Gorenje BO617ST Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului
RO
INSTRUCŢIUNI
DETALIATE
UTILIZARE A
CUPTORULUI ELECTRIC
www.gorenje.com
Vă mulţumim pentru
încrederea pe care ne-o acordaţi şi
pentru că aţi achiziţionat produsul
nostru.
Manualul detaliat de instrucţiuni
este furnizat pentru a face utilizarea
acestui produs mai uşoară.
Instrucţiunile vă vor permite să
învăţaţi să utilizaţi noul produs cât
mai repede posibil.
Asiguraţi-vă că aţi primit un aparat
intact. Dacă identificaţi daune
survenite pe parcursul transportului,
contactaţi vânzătorul de la care aţi
achiziţionat aparatul sau depozitul
regional de unde a fost livrat. Veţi
găsi numărul de telefon pe factură
sau pe avizul de expediţie a mărfii.
Instrucţiunile de instalare şi racordare
sunt furnizate pe o foaie separată.
Instrucţiunile de utilizare sunt
disponibile şi pe site-ul nostru:
www.gorenje.com / < http://www.
gorenje.com />
Informaţii importante
Sfaturi, observaţii
3
CUPRINS
510470
INTRODUCERE
PREGĂTIREA
CUPTORULUI
PENTRU PRIMA
UTILIZARE
ETAPELE
PROCESULUI DE
GĂTIRE
ÎNTREŢINEREA
ŞI CURĂŢAREA
PROBLEME
TEHNICE
4 CUPTORUL ELECTRIC
8 Unitatea de control
9 Specificaţii tehnice
10 INSTRUCŢIUNI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
11 Înainte de racordarea cuptorului:
12 ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE A CUPTORULUI
13 ETAPELE PROCESULUI DE GĂTIRE (1 - 4)
13 Etapa 1: ALEGEREA SISTEMULUI DE GĂTIRE
15 Etapa 2: ALEGEREA SETĂRILOR
15 Etapa 3 :PORNIREA PROCESULUI DE GĂTIRE
15 Etapa 4: FINALIZAREA PROCESULUI DE GĂTIRE ŞI
OPRIREA CUPTORULUI
16 DESCRIEREA SISTEMELOR (MODURILOR DE GĂTIRE) ŞI
TABELUL PRIVIND PROCESUL DE GĂTIRE
30 ÎNTREŢINEREA ŞI CURĂŢAREA
31 Curăţarea convenţională a cuptorului
32 Folosirea funcţiei "aqua clean" pentru curăţarea cuptorului
33 Scoaterea şi curăţarea ghidajelor telescopice extensibile şi a
celor de sârmă
34 Montarea inserţiilor catalitice
35 Curăţarea plafonului cuptorului
36 Scoaterea şi introducerea uşii cuptorului
38 Scoaterea şi introducerea geamului de pe uşa cuptorului
39 Înlocuirea becului
40 TABEL CU PRIVIRE LA PROBLEMELE TEHNICE
41 ELIMINAREA
42 TESTAREA PROCESULUI DE GĂTIRE
ALTELE
4
CUPTORUL ELECTRIC
(DESCRIEREA CUPTORULUI ŞI A ECHIPAMENTULUI - ÎN FUNCŢIE DE
MODEL)
Unitatea de control
Uşa cuptorului
Mânerul cuptorului
Ghidaje -
Niveluri de
gătire
4
3
2
1
Întrerupătorul uşii
510470
Figura reprezintă unul dintre modelele aparatului incorporabil. Deoarece aparatele pentru
care au fost elaborate aceste instrucţiuni pot avea diferite echipamente, unele funcţii sau
echipamente pot fi descrise în manual, dar este posibil ca acestea să nu se regăsească pe
aparatele dumneavoastră.
LUMINI DE CONTROL
Lumina roşie este aprinsă atunci când sunt activate rezistenţele cuptorului. Când se atinge
temperatura selectată, lumina roşie se stinge.
