Electrolux EOB63300X Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
informaþii pentru utilizator
Cuptor
EOB63300
2 electrolux
Cuprins
Instrucþiuni de siguranþã ............................... 3
Descrierea aparatului.................................... 4
Înaintea primei utilizãri .................................. 6
Deservirea cuptorului.................................... 7
Utilizãri, tabele ºi sfaturi................................ 16
Curãþarea ºi întreþinerea............................... 26
Ce trebuie fãcut atunci când ................... 33
Pãstrarea curãþeniei ...................................... 34
Service............................................................. 35
Electrolux. Thinking of you.
Share more of our thinking at www.electrolux.com
5
Ne rezervãm dreptul asupra efectuãrii de modificãri
Urmãtoarele simboluri sunt utilizate în acest manual de utilizare:
1
Informaþii importante cu privire la siguranþa dvs. personalã ºi informaþii cu privire la modul
de evitare a deteriorãrii aparatului.
3 Informaþii ºi recomandãri generale
2 Informaþii cu privire la mediul înconjurãtor
electrolux 3
1 Instrucþiuni de siguranþã
Siguranþa electricã
Aparatul are voie sã fie racordat la
reþeaua electricã numai de cãtre un
specialist autorizat.
În cazul defecþiunilor sau deteriorãrii
aparatului: siguranþele trebuie
deºurubate, respectiv scoase din
funcþiune.
Reparaþiile asupra aparatului au voie sã
fie fãcute numai de cãtre specialiºti
autorizaþi. Reparaþiile
necorespunzãtoare pot crea pericole.
Pentru reparaþii, contactaþi service-ul
nostru autorizat sau distribuitorul dvs.
Siguranþã pentru copii
Copiii mici nu trebuie lãsaþi
nesupravegheaþi cât timp aparatul este în
funcþiune.
Siguranþa pe durata utilizãrii
Persoanele (inclusiv copii), care datoritã
capacitãþilor lor fizice, senzoriale sau
intelectuale, sau datoritã lipsei lor de
experienþã sau necunoaºterii nu sunt în
stare sã utilizeze aparatul în siguranþã, nu
trebuie sã utilizeze acest aparat fãrã
supravegherea sau îndrumarea unei
persoane responsabile.
Acest aparat trebuie folosit numai pentru
fierberea, prãjirea ºi coacerea
mâncãrurilor, acasã.
Atenþie la racordarea la reþeaua de
curent a aparatelor electronice în prize
aflate în apropierea acestui aparat.
Cablurile de racord nu au voie sã fie
prinse sub uºa fierbinte a cuptorului.
Avertizare: Pericol de ardere! La
exploatare, interiorul cuptorului
devinefierbinte.
Dacã utilizaþi produse cu conþinut de
alcool în cuptor, se poate forma un abur
de amestec cu aer ce este uºor
inflamabil. În acest caz, deschideþi cu
grijã uºa. Nu umblaþi cu jar, scântei sau
foc.
3 Instrucþiuni cu privire la acrilamid
Conform celor mai recente descoperiri în
domeniu, prãjirea intensivã a alimentelor,
mai ales în cazul produselor care conþin
amidon, apare o periclitare a sãnãtãþii
datoritã acrilamidului. De aceea vã
recomandãm sã gãtiþi la temperaturi
scãzute, ºi sã nu prãjiþi prea tare felurile
de mâncare.
Evitarea deteriorãrii aparatului
Nu îmbrãcaþi cuptorul cu folie de
aluminiu ºi nu aºezaþi nici o tavã de
coacere, cratiþã, etc. pe partea inferioarã,
pentru cã smalþul cuptoruluipoate fi
afectat de acumularea de cãldurã.
Sucurile de fructe care picurã de pe tava
de coacere creeazã pete care nu se mai
pot ºterge. Pentru prãjituri suculente
utilizaþi o tavã adâncã.
Nu puneþi nimic pe uºa deschisã a
cuptorului.
Nu turnaþi niciodatã apã direct în cuptorul
încins. Se pot produce deteriorãri ale
smalþului ºi decolorãri.
Puterea aplicatã, mai ales pe marginile
foliei din faþã, poate sã spargã sticla.
