RO
9
FUNCŢIONARE
PRIMA UTILIZARE
După instalare, așteptai cel puin două ore înainte de a conecta aparatul la reeaua electrică. Conectai
aparatul la reeaua de alimentare cu energie electrică; acesta începe să funcioneze automat. Temperaturile
ideale de depozitare a alimentelor sunt presetate din fabrică.
După ce punei aparatul în funciune, trebuie să așteptai 4-6 ore până când se atinge temperatura adecvată
de păstrare a alimentelor pentru un aparat încărcat normal. Dacă este emis semnalul sonor, înseamnă că alarma
de temperatură a intervenit: apăsai pe buton pentru a opri alarmele sonore.
COMPARTIMENTUL FRIGIDER ŞI DEPOZITAREA ALIMENTELOR
Compartimentul frigider permite păstrarea alimentelor proaspete și a băuturilor. Compartimentul frigider
se dezgheaă complet automat. Prezena ocazională a picăturilor de apă pe peretele interior posterior al
compartimentului indică faza de dezgheare automată. Apa rezultată din dezgheare este condusă într-un
canal de scurgere, apoi este colectată într-un recipient, din care se evaporă.
Notă: temperatura ambiantă, frecvenţa cu care se deschid uşile şi poziţia aparatului pot inuenţa temperaturile interne în
cele două compartimente. Setaţi temperaturile în funcţie de aceşti factori. Într-un mediu cu umiditate foarte ridicată, în
compartimentul frigider se poate produce condens, mai ales pe rafturile de sticlă. În acest caz, se recomandă să acoperiţi
recipientele care conţin lichide (de ex. o oală cu supă), să ambalaţi alimentele cu conţinut ridicat de apă (de ex. legumele) şi să
porniţi ventilatorul (dacă există). Toate sertarele, rafturile de pe uşi şi rafturile pot scoase.
MODUL DE DEPOZITARE AL ALIMENTELOR PROASPETE ŞI AL BĂUTURILOR
Alimentele care produc o cantitate mare de gaz etilenic (mere, caise, pere, piersici, avocado, smochine, prune,
afine, pepeni, fasole) și cele care sunt sensibile la acest gaz, precum fructele, legumele și salata, trebuie să fie
separate întotdeauna sau ambalate pentru a nu se reduce durata de depozitare; de exemplu, nu depozitai roșii
împreună cu kiwi sau varză. Nu apropiai alimentele prea mult unele de celelalte, pentru a permite circularea
corespunzătoare a aerului. Folosii recipiente din plastic reciclabil, metal, aluminiu și sticlă, precum și folie
transparentă pentru a ambala alimentele.
Dacă avei o cantitate mică de alimente de păstrat în frigider, vă recomandăm să folosii rafturile de deasupra
sertarului pentru fructe și legume, având în vedere că aceasta este zona cea mai rece din compartiment. Pentru
lichidele și alimentele care degajează miros sau pot prinde miros sau gust, folosii doar recipiente cu capac
sau acoperii-le. Pentru a evita răsturnarea sticlelor, folosii suportul pentru sticle (disponibil doar la anumite
modele).
Legendă
ZONA TEMPERATURĂ
Recomandată pentru depozitarea fructelor
tropicale, conservelor, băuturilor, ouălor,
sosurilor, murăturilor, untului, gemurilor
ZONA RECE
Recomandată pentru depozitarea brânzei,
laptelui, alimentelor de consum zilnic,
delicateselor, iaurtului
ZONA CEA MAI RECE
Recomandată pentru depozitarea
mezelurilor, deserturilor, cărnii și peștelui
SERTAR PENTRU FRUCTE ŞI LEGUME
Limitele de încărcare sunt determinate de structura specică
a aparatului (coşuri, recipiente, clapete, sertare, rafturi etc.)
sau limitele de încărcare sunt determinate de capacitatea de
încărcare obişnuită.