Atunci când este selectată o funcţie, cadranul butonului selectat este luminat. Aceste
aparate nu sunt prevăzute cu o lumină galbenă (numai la anumite modele).
Sistemul de iluminat al cuptorului se aprinde automat când se selectează sistemul de
gătire.
GHIDAJE DE SÂRMĂ
Ghidajele de sârmă permit pregătirea mâncărurilor pe cele patru niveluri (vă rugăm să
reţineţi că nivelurile/ ghidajele sunt numerotate din partea de jos).
Ghidajele 3 şi 4 sunt destinate grătarului.
5
GHIDAJE TELESCOPICE DETAŞABILE
Ghidajele telescopice detaşabile pot corespunde nivelului 2, 3 şi 4. Ghidajele retractabile
pot fi extensibile parţial sau complet.
ÎNTRERUPĂTORUL UŞII CUPTORULUI
Întrerupătoarele dezactivează încălzirea cuptorului şi ventilatorul, dacă uşa cuptorului este
deschisă în timpul procesului de gătire. Când uşa se închide, întrerupătoarele repornesc
rezistenţele.
VENTILATORUL DE RĂCIRE
Aparatul este prevăzut cu un ventilator de răcire care răceşte carcasa şi panoul de
comandă al aparatului.
UTILIZAREA PRELUNGITĂ A VENTILATORULUI DE
RĂCIRE
După oprirea cuptorului, ventilatorul de răcire continuă să funcţioneze pe o perioadă
scurtă pentru a răci cuptorul. (Utilizarea prelungită a ventilatorului de răcire depinde de
temperatura din centrul cuptorului).
510470
ECHIPAMENTELE ŞI ACCESORIILE CUPTORULUI (În funcţie de
model)
VASELE TERMOREZISTENTE sunt utilizate
pentru gătirea cu toate sistemele cuptorului.
Pot fi folosite şi ca tavă de servire.
GRĂTARUL seste folosit pentru pregătirea
fripturilor sau ca suport pentru tigăile, tăvile
de copt sau vasele de copt cu mâncare.
Grătarul este prevăzut cu sistem de
blocare de siguranţă. Prin urmare, ridicaţi
uşor grătarul din partea din faţă când doriţi
să îl scoateţi din cuptor.
TAVA PUŢIN ADÂNCĂ este folosită pentru
produse de patiserie şi prăjituri.
6
510470
TAVA ADÂNCĂ este folosită pentru friptură
şi produse de patiserie cu textură fragedă.
Poate fi folosită şi ca tavă de picurare.
Nu aşezaţi niciodată tava adâncă pe
primul ghidaj în timpul procesului de gătire,
cu excepţia cazului când frigeţi pe grătar sau
folosiţi rotisorul şi folosiţi tava adâncă doar ca
tavă de picurare.
Grătarul sau tava trebuie să fie întotdeauna
introduse în canalul dintre cele două profile
de sârmă.
Cu ghidajele telescopice extensibile,
scoateţi în primul rând ghidajele de pe un
nivel şi aşezaţi grătarul sau tava de copt pe
ele. Apoi, împingeţi-le cu mâna cât de mult
puteţi.
Închideţi uşa cuptorului atunci când
ghidajele telescopice sunt introduse
complet în cuptor.
2
3
4
7
510470
Aparatul şi unele din părţile accesibile au tendinţa să se încingă în
timpul procesului de gătire. Folosiţi mănuşi de bucătărie.
INSERŢIILE UŞOR DE CURĂŢAT previn
lipirea grăsimii de părţile laterale ale
interiorului cuptorului.
ROTISORUL (frigăruie de carne) se
foloseşte pentru friptură. Setul conţine un
suport pentru frigărui, o ţepuşă cu şuruburi
şi un mâner detaşabil.
