• Un sunet ca un bâzâit sau de pulsare
de la compresor când agentul
refrigerant este pompat.
• Un zgomot brusc de fisurare din
interiorul aparatului cauzat de dilatarea
termică (un fenomen fizic natural care
nu este periculos).
• Un clic slab de la regulatorul de
temperatură atunci când compresorul
porneşte sau se opreşte.
Recomandări pentru
economisirea energiei
• Modul Eco / setarea implicită conservă
alimentele proaspete şi pe cele
congelate în timp ce economiseşte
energia.
• Compartimentul Alimente proaspete
(frigider): Cea mai eficientă utilizare a
energiei este asigurată în configuraţia
cu sertarele în partea de jos a
aparatului şi rafturile distribuite uniform.
Aşezarea cutiilor pe uşă nu
influenţează consumul de energie.
• Compartimentul Alimente congelate
(congelator): Configuraţia internă a
aparatului este cea care asigură cea
mai eficientă utilizare a energiei.
• Nu scoateţi acumulatorii pentru răcire
din coşul congelatorului.
• Dacă temperatura camerei este ridicată
şi comanda temperaturii este setată pe
temperatură redusă, iar aparatul este
complet încărcat, compresorul poate
funcţiona în mod continuu, iar pe
evaporator se poate forma brumă sau
gheaţă. În această situaţie, setaţi
comanda temperaturii la o temperatură
mai mare pentru a permite
decongelarea automată şi pentru a
economisi energie.
• Nu deschideţi uşa prea des şi nu o
lăsaţi deschisă mai mult decât este
absolut necesar.
Recomandări pentru
conservarea alimentelor
proaspete
• Nu puneţi alimente calde şi nu păstraţi
lichide care se evaporă în frigider.
• Acoperiţi sau înveliţi alimentele, mai
ales dacă au un miros puternic.
• Poziţionaţi alimentele astfel încât aerul
să poată circula liber în jurul lor.
Recomandări privind păstrarea
în frigider
Recomandări utile:
• Carne (toate tipurile): ambalaţi într-un
ambalaj adecvat şi puneţi pe raftul de
sticlă, deasupra sertarului pentru
legume. Depozitaţi carnea pentru cel
mul 1-2 zile.
• Alimente gătite, gustări reci: acoperiţi şi
puneţi pe orice raft.
• Legume şi fructe: spălaţi bine şi puneţi
într-un sertar special. Bananele,
cartofii, ceapa şi usturoiul nu trebuie
păstrate în frigider dacă nu sunt
ambalate.
• Unt şi brânză: puneţi într-un recipient
special etanş sau împachetaţi într-o
folie de aluminiu sau pungă de
polietilenă pentru a nu permite pe cât
posibil contactul cu aerul.
• Sticle: închideţi cu un capac şi puneţi
pe raftul pentru sticle de pe uşă sau
(dacă există) suportul pentru sticle.
Recomandări privind
congelarea
• Congelaţi numai alimente de calitate
superioară, proaspete şi bine curăţate.
• Pentru o congelare şi dezgheţare mai
eficientă, împărţiţi alimentele în porţii
mici.
• Înveliţi alimentele în foile de aluminiu
sau polietilenă. Pachetele trebuie să fie
închise ermetic.
• Pentru a evita creşterea în temperatură
a alimentelor deja congelate, nu puneţi
alimente proaspete necongelate direct
lângă cele congelate.
• Alimentele fără grăsime se păstrează
mai bine şi pe o perioadă mai
îndelungată decât cele grase. Sarea
reduce perioada de păstrare a
alimentelor.
• Nu consumaţi cuburile de gheaţă, apa
îngheţată sau îngheţata imediat după
Progress 41