RO80
TABEL DESCRIERE FUNCŢII
BUTON PENTRU FUNCŢII
OFF Pentru a întrerupe prepararea şi a opri cuptorul.
BEC Pentru a aprinde/stinge becul din cuptor.
SPECIALE
DEFROST
(DECONGELARE)
Pentru a accelera decongelarea alimentelor. Se recomandă să puneţi
alimentele pe nivelul central. Se recomandă să lăsaţi alimentele în
ambalajul lor, pentru a evita deshidratarea suprafeţei.
KEEP WARM
(MENŢINERE LA
CALD)
Pentru a menţine calde şi crocante alimentele proaspăt gătite (de ex.:
carne, friptură, budinci). Se recomandă să puneţi alimentele pe nivelul
central. Funcţia nu se activează dacă temperatura din cuptor este mai
mare de 65°C.
RISING (DOSPIRE)
Pentru a obţine o dospire optimă a aluaturilor dulci sau sărate. Pentru ca
dospirea să fie de calitate, funcţia nu se activează dacă temperatura din
cavitatea cuptorului este mai mare de 40°C. Puneţi aluatul pe nivelul 2. Nu
este necesar să preîncălziţi cuptorul.
ECO FORCED AIR
(TURBO-
VENTILATOR ECO)
Pentru a coace fripturi cu umplutură şi carne bucăţi pe un singur nivel.
Această funcţie utilizează o ventilaţie discontinuă şi delicată, care
împiedică deshidratarea excesivă a alimentelor. La această funcţie Eco,
lumina rămâne închisă în timpul coacerii şi poate fi reaprinsă temporar
apăsând pe butonul de confirmare. Se recomandă să utilizaţi al 3-lea
nivel. Nu este necesar să preîncălziţi cuptorul.
CONVENŢIONAL
Pentru a găti orice fel de mâncare, pe un singur nivel. Utilizaţi nivelul 3.
Pentru a coace pizze, plăcinte sărate şi dulci cu umplutură lichidă, utilizaţi
nivelul 1 sau 2. Nu este necesar să preîncălziţi cuptorul.
CONVECTION BAKE
(COACERE
CONVECŢIE)
Pentru a găti carne şi plăcinte cu umpluturi lichide (sărate sau dulci), pe
un singur nivel. Utilizaţi nivelul 3. Nu este necesar să preîncălziţi cuptorul.
CONVECŢIE
Pentru a găti simultan, pe mai multe niveluri (maximum trei) alimente,
chiar şi diferite, care necesită aceeaşi temperatură de preparare (de ex.:
peşte, legume, dulciuri). Funcţia permite să se gătească fără ca mirosurile
să treacă de la un aliment la altul. Utilizaţi nivelul 3 pentru a găti pe un
singur ghidaj, 1 şi 4 pentru a găti pe mai multe ghidaje şi 1, 3, 5 pentru a
găti pe trei ghidaje. Nu este necesar să preîncălziţi cuptorul.
GRILL
Pentru a frige antricoate, frigărui şi cârnaţi, pentru a gratina legume sau
pentru a prăji pâinea. Se recomandă să poziţionaţi alimentele pe nivelul 4
sau 5. Pentru a frige carne, se recomandă să utilizaţi o tavă pentru
scurgerea grăsimii, pentru a colecta zeama rezultată în urma preparării.
Poziţionaţi-o pe nivelul 3/4, adăugând aprox. jumătate de litru de apă. Nu
este necesar să preîncălziţi cuptorul. În timpul ciclului de coacere, uşa
cuptorului trebuie să fie ţinută închisă.
TURBO GRILL
Pentru a frige bucăţi mari de carne (pulpe, rosbif, carne de pasăre). Puneţi
alimentele pe nivelurile centrale. Se recomandă să utilizaţi o tavă pentru
scurgerea grăsimii, pentru a colecta zeama rezultată în urma preparării.
Poziţionaţi-o pe nivelul 1/2, adăugând aprox. jumătate de litru de apă. Nu
este necesar să preîncălziţi cuptorul. În timpul ciclului de coacere, uşa
cuptorului trebuie să fie ţinută închisă. Cu această funcţie se poate folosi
rotisorul, dacă acest accesoriu face parte din dotare.