RO 17
UTILIZAREA CUPTORULUI
TABEL CU DESCRIEREA FUNCIILOR
Funcia tradiională
CONVENIONAL
Pentru a găti orice fel de mâncare, pe un singur nivel. Utilizaţi nivelul 2. Această
funcţie are o fază automată de preîncălzire. Aşteptaţi nalizarea preîncălzirii
înainte de a introduce alimente în cuptor.
GRILL
Pentru a prepara la grătar antricoate, frigărui, cârnaţi; pentru a gratina legume şi
pentru a prăji pâine. Se recomandă poziţionarea alimentelor pe nivelul 4. Când
frigeţi carnea la grătar, utilizaţi tava pentru scurgerea grăsimii, pentru a colecta
zeama rezultată în urma preparării. Poziţionaţi-o pe nivelul 3, adăugând aprox.
jumătate de litru de apă. Nu este necesară preîncălzirea cuptorului. În timpul
procesului de preparare, uşa cuptorului trebuie să rămână închisă.
AER FORAT
Pentru a găti simultan pe două niveluri alimente, chiar şi diferite, care necesită
aceeaşi temperatură de preparare (de ex., peşte, legume, prăjituri). Această
funcţie poate folosită pentru a prepara diverse alimente fără ca mirosurile să
treacă de la un aliment la altul. Atunci când gătiţi pe un singur nivel, utilizaţi al
2-lea grătar. Atunci când gătiţi pe două niveluri, utilizaţi primul şi al 3-lea grătar.
Această funcţie are o fază automată de preîncălzire. Aşteptaţi nalizarea
preîncălzirii înainte de a introduce alimente în cuptor.
COACERE CU
CONVECIE
Pentru prepararea cărnii şi a plăcintelor cu umplutură lichidă (dulci sau sărate), pe un
singur grătar. Cu această funcţie, procesul de coacere este susţinut prin funcţionarea
intermitentă şi la intensitate redusă a ventilatorului, ceea ce împiedică uscarea excesivă
a alimentelor. Utilizaţi nivelul 2. Această funcţie are o fază automată de preîncălzire.
Aşteptaţi nalizarea preîncălzirii înainte de a introduce alimente în cuptor.
Funciile 6
th
Sense
6
th
Sense
TOCANĂ
Această funcţie selectează automat modul optim de preparare şi temperatura
aferentă pentru gătirea oricărui fel de mâncare care conţine paste (lasagna,
cannelloni etc.). Temperatura poate modicată într-un anumit interval pentru a
se adapta perfect la diferitele reţete şi gusturi personale. Utilizaţi nivelul 2. Nu este
necesară preîncălzirea cuptorului.
6
th
Sense
CARNE
Această funcţie selectează automat modul optim de preparare şi temperatura
aferentă pentru frigerea oricărui tip de carne (pui, vită, viţel, porc, miel etc.).
Temperatura poate modicată într-un anumit interval pentru a se adapta
perfect la diferitele reţete şi gusturi personale. Cu această funcţie, procesul de
coacere este susţinut prin funcţionarea intermitentă şi la intensitate redusă a
ventilatorului, ceea ce împiedică uscarea excesivă a alimentelor. Utilizaţi nivelul 2.
Nu este necesară preîncălzirea cuptorului înainte de utilizare.
6
th
Sense
MAXICOOKING
Această funcţie selectează automat modul optim de preparare şi temperatura
aferentă pentru frigerea bucăţilor mari de carne (peste 2,5 kg). Se recomandă să
întoarceţi carnea în timpul coacerii pentru a obţine o rumenire uniformă. Se
recomandă să o stropiţi din când în când pentru a nu se usca excesiv. Utilizaţi
nivelul 1 sau 2, în funcţie de dimensiunile bucăţii de carne. Nu este necesară
preîncălzirea cuptorului înainte de utilizare.
6
th
Sense
BREAD (PÂINE)
Această funcţie selectează automat modul optim de preparare şi temperatura
aferentă pentru prepararea oricărui fel de pâine (baghete, chie, pâine la tavă etc.).
Temperatura poate modicată într-un anumit interval pentru a se adapta perfect
la diferitele reţete şi gusturi personale. Utilizaţi nivelul 2. Nu este necesară
preîncălzirea cuptorului.
6
th
Sense PIZZA
Această funcţie selectează automat modul optim de preparare şi temperatura
aferentă pentru prepararea oricărui fel de pizza (pizza subţire, pizza de casă,
focaccia etc.). Temperatura poate modicată într-un anumit interval pentru a se
adapta perfect la diferitele reţete şi gusturi personale. Utilizaţi nivelul 2. Nu este
necesară preîncălzirea cuptorului.
6
th
Sense
PRODUSE DE
PATISERIE
Această funcţie selectează automat modul optim de preparare şi temperatura
aferentă pentru prepararea oricărui produs de patiserie (biscuiţi, chec, tarte cu
fructe etc.). Temperatura poate modicată într-un anumit interval pentru a se
adapta perfect la diferitele reţete şi gusturi personale. Utilizaţi nivelurile 2 sau 3.
Nu este necesară preîncălzirea cuptorului.