12
Ghid de utilizare şi întreţinere
Acest tabel prezintă un rezumat al procesului de navigare prin toate metodele de
preparare asistată, precum și categoriile de produse, metodele de preparare și,
dacă este cazul, metodele de preparare cu reete complete.
Tabelul nu include toate detaliile necesare legate de cantităi sau alte setări, care
ar putea solicitate în momentul selectării metodelor de preparare.
Metode de preparare posibile
Carne/pasăre
Peşte
Legume
Sosuri, supe
Desert
Ouă
Brânză
Paste şi orez
Băuturi
Personalizat
CLASA DE ALIMENTE METODĂ DE PREPARARE
Frigere la grătar, prăjire în tigaie, erbere, prăjire
Frigere la grătar, prăjire în tigaie, erbere, prăjire
Frigere la grătar, prăjire în tigaie, erbere, prăjire
Sosuri (sotare, erbere înăbuşită, bechamel)
Supe (sotare, erbere înăbuşită, supe cremă)
Şarlotă, panna cotta, ciocolată topită, clătite,
budincă de orez
Ouă prăjite, omletă, erbere (ouă erte, ouă erte moi),
frittata, ouă jumări
Frigere la grătar, prăjire în tigaie, fondue
Fierbere, prăjire la tigaie, orez
Fierbere la foc mic (lapte), apă (erbere, erbere la foc mic),
moca
Fierbere, frigere la grătar, prăjire în tigaie, erbere la foc mic,
topire
TOPIRE
Metodă de preparare ideală pentru creșterea sau meninerea temperaturilor
adecvate pentru topirea sau dezghearea alimentelor, cum ar ciocolata, untul
sau, în general, metode de preparare mai delicate (de exemplu, pentru șarlotă,
smântână), prevenind lipirea oricărui ingredient de partea inferioară a vasului de
gătit.
FIERBERE ÎNĂBUŞITĂ
Metodă de preparare ideală pentru creșterea sau meninerea temperaturilor
adecvate pentru prepararea și evaporarea lentă a lichidelor, pentru metode
de preparare care necesită durate de preparare lungi, sosuri, supe, bulion și, în
general, reete care necesită erberea lichidelor la temperatură redusă.
Viteza de preparare poate setată oricând folosind butoanele "+" și "−" de pe
așaj.
Calitatea și tipul de oală pot afecta rezultatele sau duratele de preparare.
FIERBERE*
Metodă de preparare ideală pentru încălzirea apei și întreinerea erberii odată ce
s-a ajuns la punctul de erbere, prevenind vărsarea lichidelor și consumul inutil de
energie. Atunci când apa începe să arbă, plita așează un avertisment și emite o
alarmă. Adăugai sare și mirodenii numai după ce a fost emisă alarma.
Când această funcie este activă, sistemul vă informează dacă oala așezată pe plită
este goală din greșeală (nu conine apă) sau dacă apa s-a evaporat prin erbere.
Viteza de preparare poate setată oricând folosind butoanele "+" și "−" de pe
așaj.
Calitatea și tipul de oală pot afecta rezultatele sau duratele de preparare.
PRĂJIRE LA TIGAIE*
Metodă de preparare ideală pentru creșterea sau meninerea temperaturilor
adecvate pentru toate metodele de preparare care necesită utilizarea unei tigăi
cu ingrediente, cum ar ceapă tocată (cu până la un centimetru de ulei) sau cu un
accesoriu gol pentru prepararea rapidă a alimentelor, a tipurilor de carne și pentru
sotarea legumelor.
Odată ce cratia este așezată pe plită și ingredientele de dimensiuni mari sunt
introduse, plita începe etapa de preîncălzire. Este așat un avertisment și este
emisă o alarmă pentru a indica momentul exact în care trebuie adăugate
alimentele, în funcie de categoria de alimente selectată.
În timpul în care așteptă conrmarea din partea utilizatorului, sistemul continuă
să încălzească accesoriul la un nivel controlat, prevenind supraîncălzirea cratiei
sau a ingredientelor și evitând consumul inutil de energie.
În mod ideal, funcia ar trebui utilizată cu vasul de gătit și ingredientele la
temperatura camerei, folosind accesoriul corespunzător.