8
UNITATEA DE CONTROL
1
SELECTOR
(în funcţie de
model)
2
TEMPERATURĂ
3
BUTONUL DE
CONTROL AL
CUPTORULUI
LUMINA ROŞIE
este aprinsă atunci
când sunt activate
rezistenţele
cuptorului. Când se
atinge temperatura
selectată, lumina
roşie se stinge.
510470
0
9
SPECIFICAŢII TEHNICE
(ÎN FUNCŢIE DE MODEL)
510470
Plăcuţa care indică informaţiile de
bază ale aparatului este localizată
pe marginea cuptorului şi este
vizibilă atunci când uşa cuptorului
este deschisă.
A Serie
B Cod/Identificator
C Tip
D Marcă
E Model
F Specificaţii tehnice
G Simboluri de conformitate
10
510470
INSTRUCŢIUNI IMPORTANTE
DE SIGURANŢĂ
CITIŢI CU ATENŢIE INSTRUCŢIUNILE ŞI PĂSTRAŢI-LE
PENTRU A LE CONSULTA PE VIITOR.
Acest aparat poate fi utilizat de copii cu vârsta de cel puţin 8
ani şi de persoane cu capacitaţi fizice, senzoriale sau mentale
reduse sau lipsite de experienţa şi cunoştinţe cu condiţia ca
aceştia să fie supravegheaţi sau instruiţi cu privire la utilizarea
aparatului în condiţii de siguranţă şi numai dacă înţeleg riscurile
implicate. Nu lăsaţi copii să se joace cu aparatul. Curăţarea şi
întreţinerea nu trebuie să fie efectuate de copii dacă nu sunt
supravegheaţi.
ATENŢIE: Aparatul şi unele părţi accesibile ale acestuia se pot
încinge în timpul utilizării. Aveţi grijă să nu atingeţi rezistenţele.
Copiii sub vârsta de 8 ani trebuie supravegheaţi constant.
Aparatul se încinge în timpul utilizării. Aveţi grijă să nu atingeţi
rezistenţele cuptorului.
ATENŢIE: Părţile accesibile ale aparatului se pot încinge în
timpul utilizării. Copiii trebuie sa fie ţinuţi la distanţă.
Folosiţi doar termometrul cu tijă care se recomandă a fi utilizat
în acest cuptor.
ATENŢIE: Înainte de a înlocui becul, asiguraţi-vă că aparatul
a fost deconectat de la reţeaua electrică, pentru a preveni
pericolul de electrocutare.
Nu curăţaţi cuptorul cu agenţi de curăţare abrazivi sau raclete
ascuţite de metal deoarece acestea pot deteriora finisajul
11
510470
ÎNAINTE DE RACORDAREA CUPTORULUI:
Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare înainte de racordarea
aparatului. Reparaţia sau orice reclamaţie cu privire la garanţie
care rezultă din racordarea sau utilizarea incorectă a aparatului
nu vor fi acoperite de garanţie.
sau învelişul de protecţie din email. Aceste daune pot duce la
crăparea sticlei.
Nu curăţaţi aparatul cu dispozitive de curăţare cu abur sau de
înaltă presiune deoarece se poate produce un şoc electric.
Aparatul nu trebuie utilizat cu un întrerupător extern cu ceas
electronic sau cu sisteme speciale de control.
Aparatul este destinat doar uzului casnic.
A nu se utiliza în alte scopuri, precum
încălzirea camerei, uscarea animalelor de
companie sau a altor animale, a hârtiei,
materialelor textile, plantelor medicinale
etc. deoarece acest lucru poate duce la
rănire sau la producerea unui incendiu.
Aparatul poate fi conectat la sursa de
alimentare doar de către un tehnician
autorizat sau de către un expert.
Intervenţiile asupra aparatului sau
repararea acestuia de către o persoană
neautorizată pot cauza răni grave sau
avarierea produsului.
Dacă cablurile de alimentare ale altor
aparate aflate lângă acest aparat se prind
în uşa cuptorului, acestea se pot deteriora,
ceea ce poate duce la producerea unui
scurt circuit. Prin urmare, ţineţi cablurile de
alimentare ale altor aparate la o distanţă
sigură.
