Gorenje BO627INI Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului

Acest manual este potrivit și pentru

Instrucţiuni de utilizare
RO
Vă mulţumim pentru
încrederea pe care ne-o acordaţi şi
pentru că aţi achiziţionat produsul
nostru.
Manualul detaliat de instrucţiuni
este furnizat pentru a face utilizarea
acestui produs mai uşoară.
Instrucţiunile vă vor permite să
învăţaţi să utilizaţi noul produs cât
mai repede posibil.
Asiguraţi-vă că aţi primit un aparat
intact. Dacă identificaţi daune
survenite pe parcursul transportului,
contactaţi vânzătorul de la care aţi
achiziţionat aparatul sau depozitul
regional de unde a fost livrat. Veţi
găsi numărul de telefon pe factură
sau pe avizul de expediţie a mărfii.
Instrucţiunile de instalare şi racordare
sunt furnizate pe o foaie separată.
Instrucţiunile de utilizare sunt
disponibile şi pe site-ul nostru:
www.gorenje.com / < http://www.
gorenje.com />
Informaţii importante
Sfaturi, observaţii
3
CUPRINS
504211
INTRODUCERE
PREGĂTIREA
CUPTORULUI
PENTRU PRIMA
UTILIZARE
ETAPELE
PROCESULUI DE
GĂTIRE
ÎNTREŢINEREA
ŞI CURĂŢAREA
PROBLEME
TEHNICE
4 INSTRUCŢIUNI DE SIGURA- NŢĂ IMPORTANTE
5 Înainte de a conecta cuptorul
6 CUPTORUL ELECTRIC
10 Unitatea de control
11 Specificaţii tehnice
12 ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE A CUPTORULUI
13 ETAPELE PROCESULUI DE GĂTIRE (1 - 4)
13 Etapa 1: ALEGEREA SISTEMULUI DE GĂTIRE
15 Etapa 2: ALEGEREA SETĂRILOR
18 Etapa 3: ÎNCEPEREA PROCESULUI DE GĂTIRE
18 Etapa 4: FINALIZAREA PROCESULUI DE GĂTIT ŞI OPRIREA
CUPTORULUI
19 DESCRIEREA SISTEMELOR (A MODURILOR DE GĂTIT) ŞI
TABELELE DE GĂTIT
34 ÎNTREŢINEREA ŞI CURĂŢAREA
35 Curăţarea convenţională a cuptorului
36 Folosirea funcţiei "aqua clean" pentru curăţarea cuptorului
37 Scoaterea şi curăţarea ghidajelor telescopice extensibile şi a celor de
sârmă
38 Montarea inserţiilor catalitice
39 Curăţarea plafonului cuptorului
40 Scoaterea şi introducerea uşii cuptorului
43 Scoaterea şi introducerea geamului de pe uşa cuptorului
44 Înlocuirea becului
45 TABEL CU PRIVIRE LA PROBLEMELE TEHNICE
46 ELIMINAREA
4
504211
INSTRUCŢIUNI DE SIGURA-
NŢĂ IMPORTANTE
CITIŢI CU ATENŢIE INSTRUCŢIUNILE ȘI PĂSTRAŢI-LE
PENTRU A LE CONSULTA PE VIITOR.
Acest aparat poate fi utilizat de către copii cu vârsta de peste
8 ani și de către persoane cu capacităţi fizice, senzoriale sau
mentale reduse sau lipsite de experienţă și cunoștinţe doar
dacă au fost supravegheate sau instruite în vederea utilizării
aparatului într-un mod sigur și înţeleg riscurile implicate. Nu
lăsaţi copiii să se joace cu aparatul. Curăţarea și întreţinerea nu
vor fi făcute de către copii dacă nu sunt supravegheaţi.
AVERTISMENT: Aparatul și părţile sale accesibile devin fierbinţi
în timpul utilizării. Ar trebui să aveţi grijă să evitaţi atingerea ele-
mentelor încinse. Copiii sub 8 ani trebuie ţinuţi la distanţă dacă
nu sunt supravegheaţi continuu.
AVERTISMENT: Părţile accesibile pot devin fierbinţi în timpul
utilizării. Copiii mici ar trebui ţinuţi la distanţă.