Nu utilizai capacul în timpul etapei de preîncălzire.
Viteza de preparare poate setată oricând folosind butoanele "+" și "−" de pe
așaj.
FRIGERE LA GRĂTAR*
Metodă de preparare ideală pentru creșterea sau meninerea temperaturilor
adecvate pentru toate metodele de preparare care necesită utilizarea grătarului
de sârmă, pentru carne, pește, legume și brânză.
Odată poziionat grătarul de sârmă, plita începe etapa de preîncălzire. Este
așat un avertisment și este emisă o alarmă pentru a indica momentul exact în
care trebuie adăugate alimentele, în funcie de categoria de alimente selectată.
În timpul în care așteptă conrmarea din partea utilizatorului, sistemul continuă
să încălzească accesoriul la un nivel controlat, prevenind supraîncălzirea
grătarului de sârmă și evitând consumul inutil de energie.
În mod ideal, această funcie trebuie utilizată cu grătarul de sârmă la
temperatura camerei.
Viteza de preparare poate setată oricând folosind butoanele "+" și "−" de pe
așaj.
Dacă nu utilizai grătarul de sârmă conceput în acest scop, acordai atenie
deosebită atunci când utilizai pentru prima dată funcia Grill, deoarece
calitatea bazei vasului de gătit poate afecta durata de preîncălzire și accesoriile
cu bază foarte subire pot atinge temperaturi foarte înalte într-un timp foarte
scurt.
PRĂJIRE*
Metodă de preparare ideală pentru creșterea sau meninerea temperaturilor
adecvate pentru toate metodele de preparare care necesită introducerea
completă a alimentelor în ulei, indiferent dacă produsele alimentare sunt
proaspete sau congelate.
Odată ce cratia este așezată pe plită și ingredientele au fost adăugate, plita
începe etapa de preîncălzire.
Este așat un avertisment și este emisă o alarmă pentru a indica momentul
exact în care trebuie adăugate alimentele, în funcie de categoria de alimente
selectată.
În timpul în care așteptă conrmarea din partea utilizatorului, sistemul continuă
să încălzească accesoriul la un nivel controlat, prevenind supraîncălzirea cratiei
și a ingredientelor și evitând consumul inutil de energie.
În mod ideal, funcia ar trebui utilizată cu vasul de gătit și ingredientele la
temperatura camerei, folosind accesoriul corespunzător.
Nu utilizai capacul în timpul etapei de preîncălzire.
Se recomandă să utilizai uleiuri adecvate pentru prăjire atunci când gătii cu
această funcie, de exemplu, uleiuri vegetale de diverse tipuri. Atunci când
utilizai uleiuri diferite, supravegheai întotdeauna procesul de preparare la
prima utilizare a acestora.
Se recomandă utilizarea zonelor de gătit frontale, pentru un control optim al
vitezei de preparare.
Viteza de preparare poate setată oricând folosind butoanele "+" și "−" de pe
așaj.
MOKA*
Această funcie prepară cafeaua automat. Ciclul de încălzire poate activat
prin selectarea funciei din meniu; se va emite un semnal sonor atunci când
prepararea cafelei este nalizată. Funcia este programată să se oprească
automat, prevenind astfel vărsarea. La prima utilizare a acestei funcii, vericai
întotdeauna dacă sunt îndeplinite condiiile descrise. În mod ideal, funcia
ar trebui utilizată cu cafeaua moka și apa la temperatura camerei, folosind
accesoriul corespunzător.
* Pentru aceste funcţii, se recomandă folosirea accesoriilor corespunzătoare:
• pentru erbere: WMF SKU: 07.7524.6380
• pentru prăjirea la tigaie: WMF SKU: 05.7528.4021
• pentru frigerea la grătar: WMF SKU: 05.7650.4291
• pentru prăjire: WMF SKU: 07.7520.6380
• pentru Moka, Bialetti: ESPRESSOR MOKA INDUCŢIE 3TZ DE ANTRACIT
Vă rugăm să reţineţi: Încercaţi să nu mişcaţi oala sau cratiţa în primul minut de
încălzire, pentru a permite plitei să funcţioneze în mod optim.