Nu pãstraþi obiecte inflamabile în cuptor.
Puteþi sã vã ardeþi la punerea în
funcþiune.
Nu pãstraþi alimente umede în cuptor. Pot
apare deteriorãri ale smalþului.
Aveþi grijã ca dupã decuplarea suflantei
cu aer rece sã nu lãsaþi mâncãruri
deschise în cuptor. În spaþiul de coacere
sau pe sticla uºii se poate forma
umezealã, care poate ajunge ºi la
mobilier.
3 Indicaþie cu privire la stratul de smalþ
Modificãrile de culoare ale stratului de
smalþ ale cuptorului datorate utilizãrii nu
au influenþã asupra exploatãrii normale,
respectiv în parametrii a aparatului. Acest
lucru nu ridicã probleme în ceea ce
priveºte dreptul de a solicita garanþia.
4 electrolux
Descrierea aparatului
Privire de ansamblu
Niºã de deservire
Uºã de sticlã
Niºã de deservire
nerul uºii
Funcþiile cuptorului
Selectarea temperaturii
Taste pentru funcþiile ceasului
Bec de control al funcþionãrii Bec de control al temperaturii
Afiºarea timpului
electrolux 5
Dotarea cuptorului
Partea interioarã a uºii
Pe partea interioarã a uºii cuptorului este
expusã numerotarea nivelelor de utilizare a
cuptorului.
În afarã de aceasta gãsiþi o scurtã descriere a
funcþiilorcuptorului, nivelele de utilizare
recomandate ºi temperaturile pentru gãtirea
celor mai uzuale feluri de mâncare.
Accesorii cuptor
Grãtar
Pentru veselã, forme pentru prãjituri, fripturi ºi
grãtare.
Tavã pentru coacere
Pentru prãjituri ºi fursecuri.
Temperaturã superioarã ºi element de încãlzire a
grãtarului
Sistemul de iluminare a
cuptorului
Filtru pentru grãsime
Sistemul de iluminare a
Element de încãlzire pe
peretele din spate
Ventilator
Temperaturã inferioarã
Nivel de utilizare
Grilaj mobil,
demontabil
6 electrolux
Tigaie pentru grãsime
Pentru coacere ºi prãjire, respectiv ca tavã de
colectare a grãsimii.
Înaintea primei utilizãri
Reglarea ºi modificareaorei
exacte
3 Cuptorul funcþioneazã numai cu timpul
reglat.
Dupã racordarea electricã sau în cazul
unei cãderi de tensiune, becul funcþiei
Ora clipete automat.
1. Pentru modificarea unei ore deja reglate,
apãsaþi tasta Selecþie n când becul
funciei Ora clipete.
2. Cu ajutorul tastei sau reglai ora
exact.
Dupã circa 5 secunde nu mai clipete i ceasul
indic ora exact reglat.
Aparatul este gata de utilizare.
3 Ora exactã poate fi modificatã numai
atunci când nici o funcþie automa
(Durata sau Sfârºit ) nu este reglat.
electrolux 7
Prima curãþare
Înainte de a utiliza pentru prima oarã cuptorul,
trebuie sã-l curãþaþi bine.
1 Atenþie: Nu utilizaþi substanþe de
curãþare abrazive, corozive! Suprafeþele
pot fi deteriorate.
3 Utilizaþi substanþe de curãþare uzuale
pentru metalul din faþã.
1. Reglaþi comutatorul funcþiilor cuptorului
pe sistemul de iluminare .
2. Toate accesoriile ºi grilajul trebuie
scoase ºi curãþate cu apã caldã ºi sãpun.
3. De asemenea cuptorul trebuie spãlat cu
apã caldã ºi sãpun, ºi apoi trebuie lãsat
sã se usuce.
4. Partea frontalã a aparatului trebuie
ºtearsã cu o cârpã umedã.
Deservirea cuptorului
3 Cuptorul este dotat cu un comutator
îngropat pentru funcþiile cuptorului ºi
alegerea temperaturii. Apãsaþi pentru
utilizarea comutatorului corespunzãtor.
Dupã aceea comutatorul iese.
Pornirea ºi oprirea cuptorului
1. Rotiþi comutatorul funcþiilor cuptorului la
funcþia dorit.
