Nuintroduceţidegetelesaualteobiecteîntubuldealimentare.
5 Dacărecipientulpentrupulpăseumpleîntimpulutilizării,opriţiaparatul,scoateţicugrijă
recipientulpentrupulpăşigoliţi-l.
Notă: Înainte de a continua prepararea sucului, asamblaţi din nou vasul de colectare pentru pulpă.
6 Dupăceaţiprocesattoateingredienteleşicurgereasuculuis-aoprit,turnaţisuculdinvasîn
pahar.
, Dacăseparatorulpentruspumăseaăînvasulpentrusuc,spumaesteeliminată
dinsuc(g.7).
- Utilizaţi fructe şi legume proaspete, deoarece acestea conţin mai mult suc. Ananasul, sfecla roşie,
tulpinile de ţelină, merele, castraveţii, morcovii, spanacul, pepenele galben, roşiile, şi grapefruit-ul
sunt foarte potrivite pentru procesare în storcătorul de fructe.
- Nu este nevoie să îndepărtaţi coaja subţire. Trebuie să îndepărtaţi numai cojile groase, de
exemplu cele de portocală, ananas sau sfeclă roşie crudă.
- Dacă doriţi să obţineţi suc din fructe cu sâmburi mari, îndepărtaţi sâmburii înainte.
- Sucul de mere se înnegreşte foarte repede. Pentru a încetini procesul, adăugaţi câteva picături
de lămâie.
- Fructele care conţin amidon (banane, papaya, avocado, smochine sau mango) nu sunt potrivite
pentru procesarea în storcătorul de fructe. Pentru a procesa astfel de fructe utilizaţi un robot de
bucătărie sau un blender manual.
- În storcătorul de fructe pot procesate, de asemenea, frunze şi tulpini, de ex. salată.
- Storcătorul nu este potrivit pentru procesarea unor fructe sau legume foarte tari şi/sau broase
sau cu amidon (de ex., trestie de zahăr).
Stoarceţi 4 prune (fără sâmburi) şi 2 mere întregi în storcător. Amestecaţi şi serviţi imediat.
Stoarceţi 2 mere întregi, 100 g căpşuni şi 300 g morcovi în storcător. Amestecaţi şi serviţi imediat.
Puneţi întâi o bucată foarte mică de ghimbir, apoi 1 măr în storcător şi stoarceţi. Apoi stoarceţi alte 2
mere întregi, 100 g dovleac, 300 g morcovi şi 1 sfeclă (artă). Amestecaţi şi serviţi imediat.
Stoarceţi 300 g de ghimbir. Trebuie să exercitaţi o forţă de apăsare mai mare (de până la 10 kg) pe
elementul de împingere.
Sugestie: Dacă doriţi să utilizaţi suc de ghimbir mai des pentru a aroma sucurile pe care le preparaţi în
casă, îl puteţi prepara în avans. Puteţi păstra sucul de ghimbir într-un vas etanş în frigider timp de o
săptămână.
Ingrediente:
- 80 g de unt
- 1 litru de supă vegetală
- 50 ml de suc de hrean (aprox. 1 rădăcină)
- 250 ml de frişcă
- 125 ml de vin alb
60