În timpul utilizării, aparatul devine fierbinte. Ar trebui să aveţi
grijă să evitaţi atingerea elementelor încinse din interiorul cup-
torului.
Folosiţi doar sonda de temperatură care se recomandă a fi utili-
zată în acest cuptor.
AVERTISMENT: Asiguraţi-vă că aparatul este oprit înainte de a
înlocui lampa, pentru a evita riscul unui șoc electric.
Nu utilizaţi agenţi de curăţare abrazivi sau raclete ascuţite din
metal pentru a curăţa cuptorul deoarece ar putea deteriora
finisajul sau învelișul de protecţie din email. Aceste daune pot
duce la crăparea sticlei
Nu utilizaţi dispozitive de curăţare cu abur sau de înaltă presiu-
ne pentru a curăţa aparatul deoarece se poate produce un șoc
electric.
5
504211
ÎNAINTE DE A CONECTA CUPTORUL
Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare înainte de conectarea
aparatului. Reparaţiile sau orice revendicare de garanţie care
rezultă din conectarea sau utilizarea incorectă a aparatului nu
sunt acoperite de garanţie.
Mijloacele de deconectare trebuie încorporate în cablurile fixe
conform normelor de cablare.
În cazul în care cablul de alimentare este deteriorat, trebuie în-
locuit de către producător, agenţii săi de service autorizaţi sau
persoane similare calificate, pentru a evita un dezastru (doar
pentru aparatele cu cablu de legătură).
Pentru a preveni supraîncălzirea, aparatul nu trebuie instalat în
spatele unei uși decorative.
Aparatul este destinat uzului casnic. A nu
se utiliza în alte scopuri, precum încălzirea
camerei, uscarea animalelor de companie
sau a altor animale, a hârtiei, materialelor
textile, plantelor medicinale, etc. deoarece
ar putea duce la rănire sau la producerea
unui incendiu.
Aparatul poate fi conectat la sursa de
energie doar de către un tehnician autorizat
sau de către un specialist. Intervenţiile
asupra aparatului sau repararea acestuia de
către o persoană neautorizată pot cauza
răni grave sau avarierea produsului.
În cazul în care cablurile de alimentare ale
altor aparate aflate lângă acesta se prind
în ușa cuptorului, acestea se pot deteriora,
ceea ce poate produce un scurtcircuit. Prin
urmare, ţineţi cablurile de alimentare ale
altor aparate la o distanţă sigură.
Nu acoperiţi pereţii cuptorului cu folie de
aluminiu și nu așezaţi tăvi de copt sau alte
vase de gătit pe fundul cuptorului. Folia de
aluminiu va împiedica circulaţia aerului în
cuptor, va împiedica procesul de gătire și
va distruge stratul de email.
Ușa cuptorului devine foarte fierbinte în
timpul funcţionării. Un al treilea geam este
montat pentru protecţie suplimentară,
reducând temperatura suprafeţei exterioare
(doar la anumite modele).
Balamalele ușii cuptorului se pot deteriora
dacă sunt supuse unei greutăţi excesive.
Nu așezaţi tigăi grele pe ușa deschisă a
cuptorului și nu vă sprijiniţi pe ea când
curăţaţi interiorul cuptorului. Nu vă așezaţi
niciodată pe ușa deschisă a cuptorului și nu
lăsaţi nici copiii să se așeze pe ea.
Funcţionarea aparatului este sigură cu și
fără ghidajele tăvii.
Asiguraţi-vă că orificiile de ventilaţie nu
sunt niciodată acoperite sau blocate.
6
CUPTORUL ELECTRIC
(DESCRIEREA CUPTORULUI ŞI A ECHIPAMENTULUI - ÎN FUNCŢIE DE
MODEL)
Unitatea de control
Uşa cuptorului
Mânerul cuptorului
Ghidaje -
Niveluri de
gătire
4
3
2
1
Întrerupătorul uşii
504211
Figura reprezintă unul dintre modelele aparatului incorporabil. Deoarece aparatele pentru
care au fost elaborate aceste instrucţiuni pot avea diferite echipamente, unele funcţii sau
echipamente pot fi descrise în manual, dar este posibil ca acestea să nu se regăsească pe
aparatele dumneavoastră.
LUMINI DE CONTROL
Lumina roşie este aprinsă atunci când sunt activate rezistenţele cuptorului. Când se atinge
temperatura selectată, lumina roşie se stinge.
