acelor de ceasornic (aprox. 2cm), pentru a elibera închizătoarele-
baionetă.
c) Ridicaţi sticla şi scoateţi-o din carcasa filtrului.
d) Curăţaţi sticla cu o cârpă moale, umedă.
e) Nu o băgaţi în apă - riscaţi să udaţi închizătoarele-baionetă.
f) Verificaţi dacă logo-ul este cu faţa în sus.
g) Aliniaţi centrul logo-ului la capătul drept al orificiului.
h) Lăsaţi sticla în jos, pentru a fixa închizătoarele-baionetă în interiorul sticlei de cele din
partea exterioară a carcasei filtrului.
i) Rotiţi sticla în sensul acelor de ceasornic (aprox. 2cm), pentru a bloca închizătoarele-
baionetă.
j) Când rotiţi carcasa filtrului pentru a o fixa la loc, logo-ul ar trebui să apară direct sub
butonul de control al puterii de fierbere.
9 Capacele filtrului ar trebui să fie direcţionare în faţă.
10 Aşezaţi filtrul în suportul filtrului şi lăsaţi în jos mânerul filtrului.
11 Aliniaţi tubul pe carcasa filtrului, cu orificiul pe marginea carcasei filtrului, apoi coborâţi
suportul filtrului în carcasa filtrului.
12 Puneţi carcasa filtrului la loc. Ar trebui să auziţi un clic în momentul în care opritorul s-a fixat.
13 Nu spălaţi nicio componentă a aparatului la maşina de spălat vase.
14 Nu puneţi aparatul în apă sau în alt lichid.
15 Nu folosiţi agenţi de curăţare abrazivi sau duri sau solvenţi.
detartrare
16 Formarea de particule de calcar vor cauza încălzirea excesivă a elementului, reducându-i
durata de viaţă. Va prelungi de asemenea şi timpul de fierbere.
17 Detartraţi regulat. Dacă observaţi că timpul de fierbere se măreşte, detartraţi mai des. În
zonele cu apă foarte dură, este necesar ca detartrarea să se facă o dată pe lună, ori să folosiţi
apă filtrată în loc de apă de la robinet.
18 Folosiţi o marcă corespunzătoare de detartrant, potrivită pentru produsele din plastic. Urmaţi
instrucţiunile detartrantului. Când terminaţi detartrarea, goliţi carafa şi puneţi cafetiera în
funcţiune de două ori, doar cu apă, fără cafea. Goliţi apa pentru a vă asigura că nu au rămas
reziduuri în cafetieră.
, Produsele aflate în garanţie, returnate din cauza defecţiunilor provocate de particule de
calcar, vor fi reparate aplicându-se un preţ de reparare.