2. Rotiþi comutatorul de selectare a
temperaturii la temperatura dorit.
Becul de control al funcþionãrii lumineazã,
atâta timp cât cuptorul este în funcþiune.
Becul de control al temperaturii lumineazã,
atâta timp cât cuptorul încãlzeºte.
3. Pentru a opri cuptorul, rotiþi comutatorul
funcþiilor cuptorului ºi cel de selectare a
temperaturii pe poziþia Oprit.
3 Suflantã cu aer rece
Suflanta se cupleazã automat pentru a
menþine rece suprafaþa aparatului. Dupã
ce se decupleazã cuptorul, suflanta
funcþioneazã în continuare pentru a rãci
aparatul, ºi apoi se opreºte automat.
Funcþiile cuptorului
Selectarea temperaturii
Taste pentru funcþiile ceasului
Bec de control al funcþionãrii
Bec de control al temperatur
Afiºarea timpului
8 electrolux
Funcþiile cuptorului
Pentru cuptor vã stau la dispoziþie
urmãtoarele funcþii:
Montarea grãtarului, a tãvii de
coacere ºi a tigãii pentru grãsime
Montarea tãvii de coacere respectiv a
tigãii pentru grãsime:
Montaþi tava de coacere, respectiv tigaia
pentru grãsime pe ºina telescopicã a nivelului
de utilizare selectat, astfel încât cele douã
gãuri sã se prindã în bolþurile opritoare din
faþã ale ºinei telescopice.
Montarea grãtarului:
Grãtarul trebuie astfel poziþionat încât
picioruºele sã fie îndreptate în jos.
Aºezaþi grãtarul pe ºinele telescopice ale
nivelului de utilizare selectat.
3 Datoritã marginilor înaltate ale grãtarului,
vesela este asiguratã suplimentar
împotriva alunecãrii.
Funcþia cuptorului Utilizare
Sistem de iluminare
Cu ajutorul acestei funcþii puteþi ilumina interiorul cuptorului, de exemplu
pentru curãþare.
Aer cald cu element
de încãlzire inelar
Pentru
gãtirea
pe
pânã la trei nivele diferite
în acelaºi timp.
Temperaturile cuptorului trebuie reglate cu 20-40 °C mai puþin decât în
cazul temperaturilor superioare/inferioare.
Nivel pentru pizza
Pentru gãtirea pe un anumit nivel a felurilor de mâncare care necesitã o
rumenire intensivã, cu partea inferioarã crocantã
.
Temperaturile cuptorului trebuie reglate cu 20-40 °C mai puþin decât în
cazul temperaturilor înalte/scãzute.
Temperaturã
superioarã/inferioarã
Pentru
coacere
ºi
prãjire
pe
un singur nivel
.
Temperaturã
inferioarã
Pentru
coacerea
prãjiturilor cu
suprafaþa de jos crocan
.
Decongelare
Pentru
dezgheþarea parþialã ºi totalã,
de exemplu tort, unt, pâine,
fructe sau alte
alimente îngheþate
Grãtar
Pentru
prãjirea
alimentelor plate care pot fi
aranjate în mijlocul
grãtarului
ºi pentru
pâine prãjitã
.
Prãjire la grãtar pe
suprafatã mare
Pentru
prãjirea
alimentelor plate în
cantitãþi mari
ºi pentru
pâine
prãjitã
.
Prãjire la grãtar cu
aer cald
Pentru
prãjirea
bucãþilor de carne mai mari, sau a cãrnii de pasãre pe
un singur nivel.
Funcþia se preteazã ºi la
frigere în cuptor
ºi
gratinare
.
electrolux 9
Grãtarul ºi tigaia pentru grãsime trebuie
montate împreunã:
Grãtarul trebuie aºezat pe tigaia pentru
grãsime.
Grãtarul ºi tigaia pentru grãsime trebuie
aºezate pe ºina telescopicã a nivelului de
utilizare selectat, astfel încât cele douã gãuri
ale tigãii pentru grãsime sã se prindã în
bolþurile opritoare din faþã ale ºinei
telescopice.
