Notă: Dacă ingredientele se lipesc de peretele bolului, eliberaţi butonul pentru a opri aparatul şi
desprindeţi ingredientele cu o spatulă sau adăugaţi lichid.
Notă: Lăsaţi întotdeauna aparatul să se răcească după ce tocaţi carne cu blocul tăietor.
9 După procesare, eliberaţi butonul normal sau pentru viteză turbo pentru a opri aparatul şi
aşteptaţi până când blocul tăietor a încetat să se rotească.
10 Apăsaţi butonul de eliberare a capacului de pe bol (1) şi rotiţi capacul în sens orar pentru a-l
extrage (2). (g. 11)
- Aparatul toacă foarte rapid. Utilizaţi butonul pentru viteză normală sau butonul pentru viteză
turbo. Dacă utilizati butonul pentru viteză turbo, utilizaţi-l pentru puţin timp pentru a evita
tăierea prea nă a alimentelor.
- Nu lăsaţi aparatul să funcţioneze prea mult când tocaţi brânză (tare) sau ciocolată. În caz
contrar, aceste ingrediente se înerbântă prea tare, încep să se topească şi devin pline de
cocoloaşe.
- Nu utilizaţi blocul tăietor pentru a tăia ingrediente foarte tari, de tipul boabelor de cafea,
tumericului, nucşoarei şi cuburilor de gheaţă, deoarece astfel puteţi toci lama.
Discul mixt este destinat pentru felierea şi raderea legumelor precum castravete, morcovi, carto,
praz şi ceapă şi a anumitor sortimente de brânză. O parte este folosită la feliere şi cealaltă pentru
radere. Puteţi trece de la feliere la radere şi invers prin simpla întoarcere a discului.
Nu procesaţi niciodată ingredientele solide, precum cuburile de gheaţă, cu ajutorul discului.
Marginile tăioase ale discului sunt foarte ascuţite. Nu le atingeţi.
1 Introduceţi suportul pentru instrumente în bol (g. 7).
2 Aşezaţi discul mixt pe suportul pentru instrumente cu partea pentru feliere sau radere în sus,
în funcţie de rezultatul dorit. (g. 12)
3 Puneţi capacul pe bol (1). Rotiţi capacul în sens antiorar (2) pentru a-l xa (‘clic’) (g. 9).
4 Puneţi ingredientele în tubul de alimentare.
- Tăiaţi ingredientele în bucăţi care să încapă în tubul de alimentare.
- Pentru rezultate optime, umpleţi complet tubul de alimentare.
- Când trebuie să preparaţi o cantitate mare de ingrediente, preparaţi pe rând cantităţi mici şi
goliţi bolul frecvent.
- Pentru a rade brânză, de ex. parmezan, Gouda sau Emmentaler, brânza trebuie să e la
temperatura frigiderului.
5 Fixaţi blocul motor pe capacul bolului (‘clic’) (g. 10).
6 Ţineţi apăsat butonul pentru viteză normală sau butonul pentru viteză turbo pentru a porni
aparatul (g. 4).
7 Apăsaţi uşor elementul de împingere pe ingrediente în tubul de alimentare.
Telul se foloseşte pentru a prepara frişcă, pentru a bate albuşuri de ou, creme, etc.
1 Conectaţi telul la unitatea de cuplare (g. 13).
2 Conectaţi unitatea de cuplare la unitatea motoare (‘clic’) (g. 14).
3 Puneţi ingredientele într-un castron.
71