Dacă cablul de alimentare este deteriorat,
acesta trebuie înlocuit de producător sau
de un tehnician autorizat pentru a evita
pericolul.
Nu acoperiţi pereţii cuptorului cu folie de
aluminiu şi nu aşezaţi tăvi de copt sau alte
vase pe fundul cuptorului. Folia de aluminiu
va preveni circulaţia aerului în cuptor, va
împiedica procesul de gătire şi va distruge
stratul de email.
Uşa cuptorului se încinge în timpul
funcţionării. Se montează un al treilea geam
pentru o protecţie suplimentară, reducând
temperatura suprafeţei exterioare (doar în
cazul unor modele).
Balamalele uşii cuptorului se pot deteriora
dacă sunt supuse unei greutăţi excesive.
Nu aşezaţi tigăi grele pe uşa cuptorului
atunci când este deschisă şi nu vă sprijiniţi
de uşa cuptorului atunci când este deschisă
şi când curăţaţi interiorul cuptorului. Nu vă
aşezaţi pe uşa cuptorului atunci când este
deschisă şi nu lăsaţi copii să se aşeze pe ea.
Funcţionarea aparatului este în siguranţă cu
și fără ghidajele tăvii.
Asiguraţi-vă că orificiile de ventilaţie nu
sunt acoperite sau blocate în vreun fel.
12
510470
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE A
CUPTORULUI
La primirea aparatului, înlăturaţi toate componentele, inclusiv echipamentele de transport,
din cuptor.
Curăţaţi toate accesoriile şi ustensilele cu apă călduţă şi detergent obişnuit. Nu folosiţi
detergenţi abrazivi.
Înainte de prima utilizare, încălziţi cuptorul reglând sistemul de încălzire superior şi inferior
la 200 °C, timp de aproximativ o oră. Se va degaja mirosul caracteristic de "aparat nou";
ventilaţi corespunzător camera.
13
Rotiţi butonul (la stânga şi dreapta) pentru a selecta sistemul de
gătire (a se vedea tabelul referitor la programe).
Setările pot fi modificate şi în timpul funcţionării.
SISTEM DESCRIERE TEMPERATURA
SUGERATĂ °C
SISTEMELE DE GĂTIRE
PREÎNCĂLZIRE RAPIDĂ
Folosiţi această funcţie dacă doriţi să încălziţi cuptorul la
temperatura dorită cât mai repede posibil. Această funcţie
nu este corespunzătoare pentru prepararea alimentelor. Când
cuptorul se încălzeşte la temperatura dorită, procesul de
încălzire este finalizat.
160
REZISTENŢĂ SUPERIOARĂ ŞI INFERIOARĂ
Rezistenţele inferioare şi cele de pe plafonul cuptorului vor
radia uniform căldură în interiorul cuptorului. Produsele de
patiserie sau carnea pot fi coapte/fripte doar la un singur nivel
de înălţime.
200
GRĂTAR
Doar rezistenţa grătarului - o parte din setul de grătar mai
mare - va funcţiona. Acest sistem este folosit pentru pregătirea
unei cantităţi mai mici de sandvişuri cu o felie de pâine sau
cârnăciori de bere şi pentru prăjirea pâinii.
240
GRĂTAR MARE
Rezistenţa superioară şi rezistenţa grătarului vor funcţiona
simultan. Căldura este radiată direct de rezistenţa grătarului
montată pe plafonul cuptorului. Pentru a amplifica efectul de
încălzire, rezistenţa superioară este, de asemenea, activată.
Această combinaţie este folosită pentru pregătirea unei
cantităţi mai mici de sandvişuri cu o felie de pâine, de carne sau
de cârnăciori de bere şi pentru prăjirea pâinii.
240
GRĂTAR CU VENTILATOR
Rezistenţa grătarului şi ventilatorul vor funcţiona simultan.
