55
Compartimentul la joasã temperaturã este la
, sau la .
În compartimentele la sau pot fi
conservate alimentele îngheþate pe perioada
indicatã pe ambalaj. Dacã compartimentul la
joasã temperaturã este la , pot fi
congelate ºi alimentele proaspete.
Cantitatea de alimente proaspete care pot fi
congelate în arcul de 24 de ore este
menþionatã pe plãcuþa indicatoare a
caracteristicilor tehnice.
Notã :
Compartimentul la joasã temperaturã este în
grad sã menþinã temperatura necesarã pentru
conservarea alimentelor, chiar ºi în cazul
întreruperii alimentãrii cu energie electricã.
Oricum, se recomandã, ca pe aceastã perioadã,
sã se evite deschiderea uºii compartimentului.
Cum se procedeazã pentru congelarea
alimentelor proaspete (doar în
compartimentul )
Important
Înveliþi ºi sigilaþi alimentele proaspete pentru
congelat în:
foi de aluminiu, peliculã transparentã,
ambalaje impermeabile din plastic,
recipiente din polietilenã cu capace,
recipiente pentru congelator dar care sã fie
adapte pentru congelarea alimentelor.
Aºezaþi alimentele ce trebuie sã fie congelate
în partea superioarã, lãsând spaþiu suficient
în jurul pachetelor pentru a permite libera
circulaþie a aerului.
Pentru o optimã procedurã de congelare,
mutaþi butonul termostatului cu jumãtate de
mãsurã, înspre numerele mai mici, când sunt
introduse alimentele în compartimentul
congelator.
Dupã 24 de ore congelarea este realizatã.
Pentru aparatele cu compartimentul
Pentru lunile de conservare a alimentelor
proaspete congelate, respectaþi datele din
tabelul alãturat.
Când cumpãraþi alimente îngheþate,
asiguraþi-vã cã:
Ambalajul sau înveliºul trebuie sã fie intact,
deoarece alimentele se pot deteriora. Dacã
un pachet s-a umflat sau prezintã pete de
umezealã, nu a fost conservat în condiþii
optime ºi poate sã fi suferit un început de
decongelare.
Alimentele îngheþate trebuie întotdeuna sã
fie cumpãrate în ultimul rând folosind pungi
termice pentru transportul acestora.
Imediat cum ajungeþi acasã, puneþi
alimentele surgelate în compartimentul la
joasã temperaturã.
Nu re-îngheþaþi alimente ce au fost parþial
dezgheþate, ci consumaþi-le în 24 de ore.
Evitaþi sau reduceþi la minim variaþiile de
temperaturã. Respectaþi data de expirare
indicatã pe ambalaj.
Urmaþi întotdeauna instrucþiunile de pe
ambalaj referitoare la conservarea
alimentelor congelate.
Producerea cuburilor de gheaþã
Umpleþi cu apã tãviþa pentru gheaþã pânã la
2/3 ºi aºezaþi-o în compartimentul la joasã
temperaturã.
În cazul în care tãviþa s-a lipit pe fundul
compartimentului la joasã temperaturã, nu
folosiþi obiecte ascuþite sau care taie pentru a
o dezlipi.
Pentru a înlesni scoaterea cuburilor de
gheaþã din tãviþã, îndoiþi-o uºor.
CUM SE PUNE ÎN FUNCÞIUNE COMPARTIMENTUL LA
JOASÃ TEMPERATURÃ
LUNILE ALIMENTELE
1ro37033a.fm5 Page 55 Friday, September 13, 2002 12:59 PM