Atunci când este selectată o funcţie, cadranul butonului selectat este luminat. Aceste
aparate nu sunt prevăzute cu o lumină galbenă (numai la anumite modele).
Sistemul de iluminat al cuptorului se aprinde automat când se selectează sistemul de
gătire.
GHIDAJE DE SÂRMĂ
Ghidajele de sârmă permit pregătirea mâncărurilor pe cele patru niveluri (vă rugăm să
reţineţi că nivelurile/ ghidajele sunt numerotate din partea de jos).
Ghidajele 3 şi 4 sunt destinate grătarului.
7
GHIDAJE TELESCOPICE DETAŞABILE
Ghidajele telescopice detaşabile pot corespunde nivelului 2, 3 şi 4. Ghidajele retractabile
pot fi extensibile parţial sau complet.
ÎNTRERUPĂTORUL UŞII CUPTORULUI
Întrerupătoarele dezactivează încălzirea cuptorului şi ventilatorul, dacă uşa cuptorului este
deschisă în timpul procesului de gătire. Când uşa se închide, întrerupătoarele repornesc
rezistenţele.
VENTILATORUL DE RĂCIRE
Aparatul este prevăzut cu un ventilator de răcire care răceşte carcasa şi panoul de
comandă al aparatului.
UTILIZAREA PRELUNGITĂ A VENTILATORULUI DE
RĂCIRE
După oprirea cuptorului, ventilatorul de răcire continuă să funcţioneze pe o perioadă
scurtă pentru a răci cuptorul. (Utilizarea prelungită a ventilatorului de răcire depinde de
temperatura din centrul cuptorului).
504211
ECHIPAMENTELE ŞI ACCESORIILE CUPTORULUI
(În funcţie de model)
VASELE TERMOREZISTENTE sunt utilizate
pentru gătirea cu toate sistemele cuptorului.
Pot fi folosite şi ca tavă de servire.
GRĂTARUL seste folosit pentru pregătirea
fripturilor sau ca suport pentru tigăile, tăvile
de copt sau vasele de copt cu mâncare.
Grătarul este prevăzut cu sistem de
blocare de siguranţă. Prin urmare, ridicaţi
uşor grătarul din partea din faţă când doriţi
să îl scoateţi din cuptor.
TAVA PUŢIN ADÂNCĂ este folosită pentru
produse de patiserie şi prăjituri.
8
504211
TAVA ADÂNCĂ este folosită pentru friptură
şi produse de patiserie cu textură fragedă.
Poate fi folosită şi ca tavă de picurare.
Nu aşezaţi niciodată tava adâncă pe
primul ghidaj în timpul procesului de gătire,
cu excepţia cazului când frigeţi pe grătar sau
folosiţi rotisorul şi folosiţi tava adâncă doar ca
tavă de picurare.
Pe măsură ce accesoriile de coacere
se încălzesc, forma acestora se poate
modifica. Acest lucru nu afectează
funcţionalitatea acestora, iar acestea vor
reveni la forma originală atunci când se
răcesc.
Grătarul sau tava trebuie să fie întotdeauna
introduse în canalul dintre cele două profile
de sârmă.
Cu ghidajele telescopice extensibile,
scoateţi în primul rând ghidajele de pe un
nivel şi aşezaţi grătarul sau tava de copt pe
ele. Apoi, împingeţi-le cu mâna cât de mult
puteţi.
Închideţi uşa cuptorului atunci când
ghidajele telescopice sunt introduse
complet în cuptor.
2
3
4
9
504211
Aparatul şi unele din părţile accesibile au tendinţa să se încingă în
timpul procesului de gătire. Folosiţi mănuşi de bucătărie.
INSERŢIILE UŞOR DE CURĂŢAT previn
lipirea grăsimii de părţile laterale ale
interiorului cuptorului.
ROTISORUL (frigăruie de carne) se
foloseşte pentru friptură. Setul conţine un
suport pentru frigărui, o ţepuşă cu şuruburi
şi un mâner detaşabil.
10
UNITATEA DE CONTROL
1
SELECTOR
(în funcţie de
model)
2
CEAS
PROGRAM 3
TEMPERATURĂ
4
BUTONUL DE
CONTROL AL
CUPTORULUI
LUMINA ROŞIE
este aprinsă atunci
când sunt activate
rezistenţele
cuptorului. Când se
atinge temperatura
selectată, lumina
roşie se stinge.
