Exemple de utilizare a gătirii
Informaţiile din tabel au doar caracter orientativ.
Nive‐
lul de
pute‐
re
Utilizat pentru: Durată Recomandări
1
Menţinerea la cald a alimentelor
gătite
con‐
form
nece‐
sităţilor
Acoperiţi
1-3 Sos olandez, topit: unt, ciocolată,
gelatină
5-25
min.
Amestecaţi din când în când
1-3 Îngroşare: omlete pufoase, ouă
ochiuri
10-40
min.
Gătiţi cu capacul pus
3-5 Fierberea înăbuşită a orezului şi a
mâncărurilor care conţin lapte,
încălzirea alimentelor preparate
25-50
min.
Adăugaţi cel puţin de două ori
mai multă apă decât orez,
amestecaţi în timpul gătitului
mâncărurile care conţin lapte
5-7 Gătirea la aburi a legumelor, peş‐
telui, cărnii
20-45
min.
Adăugaţi câteva linguri de li‐
chid
7-9 Fierberea la abur a cartofilor 20-60
min.
Utilizaţi max. ¼ l apă pentru
750 g cartofi
7-9 Gătirea unor cantităţi mai mari de
alimente, tocane sau supe
60-150
min.
Până la 3 l lichid plus ingre‐
diente
9-12 Prăjire delicată: escalop, cordon
bleu de viţel, şniţele, chiftele, câr‐
naţi, ficat, roux (rântaş), ouă, clăti‐
te, gogoşi
con‐
form
nece‐
sităţilor
Întoarceţi la jumătatea interva‐
lului de timp
12-13 Prăjire intensă, crochete de carto‐
fi, muşchiuleţ, fripturi
5-15
min.
Întoarceţi la jumătatea interva‐
lului de timp
14 Pentru a fierbe o cantitate mare de apă, paste, pentru a prăji carnea la su‐
prafaţă (gulaş, friptură înăbuşită), pentru a prăji intens cartofi-pai
Funcţia Putere este adecvată pentru a încălzi cantităţi mari de apă.
Informaţii privind acrilamidele
Conform ultimelor cercetări ştiinţifice, prăjirea excesivă a alimentelor (mai ales
a celor care conţin amidon), poate constitui un risc pentru sănătate din cauza
acrilamidelor. De aceea, vă recomandăm să gătiţi la temperatura cea mai mică
posibilă şi să nu rumeniţi prea tare alimentele.
ÎNGRIJIREA ŞI CURĂŢAREA
Curăţaţi aparatul după fiecare întrebuinţare.
Utilizaţi întotdeauna veselă cu fundul curat.
Îngrijirea şi curăţarea
13