5
Măsuri de siguranţă
Acest aparat este conform cu
următoarele directive EU:
- 73/23/EEC din data de 19.02.1973,
directiva cu privire la voltajul
scăzut
- 89/336/EEC din data de
03.05.1989 directiva EMC, care
face parte din directiva
amendament 92/31/EEC
- 93/68/EEC din data de 22.07.1993
directiva pentru marcare CE.
Siguranţa electrică
• Conectarea acestui aparat trebuie
realizată numai de către un electrician
calificat.
• În cazul în care apar probleme în
funcţionarea aparatului: deconectaţi
aparatul de la sursa de alimentare şi
opriţi funcţionarea acestuia.
• Reparaţiile trebuie efectuate numai de
către personalul calificat de la
centrele de service autorizate. Există
riscul producerii de accidente în cazul
în care reparaţiile sunt efectuate de
către persoane neautorizate.
Siguranţa copiilor
• Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în
timpul utilizării aparatului.
Siguranţa în timpul utilizării
• Acest aparat este destinat pentru
prepararea, rumenirea şi coacerea
alimentelor acasă.
• Aveţi grijă când conectaţi alte aparate
electrice la priza din apropierea
cuptorului. Nu lăsaţi cablurile de
alimentare să intre în contact cu uşa
cuptorului sau să fie prinse cu aceasta.
• Avertizare: Risc de producere de
arsuri! Interiorul cuptorului devine
fierbinte în timpul utilizării.
• Dacă utilizaţi în cuptor ingrediente
care conţin alcool, în cuptor se vor
forma aburi cu alcool care se pot
aprinde foarte uşor.În astfel de
situaţii, deschideţi cu grijă uşa
cuptorului. Aveţi grijă ca în
apropierea uşii deschise a cuptorului
să nu existe surse de foc deschis.
Informaţii cu privire la acrilamide
În conformitate cu ultimele cercetări
ştiinţifice, prăjirea puternică a
alimentelor, în special a produselor
care conţin amidon, vă poate pune în
pericol sănătatea, în special din cauza
acrilamidelor. De aceea, vă
recomandăm să preparaţi alimentele
la temperaturi cât mai reduse cu
putinţă şi să nu le prăjiţi foarte
puternic.
Pentru a evita deterioarea aparatului
• Nu căptuşiţi interiorul cuptorului cu
folie din aluminiu şi nu aşezaţi tăvile
de coacere direct pe baza cuptorului,
deoarece se acumulează căldură şi se
va deteriora emailul.
• Sucul fructelor care se scurge din
tăvile de coacere poate lăsa pete pe
care este posibil să nu le mai puteţi
îndepărta. Pentru prăjiturile foarte
suculente, vă recomandăm să utilizaţi
o tavă mai adâncă.
• Nu exercitaţi forţă asupra uşii atunci
când o deschideţi.
• Nu turnaţi niciodată apă în interiorul
cuptorului când acesta este fierbinte.
Există pericolul deteriorării sau
decolorării emailului.
• Aveţi grijă cum manevraţi
recipientele, în special în zona
panoului frontal, pentru ca sticla să
nu se spargă.