504211
11
504211
SPECIFICAŢII TEHNICE
(ÎN FUNCŢIE DE MODEL)
Plăcuţa care indică informaţiile de
bază ale aparatului este localizată
pe marginea cuptorului şi este
vizibilă atunci când uşa cuptorului
este deschisă.
A Serie
B Cod/Identificator
C Tip
D Marcă
E Model
F Specificaţii tehnice
G Simboluri de conformitate
12
504211
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE A
CUPTORULUI
La primirea aparatului, înlăturaţi toate componentele, inclusiv echipamentele de transport,
din cuptor.
Curăţaţi toate accesoriile şi ustensilele cu apă călduţă şi detergent obişnuit. Nu folosiţi
detergenţi abrazivi.
Înainte de prima utilizare, încălziţi cuptorul reglând sistemul de încălzire superior şi inferior
la 200 °C, timp de aproximativ o oră. Se va degaja mirosul caracteristic de "aparat nou";
ventilaţi corespunzător camera.
13
ETAPA 1: ALEGEREA SISTEMULUI DE GĂTIRE
Rotiţi butonul (la stânga şi dreapta) pentru a selecta sistemul
de gătire (a se vedea tabelul referitor la programe, în funcţie de
model).
Setările pot fi modificate şi în timpul funcţionării.
SISTEM DESCRIERE TEMPERATURA
SUGERATĂ °C
SISTEMELE DE GĂTIRE
PREÎNCĂLZIRE RAPIDĂ
Folosiţi această funcţie dacă doriţi să încălziţi cuptorul la
temperatura dorită cât mai repede posibil. Această funcţie
nu este corespunzătoare pentru prepararea alimentelor. Când
cuptorul se încălzeşte la temperatura dorită, procesul de
încălzire este finalizat.
160
REZISTENŢĂ SUPERIOARĂ ŞI INFERIOARĂ
Rezistenţele inferioare şi cele de pe plafonul cuptorului vor
radia uniform căldură în interiorul cuptorului. Produsele de
patiserie sau carnea pot fi coapte/fripte doar la un singur nivel
de înălţime.
200
GRĂTAR
Doar rezistenţa grătarului - o parte din setul de grătar mai
mare - va funcţiona. Acest sistem este folosit pentru pregătirea
unei cantităţi mai mici de sandvişuri cu o felie de pâine sau
cârnăciori de bere şi pentru prăjirea pâinii.
230
GRĂTAR MARE
Rezistenţa superioară şi rezistenţa grătarului vor funcţiona
simultan. Căldura este radiată direct de rezistenţa grătarului
montată pe plafonul cuptorului. Pentru a amplifica efectul de
încălzire, rezistenţa superioară este, de asemenea, activată.
Această combinaţie este folosită pentru pregătirea unei
cantităţi mai mici de sandvişuri cu o felie de pâine, de carne sau
de cârnăciori de bere şi pentru prăjirea pâinii.
230
GRĂTAR CU VENTILATOR
Rezistenţa grătarului şi ventilatorul vor funcţiona simultan.
Această combinaţie este folosită pentru frigerea cărnii şi pentru
frigerea unei cantităţi mai mari de carne roşie sau albă pe un
singur nivel de înălţime. De asemenea, este adecvat pentru
preparate gratinate şi pentru rumenirea crustei crocante.
170
AER CALD ŞI REZISTENŢĂ INFERIOARĂ
Rezistenţa inferioară, rezistenţa rotundă şi ventilatorul de aer
cald vor funcţiona simultan. Acestea sunt utilizate pentru
pregătirea pizzei, a produselor fragede de patiserie, a checurilor
cu fructe confiate, a aluatului dospit şi fraged pe mai multe
niveluri simultan.
200
504211
ETAPELE PROCESULUI DE
GĂTIRE (1 - 4)
14
504211
SISTEM DESCRIERE TEMPERATURA
SUGERATĂ °C
AER CALD
Rezistenţa rotundă şi ventilatorul vor funcţiona simultan.
