Preparare cu ventilator
- Alimentele sunt preparate cu ajutorul
aerului preîncălzit suflat uniform în
interiorul cuptorului cu ajutorul
ventilatorului situat în partea din spate a
cavităţii.
- Căldura ajunge uniform şi rapid pe toate
părţile ale cuptorului, de aceea puteţi
prepara simultan mai multe tipuri de
alimente poziţionate pe rafturi diferite.
Prepararea cu ventilator asigură
eliminarea rapidă a umezelii şi iar
aromele sunt împiedicate să se transmită
între alimente diferite.
- Posibilitatea de preparare pe mai multe
rafturi înseamnă că puteţi prepara în
acelaşi timp mai multe feluri de mâncare.
- Cuptorul poate fi utilizat de asemenea
pentru a prepara alimente pe un singur
raft. În acest caz, trebuie să utilizaţi şina
cea mai joasă pentru a supraveghea
prepararea mult mai uşor.
- Mai mult, cuptorul este recomandat
pentru sterilizare, prepararea în casă a
siropurilor de fructe şi pentru uscarea
ciupercilor sau a fructelor.
Grătar
- Majoritatea alimentelor trebuie să fie
aşezate pe grătar pentru a permite
circularea corespunzătoare a aerului şi
pentru a ridica alimentele din grăsime sau
suc. Alimentele precum peştele, ficat sau
rinichi pot fi aşezate direct pe grătar.
- Alimentele trebuie să fie uscate bine
înainte de a le aşeza pe grătar pentru a
evita stropirea. Ungeţi carnea şi peştele cu
puţin ulei sau unt topit pentru a le menţine
carnea umedă în timpul preparării.
- Roşiile sau ciupercile pot fi aşezate sub
grătar atunci când preparaţi carnea.
- Atunci când prăjiţi pâine, vă recomandăm
să utilizaţi poziţia de sus.
- Alimentele trebuie să fie întoarse în
timpul preparării.
Cum să utilizaţi funcţia grătar full
1. Rotiţi butonul pentru controlul funcţiilor
pe .
2. Rotiţi butonul termostat pe temperatura
dorită.
3. Ajustaţi grătarul şi recipientul pentru
grătar pentru a permite prepararea
alimentelor de diferite grosimi. Aşezaţi
alimentele aproape de element pentru
preparare rapidă şi mai departe pentru
preparare lentă.
Preîncălziţi grătarul la setare maximă
timp de câteva minute înainte de a
introduce alimentele. Ajustaţi setarea
pentru căldură şi rafturile. În timpul
preparării, ventilatorul pentru răcire şi
indicatorul de control al termostatului vor
funcţiona în acelaşi mod descris pentru
funcţia cuptor cu ventilator.
Cum să utilizaţi elementul grătar
interior
Grătarul interior furnizează o încălzire directă
şi rapidă în zona centrală a grătarului. Prin
utilizarea grătarului interior pentru prepararea
cantităţilor mici de alimente, veţi economisi
energie.
1. Rotiţi butonul de control al cuptorului pe
.
2. Rotiţi butonul termostat pe temperatura
dorită.
3. Ajustaţi grătarul şi poziţia recipientului
pentru grătar pentru a permite prepararea
alimentelor de diferite grosimi şi
respectaţi instrucţiunile de preparare.
Elementul grătar este controlat de
termostat.
În timpul preparării, grătarul porneşte şi
se opreşte pentru a preveni
supraîncălzirea.