LADEN ARC 0520 Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului
CZ SK H
PL
BG
RO
SL
HR
GB
CONTROLUL TEMPERATURII ȘI ALTE INDICAŢII UTILE
ZONA CEA MAI RECE DIN INTERIORUL FRIGIDERULUI
Simbolul de alături indică poziţia zonei celei
mai reci din frigider.
În general, această zonă este delimitată în
partea inferioară de raftul de sticlă al
sertarului pentru legume și fructe, iar în
partea superioară de simbolul sau de grătarul
aflat la aceeași înălţime.
Pentru a menţine temperatura în această
zonă, aveţi grijă să nu modificaţi poziţia
grătarului.
În frigiderele cu sistem de aer forţat, simbolul pentru zona cea mai rece nu este indicat,
deoarece temperatura din interior este uniformă.
INDICATORUL DE TEMPERATURĂ
Pentru reglarea optimă a temperaturii,
frigiderul este dotat cu un indicator de
temperatură care vă permite să controlaţi
temperatura medie în zona cea mai rece.
ATENŢIE: acest indicator este prevăzut să
funcţioneze numai cu acest frigider. Aveţi
grijă să nu-l folosiţi cu alt tip de frigider
(deoarece zona cea mai rece nu este
identică), și nici în alte scopuri.
La frigiderele dotate cu un compartiment de conservare, indicatorul de temperatură se află în
interiorul acestuia.
VERIFICAREA TEMPERATURII ÎN ZONA CEA MAI RECE
Când aparatul este în funcţiune de cel puţin 24 de ore, este posibil să verificaţi periodic
dacă temperatura din zona cea mai rece e corectă și, eventual, să reglaţi termostatul în
consecinţă, așa cum se indică în instrucţiunile de folosire, în capitolul "Reglarea
temperaturii".
Temperatura din interiorul frigiderului depinde de diferiţi factori, cum ar fi: temperatura din
încăpere, cantitatea de alimente conservate, cât de des se deschide ușa. Acești factori
trebuie luaţi în calcul atunci când se reglează aparatul.
Pentru a menţine în interiorul aparatului
temperatura necesară pentru o conservare
corectă, verificaţi dacă pe indicator este
vizibilă inscripţia OK.
Dacă pe indicator nu se vede inscripţia OK,
înseamnă că temperatura nu este corectă; în
acest caz, trebuie să modificaţi reglarea
termostatului și să așteptaţi 12 ore înainte de
a efectua un nou control vizual al
indicatorului.
După ce aţi introdus alimente sau aţi deschis
ușa, este normal ca inscripţia OK de pe
indicator să-și piardă culoarea, după câteva
secunde.
OK
Reglare corectă
Dacă temperatura
nu este optimă,
reglaţi termostatul.
CZ SK H
PL
BG
RO
SL
HR
GB
RESPECTAREA REGULILOR DE IGIENĂ ALIMENTARE
Curăţaţi interiorul frigiderului cu regularitate, folosind un produs de întreţinere delicat, care
nu oxidează părţile metalice, apoi clătiţi cu o soluţie de apă și suc de lămâie sau oţet, sau
cu orice produs dezinfectant adecvat pentru frigidere.
Clătiţi și ștergeţi cu o cârpă moale.
Nu folosiţi produse abrazive.
Înlăturaţi toate ambalajele alimentelor înainte de a le pune în frigider (de exemplu cutiile de
carton pentru iaurt).
Respectarea următoarelor recomandări permite să se evite contaminarea încrucișată și
conservarea incorectă a alimentelor:
Împachetaţi întotdeauna produsele alimentare separat, pentru a evita contaminarea.
Spălaţi-vă pe mâini înainte de a atinge alimentele și de câteva ori în timpul preparării
alimentelor, dacă acest lucru implică mânuirea succesivă a unor produse alimentare
diferite și, desigur, după aceea, înainte de a vă așeza la masă, conform standardelor de
igienă.
Nu utilizaţi din nou ustensile pentru gătit deja folosite (lingură de lemn, tocător), dacă nu
au fost spălate în prealabil.
Așteptaţi ca mâncarea să se răcească complet înainte de a o introduce în frigider (de
exemplu: supa).
Păstraţi lichidele în recipiente închise.
Pentru a împiedica o creștere a temperaturii în interiorul frigiderului, limitaţi frecvenţa cu
care se deschide ușa și în niciun caz nu o lăsaţi deschisă prea mult.
Aranjaţi alimentele astfel încât aerul să poată circula liber în jurul lor.
Nu așezaţi alimentele în contact direct cu peretele posterior al compartimentului de răcire.
CONSERVAREA ÎN FRIGIDER ÎN FUNCŢIE DE TIPUL DE ALIMENTE
Conservaţi alimentele în funcţie de tipul lor, în zona cea mai potrivită:
Zona temperată: băuturi, unt, sosuri preparate industrial sau de casă, brânzeturi, fructe și
legume proaspete.
Zona rece: produse lactate, deserturi preparate cu lapte, grăsimi, brânzeturi proaspete.
Zona cea mai rece: carne, carne de pasăre, pește, mezeluri, alimente gătite, salate mixte,
preparate și dulciuri cu ou sau cu frișcă, paste făinoase proaspete, aluat pentru tarte/plăcintă/
pizza, produse proaspete și brânzeturi preparate cu lapte nepasteurizat, legume gata de a fi
utilizate, comercializate în pungi de plastic, și în general toate produsele proaspete al căror
termen de expirare este asociat cu o temperatură de păstrare mai mică sau egală cu +4°C.
Schemele următoare au un caracter pur orientativ. Pentru detalii ulterioare despre
diversele părţi ale aparatului, consultaţi instrucţiunile de folosire.
LEGUME
LEGUME
LEGUME
LEGUME
LEGUME
LEGUME
LEGUME
ZONA
CEA MAI RECE
ZONA
CEA MAI RECE
ZONA
CEA MAI RECE
ZONA
TEMPERATĂ
ZONA
RECE
ZONA CEA MAI
RECE
NO FROST
Tipărit în Italia 12/03
5019 106 00564
  • Page 1 1
  • Page 2 2

LADEN ARC 0520 Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului