• Nu utilizaţi aparatul ca suprafaţă de lucru
sau de depozitare.
• În timpul utilizării, interiorul aparatului devi-
ne foarte fierbinte. Există pericol de arsuri.
Nu puneţi obiecte metalice, de exemplu, ta-
câmuri sau capace de oale pe suprafaţă,
deoarece pot deveni fierbinţi.
• Interiorul aparatului devine foarte fierbinte
în timpul utilizării. Există pericol de arsuri.
Folosiţi mănuşi la introducerea sau scoate-
rea accesoriilor sau a vaselor.
•Aparatul părţile accesibile devin fierbinţi pe
durata utilizării. Aveţi grijă să nu atingeţi
elementele de încălzire. Ţineţi copii la dis-
tanţă, dacă aceştia nu sunt supravegheaţi
permanent.
•Deschideţi uşa cu atenţie. Utilizarea unor
ingrediente cu conţinut de alcool poate de-
termina prezenţa aburilor de alcool în aer.
Există pericol de incendiu.
•Evitaţi prezenţa scânteilor sau flăcărilor
deschise în apropierea aparatului, atunci
când deschideţi uşa.
• Produsele inflamabile sau obiectele umezi-
te cu produse inflamabile şi/sau obiectele
fuzibile (din plastic sau aluminiu) nu trebuie
introduse în aparat, nici puse adiacent sau
deasupra acestuia. Există pericol de explo-
zie sau incendiu.
•După fiecare utilizare, opriţi zonele de gătit.
• Zonele de gătit nu trebuie utilizate fără ve-
selă sau cu veselă goală
•Aveţi grijă să nu se evapore tot lichidul din
vase. Aceasta poate cauza deteriorarea
vaselor şi a suprafeţei plitei.
•Dacă obiectele sau vasele cad pe suprafa-
ţa plitei, aceasta se poate deteriora.
• Nu puneţi vasele aproape de panoul de co-
mandă, deoarece căldura poate deteriora
aparatul.
•Aveţi grijă când extrageţi sau instalaţi acce-
soriile cuptorului pentru a preveni deterio-
rarea smalţului aparatului.
• Vasele de gătit din fontă, aluminiu sau cu
baze deteriorate pot zgâria suprafaţa plitei,
dacă sunt deplasate pe aceasta.
• Decolorarea emailului nu are niciun efect
asupra funcţionării aparatului.
• Pentru a preveni deteriorarea sau decolo-
rarea emailului:
– nu puneţi obiecte direct pe partea infe-
rioară a aparatului şi nu-l acoperiţi cu fo-
lie din aluminiu;
– nu puneţi apă fierbinte direct în aparat;
– nu ţineţi vase umede şi alimente în inte-
rior după încheierea gătirii.
• Nu aplicaţi presiune asupra uşii deschise.
• Nu puneţi materiale inflamabile în compar-
timentul de sub cuptor. Păstraţi în acesta
doar accesorii rezistente la căldură (dacă
sunt disponibile).
• Nu acoperiţi ieşirile de abur ale cuptorului.
Acestea se află în spatele suprafeţei supe-
rioare (dacă sunt disponibile).
• Nu puneţi pe plită niciun obiect care se
poate topi.
• Nu puneţi raftul cuptorului cu alimente pe
cel mai înalt nivel. Pericol de incendiu.
Dacă alimentele se aprind, opriţi arzătorul.
Nu stingeţi cu apă. Aceasta va cauza, cel
mai probabil, înteţirea flăcărilor şi sparge-
rea panourilor de sticlă
ale uşii cuptorului.
• Utilizaţi doar vase stabile cu forma şi dia-
metrul corecte pentru a preveni răsturnarea
sau vărsarea accidentală. Există pericol de
arsuri.
Capac
• Capacul protejează aparatul împotriva pra-
fului când este închis şi colectează stropii
de grăsime când este deschis. Nu-l utilizaţi
în alte scopuri.
•Păstraţi permanent curăţenia capacului.
• Îndepărtaţi întotdeauna scurgerile de pe
suprafaţa capacului înainte să-l deschideţi.
•Nu închideţi capacul până când plita şi
cuptorul nu se răcesc complet.
• Când sunt fierbinţi, capacele din sticlă se
pot sparge. Anterior închiderii capacului
opriţi toate arzătoarele.
4