Ventilatorul montat, pe peretele din spate al cuptorului, asigură
faptul că aerul cald circulă constant în jurul fripturii sau al
produselor de patiserie. Acest mod este folosit pentru frigerea
cărnii şi coacerea produselor de patiserie pe mai multe niveluri
simultan.
180
REZISTENŢA INFERIOARĂ ŞI VENTILATOR
Acestea sunt utilizate pentru coacerea produse de patiserie
dospite şi a celor cu creştere scăzută şi pentru conservarea
fructelor şi legumelor.
180
PĂSTRAREA FARFURIEI LA CALD
Folosiţi această funcţie pentru a reîncălzi vasele (farfurii, ceşti)
înainte de servirea mâncării pentru a păstra mâncarea caldă
mai mult timp.
60
COACERE LENTĂ (GENTLEBAKE)
1)
Această funcţie permite coacerea blândă, lentă și uniformă, ce
face ca produsele sa fie moi și suculente. Este potrivită pentru
fripturi, pește și produse de patiserie, pe un singur nivel.
Setaţi temperatura în intervalul de la 140 la 220°C.
180
DECONGELARE
Aerul circulă fără activarea rezistenţelor. Se va activa doar
ventilatorul. Se foloseşte pentru decongelarea lentă a
alimentelor congelate.
-
AQUA CLEAN
Doar rezistenţa inferioară va radia căldură. Folosiţi această
funcţie pentru îndepărtarea petelor şi a reziduurilor de mâncare
din cuptor. Programul durează 30 de minute.
70
1)
Este folosit pentru a obţine o clasă de eficienţă energetică în conformitate cu standardul
EN 60350-1.
15
Reglaţi butonul de temperatură până la
poziţia , când folosiţi sistemul cuptorului
cu grătarul mare şi grătarul.
504211
ETAPA 2: ALEGEREA SETĂRILOR
REGLAREA TEMPERATURII DE GĂTIRE
CEAS PROGRAM
A Buton selectare funcţii
1 Amânare pornire cuptor
2 Oprire funcţionare cuptor
3 Cronometru
4 Afişaj oră
Selectaţi setările pentru timp apăsând consecutiv butonul (A). Simbolul selectat va
pâlpâi pe ecran. Rotiţi butonul (A) pentru a seta funcţia şi apăsaţi pentru a confirma.
Indicatoarele ceasului se vor muta automat către afişajul orei. Simbolurile setate vor
rămâne aprinse.
De fiecare dată când apăsaţi butonul (A), acest lucru va fi confirmat printr-un semnal
acustic scurt.
Ţineţi apăsat butonul (A) timp de 2 secunde pentru a şterge funcţia setată.
SETAREA OREI ZILEI
Dacă simbolul (4) de pe afişajul care indică ora pâlpâie (după prima conectare a aparatului
sau în urma unei căderi de curent), ţineţi apăsat butonul (A) timp de două secunde până
când simbolul nu mai pâlpâie.
Apoi selectaţi simbolul (4) pentru ora afişată apăsând consecutiv butonul (A). Ora afişată
va pâlpâi atunci când este selectată.
Rotiţi butonul (A) pentru a seta ora.
Confirmaţi setarea apăsând din nou butonul (A). Dacă nu este apăsat nici un buton,
setarea va fi reţinută automat după câteva secunde.
16
504211
FUNCŢIONAREA CUPTORULUI FĂRĂ SETAREA TEMPORIZATORULUI
După conectarea aparatului la sursa de alimentare pentru prima dată sau după o cădere
de curent, simbolul (4) pentru ora afişată va pâlpâi.
Pentru funcţionarea cuptorului, ţineţi apăsat butonul (A) timp de două secunde. Ora
afişată va înceta să mai pâlpâie.
Cuptorul poate fi folosit fără restricţii, dacă nu este efectuată nicio setare a
temporizatorului.
FUNCŢIONAREA CUPTORULUI CU SETAREA TEMPORIZATORULUI
Temporizatorul de program poate fi folosit pentru a programa funcţionarea cuptorului în
două moduri:
A) Setarea orei de oprire
Acest mod de funcţionare vă permite să setaţi ora la care doriţi ca funcţionarea cuptorului
să înceteze. Cea mai lungă perioadă care poate fi setată, începând cu ora curentă, este de
15 ore.
• Verifi caţi dacă ceasul este setat corect pe ora curentă.
• Selectaţi simbolul (2) apăsând consecutiv butonul (A) până când simbolul începe să
pâlpâie.
• Rotiţi butonul (A) pentru a seta ora de oprire.
• Confi rmaţi setarea apăsând din nou butonul (A). Indicatoarele ceasului se vor muta către
afi şajul orei. Simbolul care indică oprirea cuptorului se va aprinde.
• Porniţi cuptorul (folosiţi butoanele cuptorului pentru a seta modul de funcţionare
şi temperatura). Cuptorul va începe să funcţioneze la ora setată şi se va opri la ora
selectată.
• Când ceasul ajunge la ora selectată pentru oprire, cuptorul va înceta să mai funcţioneze,
fapt care va fi anunţat printr-un semnal acustic intermitent. Semnalul acustic poate
oprit prin apăsarea butonului (A); în caz contrar, se va opri automat după 1 minut.
Simbolul (2) va pâlpâi. Pentru a continua procesul de gătire, ţineţi apăsat butonul (A)
timp de 2 secunde şi setaţi o nouă durată de gătit dacă este necesar.
B) Setarea pornirii întârziate
Acest mod de funcţionare vă permite să specificaţi ora la care doriţi să înceapă
funcţionarea cuptorului (ora de începere a procesului de gătit) şi ora la care doriţi ca
procesul de gătit să se oprească (ora de oprire).
Ora de oprire poate fi întârziată cu cel mult 12 ore, în raport cu ora curentă a zilei; durata
procesului de gătit poate fi setată la cel mult 3 ore.
• Verifi caţi dacă ceasul este setat corect pe ora curentă.
• Setarea orei de începere: Selectaţi simbolul (1) apăsând butonul (A). Rotiţi butonul (A)
pentru a seta ora de începere şi confi rmaţi-o prin apăsarea butonului (A). Simbolul (2)
pentru încetarea funcţionării va începe să pâlpâie.
• Setarea orei de oprire: Rotiţi butonul (A) pentru a seta ora de oprire şi confi rmaţi-o prin
apăsarea butonului (A).
• Indicatoarele ceasului se vor muta către afi şajul orei. Simbolurile (1) şi (2) se vor aprinde.
• Temporizatorul va aştepta începerea procesului de gătit.
17
504211
• Setaţi cuptorul – folosiţi butoanele cuptorului pentru a seta modul de funcţionare şi
temperatura.
• Cuptorul va începe să funcţioneze la ora de începere şi va înceta să funcţioneze la ora de
oprire.
• Când ceasul ajunge la ora selectată pentru oprire, cuptorul va înceta să mai funcţioneze,
fapt care va fi anunţat printr-un semnal acustic intermitent. Semnalul acustic poate
oprit prin apăsarea butonului (A); în caz contrar, se va opri automat după 1 minut.
Simbolul (2) va pâlpâi. Pentru a continua procesul de gătit, ţineţi apăsat butonul (A)
timp de 2 secunde şi setaţi o nouă durată de gătit dacă este necesar.
SETAREA CRONOMETRULUI
Ceasul poate fi folosit şi drept cronometru care va anunţa expirarea unui anumit interval
de timp.
Cronometrul poate fi selectat doar atunci când temporizatorul programului nu este setat
sau în curs de utilizare.
• Selectaţi simbolul (3) prin apăsarea consecutivă a butonului (A) până când simbolul
începe să pâlpâie.
• Rotiţi butonul (A) pentru a seta ora la care doriţi ca funcţia cronometru să declanşeze
alarma. Cea mai lungă durată posibilă este de 3 ore.
• Confi rmaţi setarea apăsând din nou butonul (A). Indicatoarele ceasului se vor muta
automat către afi şajul blocat, iar simbolul (3) se va aprinde.
• Când durata setată expiră, se va auzi un semnal acustic intermitent. Semnalul acustic
poate fi oprit prin ţinerea apăsată a butonului (A) timp de 2 secunde; în caz contrar,
acesta se va opri automat după 1 minut.
AFIŞAREA SETĂRII
Când este setată o funcţie a temporizatorului, o puteţi verifica prin apăsarea butonului
(A). indicatoarele ceasului se vor muta pentru puţin timp către valoarea setată şi apoi vor
reveni pentru a afişa ora curentă.