3 Pentru a uºura aºezarea pãrþilor mobile
pe diferite tipuri de ºine, aºezaþi pãrþile
mobile cu partea din spate pe ºine,
introduceþi pânã la limitã ºi apoi lãsaþi în
jos în bolþurile opritoare din faþã.
Montarea/demontarea filtrului
pentru grãsime
Filtrul pentru grãsime trebuie montat
numai în caz de prãjire, pentru a proteja
elementul de încãlzire de pe peretele din
spate împotriva stropirii cu grãsime.
Montarea filtrului pentru grãsime
Filtrul pentru grãsime trebuie prins de mâner
ºi cele douã sisteme de fixare trebuie
introduse de sus în jos în orificiile peretelui
din spate a cuptorului (orificiile
ventilatorului).
Scoaterea filtrului pentru grãsime
Filtrul pentru grãsime trebuie prins de mâner
ºi scos în sus.
10 electrolux
Funcþiile ceasului
Cronometru
Pentru reglarea unei perioade de timp scurte.
Dupã scurgerea timpului se aude un semnal
acustic.
Aceastã funcþie nu are efect asupra
exploatãriicuptorului.
Durata
Pentru reglarea duratei de timp pentru care
cuptorul este în funcþiune.
Sfârºit
Pentru reglarea duratei de timp în care
cuptorul trebuie sã se opreascã din nou.
Ora
Pentru reglarea, modificarea sau consultarea
orei exacte
(vezi capitolul “Înaintea primei utilizãri”).
3 Indicaþii pentru funcþiile ceasului
Dupã selectarea unei funcþii, becul
corespunzãtor clipeºte pentru circa
5 secunde. Pe parcursul acestei
perioade de timp, cu ajutorul tastei sau
se pot regla timpii dorii.
Dupã reglarea timpului dorit, becul
funcþiei clipeºte încã o datã circa
5 secunde. Dupã aceea, becul funcþiei
se aprinde. Începe numãrãtoarea
inversã.
Semnalul acustic poate fi oprit prin
apãsarea oricãrei taste.
Funcþia doritã a cuptorului ºi temperatura
pot fi selectate înainte sau dupã reglarea
funcþiilor ceasului Durata i Sfârºit .
Dupã terminarea procesului de gãtire,
rotiþi comutatorul funcþiilor cuptorului ºi
cel de selectare a temperaturii din nou pe
poziþia OPRIT.
2 Decuplarea afiºãrii orei exacte
Prin decuplarea afiºãrii orei exacte puteþi
economisi energie.
Decuplarea afiºãrii orei exacte
Apãsaþi oricare douã taste pânã când afiºajul
devine întunecat.
Cuplarea afiºãrii orei exacte
Apãsaþi orice tastã pânã când ora exactã este
afiºatã din nou.
3 Afiºajul poate fi decuplat numai dacã nici
una din funcþiile ceasului Durata ,
Sfârºit sau Cronometru nu este în
funcþiune.
Tasta Selecþie
Tasta
Tasta
Afiºarea timpului Becurile funcþieiBecurile funcþiei
electrolux 11
Cronometru
1. Tasta Selecþie trebuie apsat pân când
becul funciei Cronometru clipete.
2. Cu ajutorul tastei sau reglai timpul
scurt dorit (max. 2 ore ºi 30 minute).
Dupã circa 5 secunde pe afiaj apare timpul
rmas.
Becul funcþiei Cronometru se aprinde.
Dupã ce se scurge întreaga perioadã de timp,
becul funcþiei clipeºte ºi se aude un semnal
acustic timp de 2 minute.
Semnalul acustic poate fi oprit prin apãsarea
oricãrei taste.
Durata
1. Tasta Selecþie trebuie apsat pân când
becul funciei Durata clipete.
2. Cu ajutorul tastei sau reglai timpul
de gtire dorit.
12 electrolux
Dupã circa 5 secunde afiajul revine la ora
exact. Becul funcþiei Durata se aprinde.
Dupã ce se scurge întreaga perioadã de timp,
becul funcþiei clipeºte, se aude un semnal
acustic timp de 2 minute i cuptorul se oprete.
3. Semnalul acustic ºi programul pot fi
oprite prin apãsarea oricãrei taste.