Această combinaţie este folosită pentru frigerea cărnii şi pentru
frigerea unei cantităţi mai mari de carne roşie sau albă pe un
singur nivel de înălţime. De asemenea, este adecvat pentru
preparate gratinate şi pentru rumenirea crustei crocante.
170
510470
ETAPELE PROCESULUI DE
GĂTIRE (1 - 4)
ETAPA 1: ALEGEREA SISTEMULUI DE
GĂTIRE
0
14
510470
SISTEM DESCRIERE TEMPERATURA
SUGERATĂ °C
AER CALD ŞI REZISTENŢĂ INFERIOARĂ
Rezistenţa inferioară, rezistenţa rotundă şi ventilatorul de aer
cald vor funcţiona simultan. Acestea sunt utilizate pentru
pregătirea pizzei, a produselor fragede de patiserie, a checurilor
cu fructe confiate, a aluatului dospit şi fraged pe mai multe
niveluri simultan.
200
AER CALD
Rezistenţa rotundă şi ventilatorul vor funcţiona simultan.
Ventilatorul montat, pe peretele din spate al cuptorului, asigură
faptul că aerul cald circulă constant în jurul fripturii sau al
produselor de patiserie. Acest mod este folosit pentru frigerea
cărnii şi coacerea produselor de patiserie pe mai multe niveluri
simultan.
180
REZISTENŢA INFERIOARĂ ŞI VENTILATOR
Acestea sunt utilizate pentru coacerea produse de patiserie
dospite şi a celor cu creştere scăzută şi pentru conservarea
fructelor şi legumelor.
180
PĂSTRAREA FARFURIEI LA CALD
Folosiţi această funcţie pentru a reîncălzi vasele (farfurii, ceşti)
înainte de servirea mâncării pentru a păstra mâncarea caldă
mai mult timp.
60
DECONGELARE
Aerul circulă fără activarea rezistenţelor. Se va activa doar
ventilatorul. Se foloseşte pentru decongelarea lentă a
alimentelor congelate.
-
AQUA CLEAN
Doar rezistenţa inferioară va radia căldură. Folosiţi această
funcţie pentru îndepărtarea petelor şi a reziduurilor de mâncare
din cuptor. Programul durează 30 de minute.
-
15
Reglaţi butonul de temperatură până la poziţia , când folosiţi
sistemul cuptorului cu grătarul mare şi grătarul.
După finalizarea procesului de gătire, toate setările de cronometrare se vor pune
pe pauză şi anula, cu excepţia minutarului. Se va afişa ora actuală (ceas). Ventilatorul de
răcire va continua să funcţioneze o perioadă.
ETAPA 3 :PORNIREA PROCESULUI DE
GĂTIRE
Reglaţi sistemul şi temperatura; apoi, începeţi procesul de gătire.
ETAPA 4: FINALIZAREA PROCESULUI DE
GĂTIRE ŞI OPRIREA CUPTORULUI
Rotiţi SELECTORUL SISTEMULUI DE GĂTIRE în poziţia "0".
0
510470
ETAPA 2: ALEGEREA SETĂRILOR
REGLAREA TEMPERATURII DE GĂTIRE
16
510470
DESCRIEREA SISTEMELOR
(MODURILOR DE GĂTIRE) ŞI
TABELUL PRIVIND PROCESUL
DE GĂTIRE
Dacă mâncarea dorită nu se regăseşte în tabelul privind procesul de gătire, veţi găsi
informaţii despre mâncăruri similare.
Informaţiile se aplică procesului de gătire pe un singur nivel.
Se indică un interval de temperatură sugerat. Începeţi cu o temperatură redusă şi
creşteţi-o dacă constataţi că mâncarea nu este suficient de rumenită.
Timpii de gătire reprezintă estimări brute şi pot varia în funcţie de anumite condiţii.
Preîncălziţi cuptorul doar dacă acest lucru este menţionat în reţetă sau este prevăzut în
tabelele acestui manual de instrucţiuni. Încălzirea unui cuptor gol consumă multă energie.