ŞTERGEREA UNEI SETĂRI
Ştergeţi setarea ţinând apăsat butonul (A) timp de 2 secunde. Simbolul funcţiei şterse se
va stinge.
18
După finalizarea procesului de gătire, ventilatorul de răcire va continua să funcţioneze
un timp, în funcţie de temperatură. Dacă lăsaţi mâncarea în cuptor, aceasta poate genera
umiditate şi poate rezulta cu formarea condensului pe panoul frontal al cuptorului şi pe
uşă.
ETAPA 3: ÎNCEPEREA PROCESULUI DE
GĂTIRE
Reglaţi sistemul şi temperatura; apoi, începeţi procesul de gătire.
ETAPA 4: FINALIZAREA PROCESULUI DE
GĂTIT ŞI OPRIREA CUPTORULUI
Rotiţi SELECTORUL SISTEMULUI DE GĂTIRE în poziţia "0".
504211
19
504211
DESCRIEREA SISTEMELOR
(A MODURILOR DE GĂTIT) ŞI
TABELELE DE GĂTIT
Dacă mâncarea dorită nu se regăseşte în tabelul privind procesul de gătire, veţi găsi
informaţii despre mâncăruri similare.
Informaţiile se aplică procesului de gătire pe un singur nivel.
Se indică un interval de temperatură sugerat. Începeţi cu o temperatură redusă şi
creşteţi-o dacă constataţi că mâncarea nu este suficient de rumenită.
Timpii de gătire reprezintă estimări brute şi pot varia în funcţie de anumite condiţii.
Preîncălziţi cuptorul doar dacă acest lucru este menţionat în reţetă sau este prevăzut în
tabelele acestui manual de instrucţiuni. Încălzirea unui cuptor gol consumă multă energie.
Prin urmare, prin coacerea mai multor tipuri de produse de patiserie sau a mai multor
pizza în mod succesiv, veţi economisi energie, deoarece cuptorul va fi preîncălzit deja.
Folosiţi tăvi adânci şi puţin adânci închise la culoare, stratificate cu silicon sau acoperite cu
email, deoarece acestea conduc căldura foarte bine.
Când folosiţi hârtie de copt, asiguraţi-vă că este rezistentă la temperaturi ridicate.
Atunci când gătiţi bucăţi mari de carne sau produse de patiserie, se va genera o cantitate
mare de abur în interiorul cuptorului, care la rândul său poate forma condens pe uşa
cuptorului. Acesta este un fenomen normal care nu va afecta funcţionarea aparatului.
După finalizarea procesului de gătit, ştergeţi uşa şi uscaţi geamul uşii.
Opriţi cuptorul cu aproximativ 10 minute înainte de sfârşitul procesului de gătire pentru a
economisi energie utilizând căldura acumulată.
Nu răciţi mâncarea într-un cuptor închis pentru a preveni formarea condensului (rouă).
20
504211
Niveluri standard de testare a gradului de preparare și
temperatura de interior finală recomandată pentru diferite tipuri
de carne
Tip aliment
Temperatură de interior
pentru alimente Food core
temperature (°C)
Culoarea cărnii în secţiune
și culoarea sucului
CARNE DE VITĂ
În sânge 40-45
roșie, precum carnea crudă,
puţin suc
în sânge medie 55-60 roșu deschis, mult suc roșu
Medie 65-70
roz, cantitate mică de suc de
culoare roz pal
Bine făcută 75-80
maro cu nunaţă de gri
uniformă, suc puţin fără
culoare
CARNE DE VIŢEL
Bine făcută 75-85 roșu-maro
PORC
Medie 65-70 roz deschis
Bine făcută 75-85 galben- maro
CARNE DE MIEL
Bine făcută 79 gri, suc de nuanţă roz
CARNE DE OAIE
În sânge 45
roșie, precum carnea crudă,
puţin suc
în sânge medie 55-60 roșu deschis
Medie 65-70 roz în mijloc
Bine făcută 80 gri
CARNE DE CAPRĂ
Medie 70 roz pal, suc de culoare roz
Bine făcută 82 gri, suc doar puţin roz
CARNE DE PUI
Bine făcută 82 gri deschis
PEȘTE
Bine făcut 65-70 alb înspre gri-maro
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Gorenje BO627INI Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului
Acest manual este potrivit și pentru