12
Ghid de utilizare şi întreţinere
Acest tabel prezintă un rezumat al procesului de navigare prin toate metodele de
preparare asistată, p
recum şi categoriile de produse, metodele de preparare şi,
dacă este cazul, metodele de preparare cu reţete complete.
Tabelul nu include toate detaliile necesare legate de cantităţi sau alte setări, care
ar putea solicitate în momentul selectării metodelor de preparare.
Metode de preparare posibile
Carne/pasăre
Peşte
Legume
Sosuri, supe
Desert
Ouă
Brânză
Paste şi orez
Băuturi
Personalizat
CLASA DE ALIMENTE METODĂ DE PREPARARE
Frigere la grătar, prăjire în tigaie, erbere, prăjire
Frigere la grătar, prăjire în tigaie, erbere, prăjire
Frigere la grătar, prăjire în tigaie, erbere, prăjire
Sosuri (sotare, erbere înăbuşită, bechamel)
Supe (sotare, erbere înăbuşită, supe cremă)
Şarlotă, panna cotta, ciocolată topită, clătite,
budincă de orez
Ouă prăjite, omletă, erbere (ouă erte, ouă erte moi),
frittata, ouă jumări
Frigere la grătar, prăjire în tigaie, fondue
Fierbere, prăjire la tigaie, orez
Fierbere la foc mic (lapte), apă (erbere, erbere la foc mic),
moca
Fierbere, frigere la grătar, prăjire în tigaie, erbere la foc mic,
topire
TOPIRE
Metodă de preparare ideală pentru creşterea sau menţinerea temperaturilor
adecvate pentru topirea sau dezgheţarea alimentelor, cum ar ciocolata, untul
sau, în general, metode de preparare mai delicate (de exemplu, pentru şar
lotă,
smântână)
, prevenind lipirea oricărui ingredient de partea inferioară a vasului de
gătit.
FIERBERE ÎNĂBUŞITĂ
Metodă de preparare ideală pentru creşterea sau menţinerea temperaturilor
adecvate pentru prepararea şi
evaporarea lentă a lichidelor, pentru metode
de preparare care necesită du
rate de preparare lungi, sosuri, supe, bulion şi, în
general, reţete care necesită erberea lichidelor la temperatură redusă.
Viteza de preparare poate setată oricând folosind butoanele „+” şi „−” de pe
aşaj.
Calitatea şi tipul de oală pot afecta rezultatele sau duratele de preparare.
FIERBERE*
Metodă de preparare ideală pentru încălzirea apei şi întreţinerea erberii odată ce
s-a ajuns la punctul de erbere, prevenind văr
sarea lichidelor şi consumul inutil de
energie. Atunci când apa începe să arbă, plita aşează un avertisment şi emite o
alarmă. Adăugaţi sare şi mirodenii numai după ce a fost emisă alarma.
Când această funcţie este activă, sistemul vă informează dacă oala aşezată pe plită
este goală din greşeală (nu conţine apă) sau dacă apa s-a evaporat prin erbere.
Viteza de preparare poate setată oricând folosind butoanele „+” şi „−” de pe
aşaj.
Calitatea şi tipul de oală pot afecta rezultatele sau duratele de preparare.
PRĂJIRE LA TIGAIE*
Metodă de preparare ideală pentru creşterea sau menţinerea temperaturilor
adecvate pentru toate metodele de preparare care necesită u
tilizarea unei tigăi
cu ingrediente, cum ar ceapă
tocată (cu până la un centimetru de ulei) sau cu un
accesoriu gol pentru prepararea rapidă a a
limentelor, a tipurilor de carne şi pentru
sotarea legumelor.
Odată ce cratiţa este aşezată pe plită şi ingredientele de dimensiuni mari sunt
introduse, plita începe etapa de preîncălzire. Este aşat un avertisment şi este
emisă o alarmă pentru a indica momentul exact în care trebuie adăugate
alimentele, în funcţie de categoria de alimente selectată.
În timpul în care aşteptă conrmarea din partea utilizatorului, sistemul continuă
să în
călzească accesoriul la un nivel controlat, prevenind supraîncălzirea cratiţei
sau a ingredientelor şi evitând consumul inutil de energie.
În mod ideal, funcţia ar trebui utilizată cu vasul de gătit şi ingredientele la
temperatura camerei, folosind accesoriul corespunzător.