Sfârºit
1. Tasta Selecþie trebuie apsat pân când
becul funciei Sfârºit clipete.
2. Cu ajutorul tastei sau reglai timpul
de oprire dorit.
Dupã circa 5 secunde afiajul revine la ora
exact.
Becul funcþiei Sfârºit se aprinde.
Dupã ce se scurge întreaga perioadã de timp,
becul funcþiei clipeºte, se aude un semnal
acustic timp de 2 minute i cutorul se oprete.
3. Semnalul acustic ºi programul pot fi
oprite prin apãsarea oricãrei taste.
electrolux 13
Durata i Sfârºit combinate
3 Durata i Sfârºit pot fi folosite în
acelai timp, atunci când cuptorul la un
moment dat trebuie cuplat i decuplat
automat.
1. Cu ajutorul funcþiei Durata se regleaz
timpul necesar pentru gtire,
în acest caz 1 or.
2. Cu ajutorul funcþiei Sfârºit se regleaz
timpul necesar pentru ca felul de
mâncare s fie gata,
în acest caz ora 14:05.
Becurile funcþiilor Durata i Sfârºit se
aprind i pe afiaj va fi indicat ora exact,
în acest caz ora 12:05.
Cuptorul porneºte automat la momentul
calculat,
în acest caz la ora 13:05.
ªi dupã scurgerea duratei de timp introduse
se decupleazã,
în acest caz la ora 14:05.
Blocarea mecanicã a uºii
La livrarea aparatului, sistemul de blocare a
uºii este dezactivat.
Activarea sistemului de blocare a uºii
1. Capacul uºii (B) de pe marginea de sus
a uºii trebuie prins de ambele pãrþi ºi
trebuie apãsat înãuntru pentru a elibera
zãvorul cu clemã. Dupã aceea îndepãrtaþi
capacul uºii prin tragere în sus.
2. Activarea mânerului:
Scoateþi mânerul (1) ºi prin deplasare
4mm la stânga (2)
introduceþi (3).
14 electrolux
3. Capacul uºii (B) trebuie prins lateral,
trebuie fixat pe partea interioarã a uºiiºi
capacul uºii (B) trebuie introdus pe
marginea superioarã a uºii.
3 Pe partea deschisã a capaculuiuºii (B) se
aflã o ºinã de ghidaj (C). Aceasta trebuie
sã fie introdusã între geamul exterior al
uºii ºi unghiul de ghidaj (D).
Zãvorul cuclemã (E) trebuie sã fie intrat.
Deschiderea uºii cuptorului.
1. Þineþi apãsat mânerul.
2. Deschideþi uºa.
Închiderea uºii cuptorului
Închideþi uºa, fãrã a apãsa mânerul.
Dezactivarea sistemului de blocare a uºii
Pentru a dezactiva sistemul de blocare a uºii,
mânerul trebuie reglat din nou spre dreapta.
Trebuie acþionat asa cum este descris mai
sus.
3 Sistemul de blocare mecanicã a uºii nu
este dezactivat prin scoaterea din
funcþiune a aparatului.
Demontarea sistemului de blocare a uºii
1. Capacul uºii (B) de pe marginea de sus
a uºii trebuie prins de ambele pãrþi ºi
trebuie apãsat înãuntru pentru a elibera
zãvorul cu clemã. Dupã aceea
îndepãrtaþi capacul uºii prin tragere în
sus.
electrolux 15
2. Demontarea mânerului:
Scoateþi mânerul (1).
3. Scoateþi (2) capacul de la partea de jos
a uºii (B) ºi întroduceþi-l (3).
4. Capacul uºii (B) trebuie prins lateral,
trebuie fixat pe partea interioarã a uºiiºi
capacul uºii (B) trebuie introdus pe
marginea superioarã a uºii.
3 Pe partea deschisã a capaculuiuºii (B) se
aflã o ºinã de ghidaj (C). Aceasta trebuie
sã fie introdusã între geamul exterior al
uºii ºi unghiul de ghidaj (D).
Zãvorul cuclemã (E) trebuie sã fie intrat.
5. Închideþi uºa cuptorului.
