• Nu utilizaţi aparatul ca suprafaţă de lucru
sau de depozitare.
• În timpul utilizării, interiorul aparatului devi-
ne foarte fierbinte. Există pericol de arsuri.
Nu puneţi obiecte metalice, de exemplu, ta-
câmuri sau capace de oale pe suprafaţă,
deoarece pot deveni fierbinţi.
• Interiorul aparatului devine foarte fierbinte
în timpul utilizării. Există pericol de arsuri.
Folosiţi mănuşi la introducerea sau scoate-
rea accesoriilor sau a vaselor.
•Aparatul părţile accesibile devin fierbinţi pe
durata utilizării. Aveţi grijă să nu atingeţi
elementele de încălzire. Ţineţi copii la dis-
tanţă, dacă aceştia nu sunt supravegheaţi
permanent.
•Deschideţi uşa cu atenţie. Utilizarea unor
ingrediente cu conţinut de alcool poate de-
termina prezenţa aburilor de alcool în aer.
Există pericol de incendiu.
•Evitaţi prezenţa scânteilor sau flăcărilor
deschise în apropierea aparatului, atunci
când deschideţi uşa.
• Produsele inflamabile sau obiectele umezi-
te cu produse inflamabile şi/sau obiectele
fuzibile (din plastic sau aluminiu) nu trebuie
introduse în aparat, nici puse adiacent sau
deasupra acestuia. Există pericol de explo-
zie sau incendiu.
•După fiecare utilizare, opriţi zonele de gătit.
• Zonele de gătit nu trebuie utilizate fără ve-
selă sau cu veselă goală
•Aveţi grijă să nu se evapore tot lichidul din
vase. Aceasta poate cauza deteriorarea
vaselor şi a suprafeţei plitei.
•Dacă obiectele sau vasele cad pe suprafa-
ţa plitei, aceasta se poate deteriora.
• Nu puneţi vasele aproape de panoul de co-
mandă, deoarece căldura poate deteriora
aparatul.
•Aveţi grijă când extrageţi sau instalaţi acce-
soriile cuptorului pentru a preveni deterio-
rarea smalţului aparatului.
• Vasele de gătit din fontă, aluminiu sau cu
baze deteriorate pot zgâria suprafaţa plitei,
dacă sunt deplasate pe aceasta.
• Decolorarea emailului nu are niciun efect
asupra funcţionării aparatului.
• Pentru a preveni deteriorarea sau decolo-
rarea emailului:
– nu puneţi obiecte direct pe partea infe-
rioară a aparatului şi nu-l acoperiţi cu fo-
lie din aluminiu;
– nu puneţi apă fierbinte direct în aparat;
– nu ţineţi vase umede şi alimente în inte-
rior după încheierea gătirii.
• Nu aplicaţi presiune asupra uşii deschise.
• Nu puneţi materiale inflamabile în compar-
timentul de sub cuptor. Păstraţi în acesta
doar accesorii rezistente la căldură (dacă
sunt disponibile).
• Nu acoperiţi ieşirile de abur ale cuptorului.
Acestea se află în spatele suprafeţei supe-
rioare (dacă sunt disponibile).
• Nu puneţi pe plită niciun obiect care se
poate topi.
• Utilizaţi doar vase stabile cu forma şi dia-
metrul corecte pentru a preveni răsturnarea
sau vărsarea accidentală. Există pericol de
arsuri.
Capac
• Capacul protejează aparatul împotriva pra-
fului când este închis şi colectează stropii
de grăsime când este deschis. Nu-l utilizaţi
în alte scopuri.
•Păstraţi permanent curăţenia capacului.
• Îndepărtaţi întotdeauna scurgerile de pe
suprafaţa capacului înainte să-l deschideţi.
•Nu închideţi capacul până când plita şi
cuptorul nu se răcesc complet.
• Când sunt fierbinţi, capacele din sticlă se
pot sparge. Anterior închiderii capacului
opriţi toate arzătoarele.
Îngrijirea şi curăţarea
• Înainte de a efectua operaţiile de întreţine-
re, verificaţi dacă aparatul s-a răcit. Există
pericol de arsuri. Există riscul de spargere
a panourilor de sticlă.
•Păstraţi aparatul curat în permanenţă. De-
punerile de grăsimi şi de resturi alimentare
pot cauza incendii.
4