Sfaturi
Sunete normale în timpul funcţionării
• Puteţi auzi zgomote care seamănă cu
bolborosirea când agentul este refrigerare
este pompat prin ţevile sau tuburile din spate
către placa de răcire/evaporator sau către
coşurile fixe ale congelatorului.
• Când compresorul este pornit, agentul de
răcire este pompat circular, iar compresorul
poate scoate un zumzet sau un zgomot ca o
pulsaţie.
• Termostatul controlează compresorul,
astfel că vezi auzi un vag ”clic” când intervine
termostatul.
Depozitarea alimentelor
• Pentru a obţine cele mai bune rezultate de
utilizare, nu se vor depozita în interiorul
frigiderului alimente sau lichide fierbinţi, care
se pot evapora.
• Nu cumpăraţi alimente îngheţate dacă nu
le puteţi depozita imediat. Se recomandă
folosirea unui recipient izolat. Când ajungeţi
acasă, introduceţi imediat alimentele
congelate în congelator.
• Durata dintre momentul cumpărării
alimentelor îngheţate şi cel al introducerii în
frigider trebuie să fie cât mai scurtă posibil.
• Nu înghesuiţi alimentele, pentru a permite
aerului să circule în jurul fiecăruia.
• Nu depozitaţi alimentele neacoperite.
• Asiguraţi-vă că alimentele din congelator
sunt datate şi etichetate şi sunt folosite în
ordine, pentru a vă asigura că alimentele sunt
consumate în mod optim.
• Scoateţi alimentele dubioase din
congelator şi curăţaţi-l; citiţi capitolul referitor
la curăţare şi mentenanţă.
Sfaturi pentru economisirea energiei
• Nu instalaţi aparatul în apropierea surselor
de căldură, precum aragaz, maşină de spălat
vase sau calorifer.
• Aşezaţi aparatul într-un spaţiu bine ventilat
şi asiguraţi-vă că gurile de aerare nu sunt
obstrucţionate.
• Evitaţi îngheţarea inutilă a aparatului
ambalând toate alimentele în ambalaje
etanşe înainte de a le aşeza în congelator.
• Lăsaţi întotdeauna alimentele calde să se
răcească la temperatura camerei înainte de a
le introduce în congelator.
• Alimentele care urmează să fie congelate
(când sunt reci) trebuie introduse în frigider
înainte de a fi transferate în congelator.
• Dezgheţaţi alimentele congelate în frigider.
Astfel se va asigura dezgheţarea în siguranţă
a alimentelor şi se va reduce sarcina de lucru
a unităţii de răcire.
• Evitaţi ţinerea uşii deschise pe perioade
lungi de timp sau deschiderea uşii prea des,
întrucât aerul cald va intra în interior, iar
compresorul va porni des inutil.
• Asiguraţi-vă nu există obstrucţii, iar uşa se
închide corect.
• Se recomandă curăţarea periodică a
sistemului de răcire din spatele aparatului cu
aspiratorul.
În cazul căderilor de tensiune
În cazul căderilor de tensiune din timpul
depozitării alimentelor îngheţate, ţineţi uşa
închisă. Dacă temperatura din congelator
creşte, nu recongelaţi alimentele fără a
verifica starea acestuia. Următoarele
instrucţiuni vă pot fi de folos:
Îngheţată: După dezgheţare, trebuie
aruncată.
Fructe şi legume: Dacă s-au înmuiat, trebuie
preparate şi consumate.
Pâine şi prăjituri: Pot fi reîngheţate fără
pericol.
Fructe de mare: Trebuie ţinute la frigider şi
consumate rapid.
Mâncăruri gătite: trebuie refrigerate şi
consumate.
Bucăţi mari de carne: Pot fi reîngheţate dacă
rămân cristale de gheaţă în acestea.
Bucăţi mici de carne: Trebuie preparate şi
apoi recongelate ca mâncăruri preparate.
Carne de pui: Trebuie preparată şi apoi
recongelată ca mâncare proaspătă