16 electrolux
Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Coacerea
Funcþia cuptorului: Aer cald cu element
de încãlzire inelar sau Temperaturã
superioarã/inferioarã
Forme de coacere
Pentru Temperaturã superioarã/
inferioarã se preteazã forme din metal
închis la culoare ºi cu strat de acoperire.
Pentru Aer cald cu element de încãlzire
inelar se preteazã ºi formele din metal
deschise la culoare.
Nivel de aplicare
Coacerea cu Temperaturã superioarã/
inferioarã este posibilã pe un singur
nivel.
Cu Aer cald cu element de încãlzire
inelar puteþi sã coaceþi pânã la 3
tãviconcomitent:
1 tavã de coacere:
de exemplu nivelul de utilizare 3
1 formã de coacere:
de exemplu nivelul de aplicare 1
2 tãvi de coacere:
de exemplu nivelul de aplicare 1 ºi 3
3 tãvi de coacere:
nivelul de aplicare 1, 3 ºi 5
Instrucþiuni generale
Tava trebuie aºezatã cu teºiturile înainte!
Cu Temperaturã superioarã/inferioarã
sau Aer cald cu element de încãlzire
inelar puteþi sã coaceþi chiar ºi douã
forme concomitent una lângã alta pe
grãtar. Timpul de coacere se prelungeºte
insesizabil.
3 La utilizarea procedeelor pentru produse
îngheþate, tãvile utilizate pot sã se
contracteze pe durata pregãtirii. Acest
lucru se datoreazã diferenþei mari de
temperaturã dintre produsele îngheþate ºi
cuptor. Dupã rãcirea tãvilor, deformarea
va dispare singurã.
Instrucþiuni cu privire la tabelul de
coacere
În tabel gãsiþi informaþii despre temperatura,
timpi de gãtire ºi nivele corespunzãtoare mai
multor feluri de mâncare.
Temperaturile ºi timpii de coacere sunt
valori orientative, pentru cã ele sunt
dependente de conþinutul aluatului, de
cantitate ºi de forma de coacere.
Vã recomandãm ca la prima încercare sã
reglaþi valoarea redusã a temperaturii ºi
numai dacã este necesar, ca de exemplu
în cazul în care doriþi o rumenire mai
puternicã, sau în cazul în care timpul de
coacere este prea mare, sã alegeþi o
temperaturã mai ridicatã.
Dacã nu gãsiþi date concrete pentru o
anumitã reþetã, orientaþi-vã dupã un fel de
mâncare similar.
La coacerea prãjiturilor pe tava de
coacere sau în forme pe mai multe
nivele, este posibil ca timpul de coacere
sã fie mai lung cu 10-15 minute.
electrolux 17
Produsele umede (de exemplu pizza,
prãjiturã cu fructe etc.) vor fi preparate pe
un nivel.
Diferenþa de înãlþime la începerea
procesului de coacere a produselor ce
trebuie coapte poate sã ducã la diferite
grade de rumenire. În acest caz
rugãm sã nu modificaþi reglajele
temperaturii. Diferenþele de rumenire se
compenseazã pe timpul procesului de
coacere.
Noul dvs. cuptor poate avea un alt
comportament la coacere/prãjire faþã de
precedentul dvs. aparat. De aceea,
adaptaþi reglajele dorite (temperaturã,
timpi de coacere) ºi nivele de utilizare
conform recomandãrilor din tabelele
urmãtoare.
2 În cazul timpilor mai lungi de coacere
puteþi opri cuptorul cu 10 minute mai
repede pentru a utiliza restul de cãldurã
rãmasã.
Tabelele sunt valabile, atâta timp cât nu
este altceva precizat, pentru introducerea
produsului în cuptorul rece.
