16
RO
Note pentru operare
• Utilizatorii trebuie să rețină că se poate forma
gheață dacă ușa nu este închisă complet, dacă
umiditatea este mare pe timp de vară sau dacă
ușa de la congelator este deschisă frecvent.
• Asigurați-vă că este suficient spațiu între
alimentele depozitate pe raft sau în coșul de pe
ușă pentru a permite închiderea completă a ușii.
• Deschiderea ușii permite intrarea aerului cald în
aparat și poate duce la creşterea temperaturii
în interior.
• Dacă lăsați aparatul oprit o perioadă mai lungă
de timp, scoateți toate produsele alimentare
și deconectați cablul de alimentare. Curățați
interiorul și lăsați ușile ușor deschise pentru a
preveni dezvoltarea mucegaiului în interiorul
aparatului.
Sugestie pentru economisirea
energiei
• Asigurați-vă că există suficient spațiu între
alimente. Astfel, aerul rece poate circula în mod
uniform, ceea ce va reduce consumul de curent
electric.
• Depozitați alimentele fierbinți numai după ce
s-au răcit; astfel, nu se va foma condens sau
gheață.
• La depozitarea alimentelor în congelator, setați
temperatura congelatorului în așa fel încât să
fie mai mică decât temperatura indicată pe
alimente.
• Nu puneți alimente în apropierea senzorului de
temperatură al frigiderului. Păstrați o distanță de
cel puțin 3 cm faţă de senzor.
• Rețineți că în specificațiile tehnice ale
aparatului există un interval permis de
creștere a temperaturii după decongelare.
Dacă doriți să reduceți la minimum impactul
pe care acest lucru l-ar putea avea asupra
depozitării alimentelor din cauza unei creșteri
a temperaturii, sigilați sau înfășurați alimentele
depozitate în mai multe straturi.
• Sistemul de decongelare automată din
aparat nu permite acumularea de gheață în
compartiment în condiții normale de funcționare.
Depozitarea alimentelor în mod
eficient
• Depozitaţi alimentele congelate sau alimentele
refrigerate în interiorul recipientelor etanşate.
• Verificaţi data de expirare şi eticheta
(instrucţiunile de depozitare) înainte de a
depozita alimente în interiorul aparatului.
• Nu depozitați alimente pentru o perioadă
lungă (mai mult de 4 săptămâni) în cazul în
care acestea se strică repede la temperatură
scăzută.
• Puneţi alimentele refrigerate sau alimentele
congelate în frigider sau în congelator imediat
după cumpărare.
• Evitați recongelarea alimentelor care s-au
dezghețat complet. Alimentele care sunt
recongelate după ce s-au dezghețat complet își
pierd savoarea și valoarea nutritivă.
• Nu înfășurați și nu depozitați legumele în hârtie
de ziar. Hârtia de ziar sau alte substanțe străine
pot murdări și contamina alimentele.
• Nu umpleți excesiv aparatul. Aerul rece nu
poate circula în mod corespunzător atunci când
aparatul este supraîncărcat.
• Dacă setați o temperatură prea scăzută pentru
alimente, acestea ar putea îngheța. Nu setați
o temperatură mai mică decât temperatura
necesară pentru depozitarea corespunzătoare
a alimentelor.
• Pentru mai mult spațiu, puteți scoate suportul
pentru sticle, tava pentru ouă, tava de gheață
și sertarul pentru păstrarea cărnii, a peștelui și
legumelor.