80
Nu este indicată utilizarea adaptoarelor, prizelor
și prelungitoarelor. Dacă este indispensabilă
utilizarea acestora este necesar să se utilizeze
doar adaptoare simple și prelungitoare în
conformitate cu normele de siguranţă în vigoare,
facând atenţie să nu se depășească limita de
capacitate în valoare de curent, marcată pe
adaptorul simplu și pe prelungitoare, și cea de
putere maximă marcată pe adaptorul multiplu.
Când aparatul este branșat, lumina internă se
aprinde în momentul deschiderii ușii, dacă
butonul termostatului nu este poziţionat pe
simbolul z. După ce aţi reglat temperatura, așa
cum este indicat în capitolul succesiv, frigiderul
este gata pentru utilizare.
Reglarea temperaturii
Termostatul (vezi figura), permite reglarea
graduală a temperaturii. Poziţia z reprezintă
întreruperea funcţionării aparatului și lumina
interioară stinsă. Pentru a obţine o mai bună
conservare a alimentelor, vă sfătuim să reglaţi
butonul pe poziţia 4 În cazul în care se dorește
obţinerea temperaturilor mai reci, rotiţi butonul
de reglare al termostatului pe numerele mai
mari. Și invers, dacă temperatura este prea rece,
rotiţi butonul înspre numerele mai mici: poziţia 1.
Vă reamintim că reglările termostatului sunt
susceptibile de valutări în raport cu temperatura
ambiantă, cu cantitatea de alimente de
conservat, cu amplasarea și frecvenţa de
deschidere a ușii: cu timpul veţi căpăta
experienţă și veţi găsi reglarea cea mai potrivită
exigenţelor dumneavoastră.
Utilizarea compartimentului frigider
În compartiment, temperatura variază de la zonă
la zonă. Zonele mai reci sunt cele imediat
deasupra sertarelor de legume și fructe și de
lângă peretele posterior. Penru a conserva mai
bine aroma, substanţa și prospeţimea tuturor
alimentelor, vă sugerăm să le înveliţi în folie de
aluminiu sau polietilenă sau să le puneţi în
respectivele recipiente cu capac. Ceea ce în plus
evită amestecarea mirosurilor. Spaţiul din
interiorul frigiderului poate fi organizat în diverse
moduri mișcând grilele în funcţie de necesităţi. În
general recomandăm așezarea alimentelor așa
cum este indicat mai jos:
Alimente gătite, brânzeturi dure:
utilizaţi grilele
superioare.
Carne, pește, salamuri, etc.:
pe raftul sertarului
de fructe și legume.
Fructe și legume:
a se servi de sertarul
respectiv.
Băuturi:
utilizaţi raftul corespunzător de pe ușa
interioară.
Ouă, brânzeturi, produse lactate:
utilizaţi
compartimentele de pe ușa interioară.
Unt:
așezaţi-l în compartimentul respectiv de pe
ușa interioară.
Conserve:
o dată ce a fost deschisă conserva,
scoateţi restul de produs și păstraţi-l într-un alt
recipient dar care să nu fie de metal.
Important:
nu puneţi alimentele sau recipientele
în contact direct cu peretele posterior al celulei
frigorifice. Asiguraţi circulaţia liberă a aerului
printre diferitele ambalaje. Nu acoperiţi grilele cu
hârtie sau cu altceva. Puneţi alimentele gătite
doar după ce s-au răcit.
În compartimentele la sau se pot
conserva alimente surgelate pe timpul
perioadei indicate pe ambalaj.
UTILIZAREA FRIGIDERULUI
Fig. 2
37050Aro.fm5 Page 80 Friday, July 23, 1999 10:26 AM