Tabel pentru coacere
Coacere pe un singur nivel
Tipul
produsului de copt
Funcþiacuptorului
Nivel de
utilizare
Tempe-
ratu
°C
Timp
Ore:
Minute
Coacere în forme
Cozonac înalt sau rotund cu
gaurã la mijloc
Aer cald cu element
de încãlzire inelar
1 150-160 0:50-1:10
Pandiºpan/chec îmbrãcat în
ciocolatã
Aer cald cu element
de încãlzire inelar
1 140-160 1:10-1:30
Tort de biscuiþi Aer cald cu element
de încãlzire inelar
1 140 0:25-0:40
Tort de biscuiþi Temperaturã
superioarã/inferioarã
1 160 0:25-0:40
Cocã fragedã pentru blat de tort Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 170-180
1)
0:10-0:25
Cocã pentru chec Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 150-170 0:20-0:25
Tort cu mere acoperit Temperaturã
superioarã/inferioarã
1 170-190 0:50-1:00
Plãcintã cu mere (2forme,
Ø
20cm, aºezate în diagonalã)
Aer cald cu element
de încãlzire inelar
1 160 1:10-1:30
Plãcintã cu mere (2forme,
Ø
20cm, aºezate în diagonalã)
Temperaturã
superioarã/inferioarã
1 180 1:10-1:30
Prãjituri picante (de exemplu
Quiche Lorraine)
Aer cald cu element
de încãlzire inelar
1 160-180 0:30-1:10
Tarte cu brânzã Temperaturã
superioarã/inferioarã
1 170-190 1:00-1:30
18 electrolux
Produs de panificaþie în tãvi de coacere
Cozonac împletit Temperaturã
superioarã/inferioarã
3 170-190 0:30-0:40
Colaci de Crãciun Temperaturã
superioarã/inferioarã
3 160-180
1)
0:40-1:00
Pâine (pâine din secarã)
-prima datã
-dupã aceea
Temperaturã
superioarã/inferioarã
1
230
1)
160-180
0:25
0:30-1:00
Chou à la crème/Ecler Temperaturã
superioarã/inferioarã
3 160-170
1)
0:15-0:30
Ruladã de biscuiþi Temperaturã
superioarã/inferioarã
3 180-200
1)
0:10-0:20
Prãjiturã cu nucã uscatã Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 150-160 0:20-0:40
Prãjiturã cu unt/zahãr Temperaturã
superioarã/inferioarã
3 190-210
1)
0:15-0:30
Prãjiturã cu fructe
(pe aluat din drojdie/foietaj)
2)
Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 150 0:35-0:50
Prãjiturã cu fructe
(pe aluat din drojdie/foietaj)
2)
Temperaturã
superioarã/inferioarã
3 170 0:35-0:50
Prãjiturã cu fructe pe cocã
fragedã
Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 160-170 0:40-1:20
Prãjituri cu straturi sensibile (de
exemplu iaurt, friºcã, drojdie)
Temperaturã
superioarã/inferioarã
3 160-180
1)
0:40-1:20
Pizza (cu multã umpluturã)
2)
Aer cald cu element
de încãlzire inelar
1 180-200
1)
0:30-1:00
Pizza (subþire) Aer cald cu element
de încãlzire inelar
1 200-220
1)
0:10-0:25
Specialitate de pâine cu brânzã Aer cald cu element
de încãlzire inelar
1 200-220 0:08-0:15
Tarte Aer cald cu element
de încãlzire inelar
1 180-200 0:35-0:50
Tarte mici
Fursecuri Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 150-160 0:06-0:20
Gogoºi Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 140 0:20-0:30
Gogoºi Temperaturã
superioarã/inferioarã
3 160
1)
0:20-0:30
Fursecuri Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 150-160 0:15-0:20
Croissant cu ou, bezele Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 80-100 2:00-2:30
Tipul
produsului de copt
Funcþiacuptorului
Nivel de
utilizare
Tempe-
ratu
°C
Timp
Ore:
Minute
electrolux 19
Coacere pe mai multe nivele
Picromigdale Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 100-120 0:30-0:60
Foietaj cu drojdie Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 150-160 0:20-0:40
Foietaj din aluat franþuzesc Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 170-180