Prin urmare, prin coacerea mai multor tipuri de produse de patiserie sau a mai multor
pizza în mod succesiv, veţi economisi energie, deoarece cuptorul va fi preîncălzit deja.
Folosiţi tăvi adânci şi puţin adânci închise la culoare, stratificate cu silicon sau acoperite cu
email, deoarece acestea conduc căldura foarte bine.
Când folosiţi hârtie de copt, asiguraţi-vă că este rezistentă la temperaturi ridicate.
Atunci când gătiţi bucăţi mari de carne sau produse de patiserie, se va genera o cantitate
mare de abur în interiorul cuptorului, care la rândul său poate forma condens pe uşa
cuptorului. Acesta este un fenomen normal care nu va afecta funcţionarea aparatului.
După finalizarea procesului de gătit, ştergeţi uşa şi uscaţi geamul uşii.
Opriţi cuptorul cu aproximativ 10 minute înainte de sfârşitul procesului de gătire pentru a
economisi energie utilizând căldura acumulată.
Nu răciţi mâncarea într-un cuptor închis pentru a preveni formarea condensului (rouă).
Simbolul asterisc (*) din tabel semnalează necesitatea de preîncălzire a cuptorului
cu sistemul selectat.
17
510470
SISTEMELE DE GĂTIRE
Frigerea cărnii:
Folosiţi o tigaie sau o tavă acoperită cu email, termorezistentă, din lut sau fontă. Tăvile din
oţel inoxidabil nu sunt corespunzătoare deoarece reflectă puternic căldura.
Folosiţi o tigaie sau o tavă acoperită cu email, termorezistentă, din lut sau fontă. Tăvile din
oţel inoxidabil nu sunt corespunzătoare deoarece reflectă puternic căldura.
Alimente Greutate
(g)
Ghidaj (din
partea de
jos)
Temperatură
(°C)
Timp de gătit
(min.)
CARNE
Friptură de porc 1500 2 190-200 120-130
Pulpă de porc 1500 2 190-200 120-140
Ruladă din carne de
porc
1500 2 190-200 120-140
Fleică 1500 2 200-210 60-70
Friptură de vită 1500 2 190-210 120-140
Friptură de vită, bine
făcută
1000 2 200-210 40-60
Ruladă din carne de
mânzat
1500 2 180-200 90-120
Muşchi de miel 1500 2 190-200 100-120
File de iepure 1500 2 190-200 100-120
Pulpă de căprioară 1500 2 190-200 100-120
Pizza * / 2 220 25
Carne de pui 1500 2 200 80
PEŞTE
Peşte înăbuşit 1000 2 210 50-60
Utilizaţi acest sistem pentru frigerea puiului, în cazul în care aparatul nu este prevăzut cu
sistemul
.
Utilizaţi acest sistem pentru prepararea pizzei, în cazul în care aparatul nu este prevăzut
cu sistemul .
REZISTENŢĂ SUPERIOARĂ ŞI INFERIOARĂ
Rezistenţele inferioare şi cele de pe plafonul
cuptorului vor radia uniform căldură în
interiorul cuptorului.
2
18
510470
Produse de patiserie:
Folosiţi doar un nivel şi tăvi sau tăvi puţin adânci de copt închise la culoare. În tăvile puţin
adânci sau tăvile de copt de culoare deschisă, rumenirea produselor de patiserie va fi mai
redusă, deoarece echipamentul va reflecta căldura. Aşezaţi întotdeauna tăvile de copt
pe grătar. Dacă folosiţi tava de copt puţin adâncă furnizată, scoateţi grătarul. Timpul de
gătire va fi mai scurt dacă cuptorul este preîncălzit.
Alimente Ghidaj (din
partea de jos)
Temperatură
(°C)
Timp de gătit
(minute)
PRODUSE DE PATISERIE
Sufleu de legume 2 190-200 30-35
Sufleu dulce 2 190-200 30-35
Chifle * 2 200-220 30-40
Pâine * 2 180-190 50-60
Pâine albă * 2 180-190 50-60
Pâine de hrişcă * 2 180-190 50-60
Pâine integrală * 2 180-190 50-60
Pâine de secară * 2 180-190 50-60
Pâine de secară albă * 2 180-190 50-60
Prăjitură cu nuci 2 180 55-60
Pandişpan * 2 160-170 25-30
Prăjitură cu brânză 2 170-180 65-75
Brioşe 2 170-180 25-30
Produse de patiserie mici, făcute cu
aluat crescut cu drojdie
2 200-210 25-30
Varză piroshki* 2 185-195 25-35
Chec cu fructe 2 150-160 40-50
Bezele 2 90 120
Ruladă umplută cu jeleu (Buchtel) 2
170-180 30-35
19
510470
Recomandare Utilizare
Este gata prăjitura? Înţepaţi prăjitura în partea de sus cu o scobitoare sau cu
un băţ de lemn. Dacă nu sunt urme pe scobitoare sau pe
băţ atunci când o/îl scoateţi, prăjitura este gata.
S-a lăsat prăjitura? • Verificaţi reţeta.
Data viitoare, folosiţi mai puţin lichid.
Observaţi timpul de amestecare când folosiţi mixere mici,
blendere, etc..
Este fundul prăjiturii prea
deschis la culoare?
Folosiţi o tavă puţin adâncă sau o tavă de copt de culoare
închisă.
Aşezaţi tava puţin adâncă pe ghidajul de mai jos şi porniţi
rezistenţa inferioară spre sfârşitul procesului de gătire.
Prăjitura cu umplutură
umedă nu este făcută?
Creşteţi temperatura şi prelungiţi timpul de coacere.
Nu aşezaţi tava adâncă pe primul ghidaj
20
510470
Preîncălziţi rezistenţa cu infraroşu (grătar) timp de cinci minute.
Supravegheaţi procesul de gătire tot timpul. Carnea se poate arde repede datorită
temperaturii mari.
Frigerea cu rezistenţa grătarului este potrivită pentru frigerea şi gătirea cârnaţilor,
bucăţilor de carne şi peştelui (fripturi, escalop, friptură sau file de somon, etc.) cu cantitate
redusă de grăsime. sau pentru prăjirea pâinii.
Când frigeţi direct pe grătar, ungeţi-l cu ulei pentru a preveni lipirea cărnii şi introduceţi-l
pe cel de-al patrulea ghidaj. Introduceţi tava de picurare în ghidajul 1 sau 2. Când frigeţi
în tava de copt, asiguraţi-vă că există suficient lichid în tavă pentru a preveni arderea
acesteia. Întoarceţi carnea în timpul frigerii.
După frigere, curăţaţi cuptorul, accesoriile şi ustensilele.
Tabel referitor la pregătirea pe grătar - grătar mic
Tipul alimentului Greutate
(g)
Ghidaj (din
partea de
jos)
Temperatură
(°C)
Timp de gătit
(min.)
CARNE
Biftec, în sânge 180g/bucată 3 240 18-21
File din ceafă de porc 180g/bucată 3 240 18-22
Antricot/cotlet 180g/bucată 3 240 20-22
Cârnaţi la grătar 100g/bucată 3 240 11-14
PÂINE PRĂJITĂ
Pâine prăjită / 4 240 3-4
Sandvişuri cu o felie de
pâine
/42405-7
GRĂTAR MARE, GRĂTAR
Când pregătiţi alimente pe grătar cu
ajutorul grătarului mare, rezistenţa
superioară şi rezistenţa grătarului montată
pe plafonul cuptorului vor funcţiona
simultan.
Când pregătiţi alimente pe grătar, rezistenţa
superioară şi rezistenţa grătarului montată
pe plafonul cuptorului vor funcţiona
simultan.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Gorenje BO617ST Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului