9
RO
RECOMANDĂRI UTILE
SFATURI PENTRU PREPARAREA LA MICROUNDE
Microundele pătrund în alimente numai până la
o anumită adâncime; prin urmare, atunci când
preparaţi mai multe alimente în același timp, lăsaţi cât
mai mult spaţiu posibil între acestea pentru a permite
expunerea la microunde a unei suprafeţe maxime.
Bucăţile mici se prepară mai repede decât bucăţile
mari: pentru a asigura prepararea uniformă, tăiaţi
alimentele în bucăţi de dimensiuni egale.
Cele mai multe alimente vor continua să se coacă și
după finalizarea preparării la microunde. De aceea
este recomandat să lăsaţi întotdeauna alimentele să
se odihnească în scopul finalizării preparării acestora.
Îndepărtaţi sârmuliţele de închidere de la pungile
de hârtie sau de plastic, înainte de a le introduce în
cuptor pentru preparare la microunde.
Foliile din plastic trebuie tăiate sau perforate cu
o furculiţă pentru a elibera presiunea și a preveni
plesnirea din cauza acumulării de aburi în timpul
procesului de preparare.
LICHIDE
Lichidele se pot supraîncălzi peste punctul de
fierbere, fără formarea vizibilă de bule. Acest lucru
poate cauza revărsarea bruscă a lichidelor fierbinţi.
Pentru a preveni acest lucru, evitaţi să utilizaţi
recipiente cu gât îngust, amestecaţi lichidul înainte
de a introduce recipientul în cuptorul cu microunde și
lăsaţi o linguriţă în recipient.
După încălzire, amestecaţi din nou înainte de a scoate
cu grijă recipientul din cuptorul cu microunde.
ALIMENTE CONGELATE
Pentru rezultate optime, este recomandat să
amplasaţi direct pe tava de sticlă alimentele care
urmează să fie decongelate. Dacă este necesar, puteţi
utiliza un recipient din plastic ușor, adecvat pentru
microunde.
Alimentele fierte, înăbușite și sosurile de carne se
decongelează mai bine dacă sunt amestecate în
timpul decongelării. Separaţi alimentele imediat
ce încep să se decongeleze: porţiile separate se vor
decongela mai rapid.
ALIMENTE PENTRU BEBELUŞI
Atunci când încălziţi în biberon sau în caserolă
alimentele sau băuturile pentru copii, amestecaţi
și controlaţi întotdeauna temperatura înainte de a
le servi. Astfel, veţi asigura distribuirea uniformă a
căldurii și veţi evita riscul de opărire sau de arsuri.
Înainte de încălzire, asiguraţi-vă că capacul
recipientului sau tetina sticlei sunt scoase.
PRĂJITURI ŞI PÂINE
Pentru prăjituri și produsele de panificaţie, vă
recomandăm să utilizaţi funcţia „Aer forţat”, în
timp ce pentru prăjiturile cu umplutură lichidă, vă
recomandăm funcţia „Convecţie”. Ca alternativă,
pentru a scurta duratele de preparare, selectaţi
„Forced Air + microwave” (Aer forţat + Microunde),
cu puterea microundelor setată la un nivel maxim de
160 W pentru a păstra alimentele fragede și aromate.
Cu funcţiile „Aer forţat” și „Convecţie”, folosiţi forme
pentru prăjituri din metal, de culoare închisă și
așezaţi-le pe grătarul metalic din dotare.
CARNE ŞI PEŞTE
Pentru a obţine rumenirea perfectă a suprafeţei într-o
perioadă scurtă de timp, păstrând totodată carnea
sau peștele fraged(ă) și suculent(ă), se recomandă
să utilizaţi funcţiile care combină încălzirea prin
convecţie și prepararea cu microunde.
Pentru a obţine rezultate de preparare optime, setaţi
nivelul de putere al microundelor la valoarea de 350 W.
Categorie de alimente / reţete
Nivel și
accesorii
Cantitate
recomandată
Informaţii privind prepararea
PIZZA/PLĂCINTE
Pizza subţire 1 rând
Preparaţi un aluat pentru pizza folosind 225 ml de apă, 15 g de drojdie, 400 g de făină,
ulei şi sare. Lăsaţi-l să crească folosind funcţia aferentă a cuptorului. Rulaţi aluatul într-o
tavă de copt unsă cu puţin ulei. Adăugaţi ingrediente, cum ar fi roşii, mozzarella şi şuncă
Pizza pufoasă 1 rând
Preparaţi un aluat pentru pizza folosind 250 ml de apă, 20 g de drojdie, 450 g de făină,
ulei şi sare. Lăsaţi-l să crească folosind funcţia aferentă a cuptorului. Rulaţi aluatul într-o
tavă de copt unsă cu puţin ulei. Adăugaţi ingrediente, cum ar fi roşii, mozzarella şi şuncă
Pizza-răcită 250 - 800 g
Scoateţi din ambalaj cu atenţie pentru a îndepărta folia de aluminiu în întregime
Pizza-congelată
250 - 800 g
Plăcinte 1 rând
Aşezaţi foietajul într-o tavă de copt şi înţepaţi-l cu o furculiţă. Preparaţi amestecul pentru
Quiche lorraine, folosind o cantitate corespunzătoare pentru 8 porţii
POPCORN 100 g Amplasaţi întotdeauna punga direct pe tava de sticlă. Gătiţi doar câte o pungă o dată
ACCESORIILE
Grătar metalic
Vas adecvat pentru utilizare
în cuptor şi cu microunde
pe grătarul metalic
Tavă de sticlă
Vas adecvat pentru utilizare
în cuptor şi cu microunde
pe tava de sticlă
Tavă de copt
2
2
2
2
1
1