BUCKINGHAM

Russel Hobs BUCKINGHAM Manual de utilizare

  • Bună! Sunt un chatbot AI antrenat să vă ajut cu Russel Hobs BUCKINGHAM Manual de utilizare. Am citit deja documentul și sunt gata să vă ofer răspunsuri clare și simple.
60
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Aparatul poate fi folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și
de către persoane cu capacităţi fizice, senzoriale sau mentale
reduse sau lipsă de experienţă și cunoștinţe dacă sunt
supravegheaţi/instruiţi și înţeleg pericolele la care se supun. Copiii
nu trebuie să se joace cu aparatul. Curăţarea și utilizarea de către
utilizator nu trebuie efectuate de copii decât dacă aceștia au
peste 8 ani și sunt supravegheaţi. Nu lăsaţi aparatul și cablul la
îndemâna copiilor sub 8 ani.
¬ Suprafeţele aparatului se vor încinge.
2 Dacă umpleţi prea mult, riscaţi ca vasul să verse apa care fierbe.
3 Folosi vasul doar împreună cu suportul său (şi vice versa).
4 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către
fabricant, agentul de service sau orice altă persoană calificată,
pentru a evita accidentele.
H Feriţi vasul, suportul, cablul ori întrerupătorul de orice lichid.
5 Ţineţi carafa, suportul şi cablul departe de marginile blaturilor de lucru.
6 Nu folosiţi vasul decât pentru încălzirea apei.
7 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
exclusiv pentru uz casnic
C UMPLERE
1 Ridicaţi butonul de deblocare a capacului pentru a deschide capacul.
2 Umpleţi cu cel puţin 2 căni de apă, însă nu depăşiţi semnul max.
3 Închideţi capacul şi apăsaţi pentru a-l bloca.
C PORNIRE
4 Aşezaţi suportul pe o suprafaţă stabilă, nivelată.
5 Conectaţi suportul la priza de pe perete.
6 Aşezaţi vasul pe suport - fiţi atenţi să nu vărsaţi apa.
7 Apăsaţi şi eliberaţi butonul 2.
8 Pe afișaj va apărea temperatura apei din carafă.
9 Butonul 2 va pâlpâi.
10 Apăsaţi butonul u.
11 100 va apărea pe afişaj.
12 Dacă doriţi să fierbeţi apa, treceţi direct la punctul 20.
temperatura variabilă
13 Folosiţi butoanele u și d pentru a seta temperatura.
14 Temperaturile disponibile sunt: 100 (fierbere), 95, 90, 85, 80, 75, 70, 65 şi 60 (fiind °C).
15 Apăsaţi butonul 2.
16 Pe afișaj va apărea temperatura apei din carafă.
61
[
17 Când atinge temperatura setată, becul din partea de jos se va stinge.
18 Pentru a opri manual, apăsaţi 2.
temperatura greşită?
19 Dacă aţi setat greşit temperatura şi doriţi să folosiţi din nou carafa fără a turna apa şi înainte
de a intra în modul de veghe:
• Apăsaţi butonul 2 de două ori.
• Săriţi la punctul 8.
fierbere
20 Apăsaţi butonul 2.
21 Butonul 2 nu va mai pâlpâi; va lumina încontinuu.
22 Pe afișaj va apărea temperatura apei din carafă.
23 Când atinge temperatura setată, becul din partea de jos se va stinge.
, Pentru a opri manual, apăsaţi 2.
Z MOD DE VEGHE
24 Pe afișaj va apărea temperatura apei din carafă.
25 După 5 minute de inactivitate, aparatul va intra în modul de veghe.
26 Pentru a reporni aparatul, atingeţi butonul 2.
27 Săriţi la punctul 8.
C GENERAL
28 Când luaţi vasul, este posibil să descoperiţi că suportul este umed. nu vă faceţi griji - este
aburul folosit pentru oprirea automată, care mai apoi se condensează şi este evacuat prin
orificiile de sub vas.
29 Este posibil să observaţi o decolorare pe fundul vasului. din nou, nu vă faceţi griji – este din
cauza combinării elementului cu fundul vasului.
b Folosiţi butonul °F°C pentru a comuta între grade Fahrenheit şi Celsius pe afişaj.
F FOLOSIREA CU APĂ INSUFICIENTĂ
30 Aceasta va scurta viaţa elementului. Fierberea fără apă va opri automat aparatul.
31 Pentru a reseta fierberea, trebuie să luaţi vasul de pe suport.
32 ezaţi vasul pe o suprafaţă de lucru până când se răceşte.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
33 Scoateţi suportul din priză și lăsaţi vasul să se răcească înainte de a le curăţa.
34 Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă curată.
35 Deschideţi capacul.
36 Împingeţi cârligul de deasupra filtrului în jos, apoi ridicaţi filtrul de pe carafă.
37 Spălaţi filtrul sub jet de apă, folosind o perie moale.
38 Coborâţi filtrul în carafă și fixaţi cârligul inferior pe fundul picurătorului.
39 Apăsaţi partea de sus a filtrului înspre carafă, pentru a fixa cârligul.
Detartraţi regulat, (cel puţin o dată pe lună).
40 Detartraţi aparatul cel puţin o dată pe lună, folosind un detartrant brevetat. Urmaţi
instrucţiunile de pe ambalajul detartrantului.
, Produsele aflate în garanţie, returnate din cauza defecţiunilor provocate de particule de
calcar, vor fi reparate aplicându-se un preţ de reparare.
z SUPRESORUL
41 Supresorul are rolul de a reduce zgomotul produs de apa care fierbe.
42 Piatra va împiedica funcţionarea acestuia, carafa devenind zgomotoasă.
instrucţiuni
schiţe
1 cârlig
2 filtru
3 capac
4 buton de deblocare capac
5 mâner
6 supresor
7 suport
62
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
c TEMPERATURILE OPTIME PENTRU CEAI ŞI CAFEA
Temperatura apei folosite pentru prepararea diferitelor tipuri de ceai şi cafea este importantă.
ceai temperatura apei în °C timp de preparare (min)
ceai negru 80 – 90 5 – 7
ceai negru din frunze întregi 85 – 90 4
ceai negru din frunze bucăţele 85 – 90 5
ceai afumat 85 – 90 3 – 4
ceai negru aromat 85 3 – 4
ceai verde 60 – 95 2 – 5
ceai verde aromat 60 – 75 3 – 4
Gyokuro (ceai japonez) 60 1
Sencha (ceai verde japonez) 65 – 70 45 secunde – 1 minut (2,5g ceai per
100ml apă) sau 2 minute (3,5g ceai
per 100ml apă)
Genmaicha (ceai verde japonez) 90 – 95 2 – 3
wu long / oolong / albastru /
albastru-verde
80 – 95 aprox. 7 minute
ceai galben 70 – 75 2 – 4
ceai alb 70 – 85 7 – 20 minute (4 – 5 infuzii posibile)
cafea
cafea instant 75
cafea (cafetieră cu piston) 95
1/72