1)
0:20-0:30
Chifle Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 160
1)
0:20-0:35
Chifle Temperaturã
superioarã/inferioarã
3 180
1)
0:20-0:35
Prãjituri mici (20de bucãþi/tavã) Aer cald cu element
de încãlzire inelar
3 140
1)
0:20-0:30
Prãjituri mici (20de bucãþi/tavã) Temperaturã
superioarã/inferioarã
3 170
1)
0:20-0:30
1) Preîncãlzire cuptor
2) Tava de colectare respectiv tigaia pentru grãsime introduse
Tipul produsului de copt
Aer cald cu
element de
încãlzire
inelar
Aer cald cu
element de
încãlzire
inelar
Tempe-
raturã °C
Timp
Ore:
Minute
Nivel de utilizare, începând de jos
Nivelul 2 Nivelul 3
Produs de copt în tãvi de coacere
Choix-a la-crème/Ecler 1/4 --- 160-180
1)
1) Preîncãlzire cuptor
0:35-0:60
Prãjiturã cu nucã, usca 1/3 --- 140-160 0:30-0:60
Tarte mici
Fursecuri 1/3 1/3/5 150-160 0:15-0:35
Gogoºi 1/3 1/3/5 140 0:20-0:60
Fursecuri 1/3 --- 160-170 0:25-0:40
Croissant cu ou, bezele 1/3 --- 80-100 2:10-2:50
Picromigdale 1/3 --- 100-120 0:40-1:20
Foietaj cu drojdie 1/3 --- 160-170 0:30-0:60
Foietaj din aluat franþuzesc 1/3 --- 170-180
1)
0:30-0:50
Chifle 1/4 --- 160 0:30-0:45
Prãjituri mici (20de bucãþi/tavã) 1/4 --- 140
1)
0:25-0:40
Tipul
produsului de copt
Funcþiacuptorului
Nivel de
utilizare
Tempe-
ratu
°C
Timp
Ore:
Minute
20 electrolux
Sfaturi pentru coacere
Tabel Nivel pentru pizza
Rezultatul coacerii Cauzã posibi Remediere
Prãjitura este prea deschisã
la culoare pe parte inferioarã
Înãlþime greºitã a nivelului Introduceþi prãjitura mai jos
Prãjitura se fãrâmiþeazã
(devine cleioasã, lipicioasã,
urme de apã)
Temperaturã de coacere prea mare R
eglaþi temperatura de coacere mai jos
Timp de coacere prea scurt Prelungiþi timpul de coacere.
Timpii de coacere nu pot fi
scurtaþi prin ridicarea
temperaturii
Prea mult lichid în aluat Utilizaþi mai puþin lichid.
Þineþi cont de timpii de amestecare,
mai ales la utilizarea roboþilor de
bucãtãrie
Prãjitura este prea usca Temperaturã de coacere prea scãzutã
Reglaþi mai sus temperatura de coacere
Timp de coacere prea lung Scurtaþi timpul de coacere
Prãjitura se rumeneºte inegal Temperaturã de coacere prea înaltã ºi
timp de coacere prea scurt
Temperatura de coacere trebuie
scãzutã ºi prelungit timpul de coacere
Aluatul este distribuit inegal Distribuiþi aluatul uniform pe tava de
coacere
Filtrul pentru grãsime este montat Scoateþi filtrul pentru grãsime
Prãjitura nu este gata în
decursul perioadei de timp
date
Temperaturã prea scãzutã Reglaþi temperatura de coacere mai
sus
Filtrul pentru grãsime este montat Scoateþi filtrul pentru grãsime
Produse de panificaþie Nivel deutilizare
Temperatu
°C
Timp
Ore: Minute
Pizza (subþire) 1 180 - 200
1)
1) Preîncãlzire cuptor
20 - 30
Pizza (cu mult aluat) 1 180 - 200 20 - 30
Plãcintã 1 180 - 200 45 - 60
Plãcintã cu spanac 1 160 -180 45 - 60
Tartã Quiche Lorraine 1 170 - 190 40 - 50
Plãcintã cu iaurt, rotundã 1 140 - 160 60 - 90
Plãcintã cu iaurt la tavã 1 140 - 160 50 - 60
Plãcintã cu mere, acoperitã 1 150 - 170 50 - 70
Plãcintã cu legume 1 160 - 180 50 - 60
Specialitate de pâine cu brânzã 1 250 - 270
1)
10 - 20
Tort etajat 1 160 - 180
1)
40 - 50
Pizza Alsacianã (cu ºuncã ºi ceapã) 1 250 - 270
1)
12 - 20
Chifle umplute 1 180 - 200
1)
15 - 25
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Electrolux EOB63300X Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare