AKP 230/01 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56344
GB
ROBGRUHUSKCZPLFIDKNOSV
Nota:
temperaturile si duratele de coacere au caracter indicativ pentru 4 portii.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea Funcţiei
0 CUPTOR STINS -
BECUL
CUPTORULUI
• Aprinderea becului intern al cuptorului.
STATICĂ
• Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
• Pre-încălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi alimentele înăuntru, imediat
ce luminiţa roșie a termostatului se stinge.
• Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
• Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
• La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor, pentru a obţine o coacere mai
omogenă.
• Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care coaceţi pizze și plăcinte).
GRILL
• Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a gratina legume și pentru a prăji pâinea.
• Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii (așezată pe primul grătar)
pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
• Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii, așezată pe primul grătar,
pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Întoarceţi carnea în timpul coacerii.
DECONGELARE
• Pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura camerei.
• Lăsaţi alimentele în ambalajul lor, pentru a preveni uscarea.
ALIMENTE Funcţie
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Temperatura
(°C)
Durata de
coacere
min.
Miel / vitel / vacuta / porc
2 190-210 90-110
Pui / iepure / rata
2 190-200 65-85
Curcan / gâsca
2 190-200 140-180
Peste
2 180-200 50-60
Rosii si ardei umpluti / cartofi la cuptor
2 180-200 50-60
Torturi dospite
2 170-180 45-55
Torturi umplute
2 180-200 60-90
Biscuiţi
2 170-180 35-45
Lasagne
2 190-200 45-55
Pizza / pâine
2 200-225 40-50/15-18
Pâine prajita
3/4 250 1,5-2,5
Snitele / cârnati / frigarui
3/4 250 35-45
Legume gratinate
3 250 5-8
1/2 pui
3 250 40-50
Pui întreg 2/3 200-225 55-65
Rosbif 2 200-250 35-45
Fripturi 2/3 200-225 60-70
Peste întreg 3 190-200 40-50
ACCESORII
Grătar - Tavă pentru scurgerea grăsimii - Tavă din
aluminiu pentru dulciuri
1.
Panoul de comandă
1.1.
Butonul de selectare a funcţiilor
1.2.
Buton pentru programarea duratei de
coacere
1.3.
Butonul termostatului
1.4.
Luminiţa indicatoare roșie a termostatului
2.
Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3.
Rezistenţa superioară
4.
Rezistenţa grill-ului (poate fi coborâtă)
5.
Bec posterior
6.
Ventilator
7.
Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
8.
Ușa rece a cuptorului
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită. Becul cuptorului se aprinde.
Rotiţi butonul termostatului în sens orar până la temperatura dorită. Luminiţa indicatoare roșie a
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura selectată. La terminarea
coacerii rotiti butoanele pe pozitia
“0”
.
BUTON PENTRU PROGRAMAREA DURATEI DE COACERE
Acest buton de programare permite reglarea unei durate de la 1 la 120 de minute.
Pentru stabilirea duratei, dupa selectarea functiei de coacere, rotiti complet butonul
în sens orar, apoi readuceti-l la durata de coacere dorita, rotindu-l în sens anti-orar.
La terminarea duratei de coacere reglate, cuptorul se stinge, iar butonul de
programare rămâne pe poziţia “0”. Pentru utilizarea cuptorului în modalitate
manuală, adică fără a stabili o durată de coacere, asiguraţi-vă că butonul
programatorului este poziţionat pe simbolul .
Atenţie:
Când programatorul e pe
poziţia “0” cuptorul nu se aprinde.
Pentru a aprinde cuptorul, pozitionati programatorul pe simbolul sau stabiliti
durata de coacere.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj