2
ACCESORII
PLACA ROTATIVĂ
Placa rotativă din sticlă amplasată
pe suportul său poate fi utilizată
pentru toate metodele de preparare.
Placa rotativă trebuie utilizată
întotdeauna ca bază pentru alte
recipiente sau accesorii.
SUPORTUL PLĂCII ROTATIVE
Suportul plăcii rotative din sticlă
trebuie să fie utilizat doar pentru
susţinerea acesteia. Nu amplasaţi
alte accesorii pe acest suport.
OALA DE PREPARARE CU ABURI
Pentru a prepara la aburi alimente
precum peşte sau legume,
introduceţi-le în coşul (2) şi turnaţi apă
potabilă (100 ml) în partea inferioară a
oalei de preparare cu aburi (3), pentru
obţinerea cantităţii optime de aburi.
Pentru a erbe alimente precum
carto, paste, orez sau cereale,
amplasaţi-le direct în partea inferioară
a oalei de preparare cu aburi (utilizarea coşului nu este
necesară) şi adăugaţi o cantitate corespunzătoare de apă
potabilă, în funcţie de cantitatea de alimente preparate.
Pentru rezultate optime, acoperiţi oala de preparare cu aburi
utilizând capacul (1) din dotare. Amplasaţi întotdeauna oala
de preparare cu aburi pe placa rotativă din sticlă şi utilizaţi-o
doar în combinaţie cu funcţiile de preparare corespunzătoare
sau cu funcţia de preparare cu microunde.
Numărul şi tipul de accesorii poate varia în funcţie de modelul
achiziţionat.
Alte accesorii care nu sunt furnizate pot fi achiziţionate separat
de la serviciul de asistenţă tehnică post-vânzare.
Există mai multe accesorii disponibile pe piaţă.
Înainte de a le achiziţiona, asiguraţi-vă că acestea sunt
adecvate pentru utilizarea în cuptoarele cu microunde
şi că sunt rezistente la temperaturile generate în
interiorul cuptorului.
În cazul preparării cu microunde, nu trebuie utilizate
recipiente metalice pentru alimente sau băuturi.
Asiguraţi-vă întotdeauna că alimentele şi accesoriile
nu intră în contact cu pereţii interiori ai cuptorului.
Înainte de punerea în funcţiune a cuptorului, verificaţi
întotdeauna ca placa rotativă să se poată roti liberă.
Aveţi grijă să nu răsturnaţi placa rotativă atunci când
introduceţi sau scoateţi alte accesorii.
FUNCŢII
MICROUNDE
Pentru prepararea şi reîncălzirea rapidă a
alimentelor sau băuturilor.
PUTERE (W) RECOMANDAT PENTRU
750
Reîncălzirea rapidă a băuturilor sau alimentelor care
au un conţinut de apă ridicat sau a cărnii şi legumelor.
500
Prepararea peştelui, a sosurilor cu carne sau a
sosurilor cu conţinut de brânză sau ouă. Rumenirea
plăcintelor cu carne sau a pastelor la cuptor.
350
Preparare lentă, delicată. Perfectă pentru topirea
untului sau ciocolatei.
160
Decongelarea alimentelor congelate sau topirea
untului şi brânzeturilor.
0 Numai în cazul utilizării temporizatorului.
JET DE ABURI AUTOMAT
Pentru prepararea la aburi a alimentelor precum
legumele sau peştele, utilizând oala de preparare cu aburi
furnizată. Turnaţi 100 ml de apă potabilă în partea inferioară
a oalei de preparare cu aburi, aşezaţi alimentele pe grătarul
metalic şi acoperiţi-le, apoi începeţi procesul de preparare.
CATEGORIE ALIMENTE
1
Tuberculi şi legume rădăcinoase (de exemplu cartofi,
morcovi, napi)
2
Legume proaspete (de exemplu conopidă, broccoli)
3
Legume congelate
4
Fileuri de peşte
Accesoriu necesar: Oala de preparare cu aburi
OREZ ŞI PASTE
Pentru prepararea rapidă a orezului sau pestelor.
Această funcţie trebuie să e utilizată doar în combinaţie cu
oala de preparare cu aburi.
Cântăriţi alimentele dorite, aşezaţi-le în partea inferioară a
oalei de preparare cu aburi, adăugaţi sare şi apoi turnaţi apă
până la nivelul corespunzător: Nivelurile gradate marcate
pe accesoriu vă vor ajuta să dozaţi cantitatea corectă de apă
potabilă. Acoperiţi cu capac şi introduceţi în cuptor.
ALIMENTE NIVEL GREUTATE (g)
P1 OREZ
L1
100
L2
200
L3
300
L4
400
P2 PASTE
L1
70
L2
140
L3
210
Accesoriu necesar: Oala de preparare cu aburi
JET DEFROST
Pentru decongelarea rapidă a diferitelor tipuri de
alimente doar prin specicarea greutăţii acestora. Alimentele
trebuie să e amplasate direct pe placa rotativă din sticlă.
Întoarceţi alimentele atunci când vi se solicită acest lucru.
Alimentele trebuie să e amplasate direct pe placa rotativă
din sticlă. Întoarceţi alimentele atunci când vi se solicită acest
lucru. Pentru rezultate mai bune, preparatele au nevoie de o
durată de repaus după decongelare.
3
2
1