RO65
Această funcţie permite gătitul pe două zone, folosite ca o zonă individuală extinsă. Este perfectă pentru cratiţe ovale,
dreptunghiulare şi alungite, cu dimensiuni minime ale bazei de 32 x 14 cm. Funcţia setează acelaşi nivel de putere
pentru cele două zone; de asemenea, permite modificarea nivelului de putere prin simpla apăsare a butoanelor de
comandă „-” sau „+” asociate unuia dintre cele două încălzitoare.
IMPORTANT: Între cele două încălzitoare circulare nu există alt element de încălzire.
Încălzitoarele COMBI COOK sunt concepute astfel încât să fie suficient de apropiate pentru a permite distribuirea uniformă a căldurii
în interiorul cratiţelor alungite; în acelaşi timp, sunt situate la o distanţă adecvată pentru a permite utilizarea lor ca două zone
separate.
Activarea funcţiei
Pentru a activa funcţia COMBI COOK, porniţi plita, atingeţi simultan cele două butoane de comandă „-” sau butoanele de comandă
„+” corespunzătoare zonelor, aşa cum se arată în figură: cele două afişaje indică nivelul „5” şi ambele puncte de lângă numărul
nivelului sunt aprinse, indicând faptul că funcţia a fost activată.
Setarea nivelului de putere
Pentru a modifica nivelul de putere, atingeţi butoanele de comandă „-” sau „+” ale uneia dintre cele două zone.
Atenţionare pe afişaj
Când funcţia este activă, cele două afişaje ale nivelului de putere clipesc pentru a avertiza utilizatorul că funcţia COMBI COOK este
PORNITĂ.
Dezactivarea funcţiei
Pentru a dezactiva funcţia Combi cook, repetaţi procedura de activare.
Dacă este nevoie să opriţi zonele de gătit în timp ce funcţia COMBI COOK este activă, atingeţi simultan butoanele de comandă „-” şi „+” ale unuia dintre cele două
încălzitoare. Afişajul indică „0” şi după 10 secunde apare „-”.
FUNCŢIA COMBI COOK (GĂTIT COMBINAT)
TABELUL DE NIVELURI DE PUTERE
Nivel de putere Tip de preparare Utilizarea nivelului
(indicaţiile completează experienţa şi obiceiurile dvs. culinare)
Putere max.
Fierbere Încălzire rapidă
Ideal pentru creşterea rapidă a temperaturii alimentelor, până la fierbere rapidă în cazul apei, sau
pentru încălzirea rapidă a lichidelor de gătit
9-7
Prăjire - fierbere
Ideal pentru rumenire, începerea preparării alimentelor, prăjirea produselor congelate, fierbere rapidă
Putere ridicată
Rumenire - prăjire lentă -
fierbere - frigere la grătar
Ideal pentru prăjire lentă, menţinerea fierberii intense, coacere şi frigere la grătar (durată scurtă,
5-10 minute)
7-5
Rumenire - coacere - fierbere
înăbuşită - prăjire lentă -
frigere la grătar
Ideal pentru prăjire lentă, menţinerea fierberii la foc mic, coacere şi frigere la grătar (durată medie,
10-20 minute), preîncălzire
Putere medie
Coacere - fierbere înăbuşită -
prăjire lentă - frigere la grătar
Ideal pentru fierbere înăbuşită, menţinerea fierberii delicate, coacere şi frigere la grătar (durată lungă).
4-3
Coacere - fierbere la foc mic -
îngroşare - omogenizarea
pastelor făinoase
Ideal pentru preparare îndelungată (orez, sosuri, fripturi, peşte) cu lichide (de ex. apă, vin, supă, lapte),
obţinerea unei texturi cremoase a pastelor făinoase.
Ideal pentru preparare îndelungată (volume mai mici de un litru: orez, sosuri, fripturi, peşte) cu lichide
(de ex. apă, vin, supă, lapte)
Putere scăzută 2-1
Topire - decongelare -
păstrarea la cald a alimentelor
- omogenizarea rizotoului
Ideal pentru înmuierea untului, topirea delicată a ciocolatei, decongelarea produselor în cantităţi mici
şi păstrarea la cald a alimentelor proaspăt gătite (de ex. sosuri, supe, minestrone)
Ideal pentru păstrarea la cald a alimentelor proaspăt gătite, obţinerea unei consistenţe cremoase a
rizotoului şi păstrarea la cald a platourilor care vor fi servite la masă (cu un accesoriu adecvat pentru
inducţie).