Nu utilizaţi capacul în timpul etapei de preîncălzire.
Viteza de preparare poate setată oricând folosind butoanele „+” şi „
−
” de pe
aşaj.
FRIGERE LA GRĂTAR*
Metodă de preparare ideală pentru creşterea sau menţinerea temperaturilor
adecvate pentru toate metodele de preparare care necesită u
tilizarea grătarului
de sârmă, pentru carne, peşte, legume şi brânză.
Odată poziţionat grătarul de sârmă, plita începe etapa de preîncălzire. Este
aşat un avertisment şi este emisă o alarmă pentru a indica momentul exact în
care trebuie adăugate alimentele, în funcţie de categoria de alimente selectată.
În timpul în care aşteptă conrmarea din partea utilizatorului, sistemul continuă
să în
călzească accesoriul la un nivel controlat, prevenind supraîncălzirea
grătarului de sârmă şi evitând consumul inutil de energie.
În mod ideal, această funcţie trebuie utilizată cu grătarul de sârmă la
temperatura camerei.
Viteza de preparare poate setată oricând folosind butoanele „+” şi „
−
” de pe
aşaj.
Dacă nu utilizaţi grătarul de sârmă conceput în acest scop, acordaţi atenţie
deosebită a
tunci când utilizaţi pentru prima dată funcţia Grill, deoarece
calitatea bazei vasului de găt
it poate afecta durata de preîncălzire şi accesoriile
cu bază f
oarte subţire pot atinge temperaturi foarte înalte într-un timp foarte
scurt.
PRĂJIRE*
Metodă de preparare ideală pentru creşterea sau menţinerea temperaturilor
adecvate pentru toate metodele de preparare care necesită in
troducerea
completă
a alimentelor în ulei, indiferent dacă produsele alimentare sunt
proaspete sau congelate.
Odată ce cratiţa este aşezată pe plită şi ingredientele au fost adăugate, plita
începe etapa de preîncălzire.
Este aşat un avertisment şi este emisă o alarmă pentru a indica momentul
exact în care trebuie adău
gate alimentele, în funcţie de categoria de alimente
selectată.
În timpul în care aşteptă conrmarea din partea utilizatorului, sistemul continuă
să în
călzească accesoriul la un nivel controlat, prevenind supraîncălzirea cratiţei
şi a ingredientelor şi evitând consumul inutil de energie.
În mod ideal, funcţia ar trebui utilizată cu vasul de gătit şi ingredientele la
temperatura camerei, folosind accesoriul corespunzător.
Nu utilizaţi capacul în timpul etapei de preîncălzire.
Se recomandă să utilizaţi uleiuri adecvate pentru prăjire atunci când gătiţi cu
această funcţie, de exemplu, uleiuri vegetale de diverse tipuri. Atunci când
utilizaţi uleiuri diferite, supravegheaţi întotdeauna procesul de preparare la
prima utilizare a acestora.
Se recomandă utilizarea zonelor de gătit frontale, pentru un control optim al
vitezei de preparare.
Viteza de preparare poate setată oricând folosind butoanele „+” şi „
−
” de pe
aşaj.
MOKA*
Această funcţie prepară cafeaua automat. Ciclul de încălzire poate activat
prin selectarea funcţiei din meniu; se va emite un semnal sonor atunci când
prepararea cafelei este nalizată. Funcţia este programată să se oprească
automat, prevenind astfel vărsarea. La prima utilizare a acestei funcţii, vericaţi
întotdeauna dacă sunt îndeplinite condiţiile descrise. În mod ideal, funcţia
ar trebui utilizată cu cafeaua moka şi apa la temperatura camerei, folosind
accesoriul corespunzător.
* Pentru aceste funcţii, se recomandă folosirea accesoriilor corespunzătoare:
• pentru erbere: WMF SKU: 07.7524.6380
• pentru prăj
irea la tigaie: WMF SKU: 05.7528.4021
• pentru frigerea la grăt
ar: WMF SKU: 05.7650.4291
• pentru prăj
ire: WMF SKU: 07.7520.6380
• pentru Moka, Bialetti: ESPRESSOR MOKA INDUCŢIE 3TZ DE ANTRACIT
Vă rugăm să reţineţi: Încercaţi să nu mişcaţi oala sau cratiţa în primul minut de
încălzire, pentru a permite plitei să funcţioneze în mod optim.