19
SFATURI SI RECOMANDĂRI UTILE
Sfaturi pentru economisirea energiei
Vă recomandăm să urmaţi sfaturile de mai jos de economisire a energiei.
• Evitaţi să ţineţi ușa deschisă pentru perioade lungi, pentru a economisi
energie.
• Asiguraţi-vă că aparatul este departe de orice surse de căldură (acţiunea
directă a razelor soarelui, cuptor electric sau aragaz, etc.).
• Nu selectaţi o temperatură mai mică decât este necesar.
• Nu depozitaţi în aparat alimente calde sau lichid care se evaporă.
• Ţineţi aparatul într-o încăpere bine aerisită, fără umiditate. Consultaţi capitolul
privind instalarea aparatului nou.
• Schema aparatului prezintă combinaţia corectă de sertare, compartiment
pentru alimente proaspete și rafturi, nu modificaţi această combinaţie,
deoarece a fost proiectată pentru a oferi configuraţia cea mai eficientă din
punct de vedere energetic.
Sfaturi privind refrigerarea
• Nu puneţi alimente fierbinţi direct în frigider sau congelator, deoarece
temperatura internă va crește și compresorul va face un efort mai mare.
• Acoperiţi sau împachetaţi alimentele, mai ales dacă miros puternic.
• Așezaţi alimentele astfel încât să permiteţi circulaţia liberă a aerului printre ele.
• Carne (de orice tip): Ambalaţi în polietilenă: ambalaţi-o și puneţi-o pe raftul din
sticlă de deasupra sertarului pentru legume. Respectaţi întotdeauna perioadele
de depozitare și de valabilitate indicate de producători.
• Alimente gătite, mâncăruri reci, etc.: Trebuie să fie acoperite și pot fi puse pe
orice raft.
• Fructe și legume: Trebuie depozitate în compartimentul pentru produse
proaspete.
• Unt și brânză: Trebuie ambalate ermetic în folie sau plastic.
• Este recomandată etichetarea și datarea fiecărui pachet congelat pentru a
putea monitoriza durata de depozitare.
Sfaturi privind depozitarea alimentelor congelate
• Asiguraţi-vă că alimentele congelate au fost depozitate corect de comerciantul
alimentar.
• O dată dezgheţate, alimentele se vor altera rapid și nu trebuie recongelate. Nu
depășiţi perioada de depozitare indicată de producătorul alimentelor.
Oprirea aparatului
În cazul în care aparatul trebuie oprit pentru o perioadă lungă de timp, trebuie
respectaţi următorii pași pentru a preveni apariţia mucegaiului.
1. Scoateţi toate alimentele.
2. Scoateţi ștecărul din priză.
3. Curăţaţi și uscaţi foarte bine interiorul.
4. Asiguraţi-vă că toate ușile rămân întredeschise pentru a permite aerului să
circule.