2
OALA DE PREPARARE CU ABURI
Pentru a prepara la aburi
alimente precum peşte sau
legume, introduceţi-le în
coşul (2) şi turnaţi apă
potabilă (100 ml) în partea
inferioară a oalei de preparare
cu aburi (3), pentru obţinerea
cantităţii optime de aburi.
Pentru a fierbe alimente precum paste, orez sau
cartofi, amplasaţi-le direct în partea inferioară a
oalei de preparare cu aburi (utilizarea coşului nu
este necesară) şi adăugaţi o cantitate
corespunzătoare de apă potabilă, în funcţie de
cantitatea de alimente preparate.
Pentru rezultate optime, acoperiţi oala de
preparare cu aburi utilizând capacul (1) din dotare.
Amplasaţi întotdeauna oala de preparare cu aburi
pe placa rotativă din sticlă şi utilizaţi-o doar în
combinaţie cu funcţiile de preparare
corespunzătoare sau cu funcţiile de preparare cu
microunde.
FUNCŢII
PLACA ROTATIVĂ
Placa rotativă din sticlă
amplasată pe suportul său
poate fi utilizată pentru toate
metodele de preparare.
Placa rotativă trebuie utilizată
întotdeauna ca placă de bază pentru alte recipiente
şi accesorii.
SUPORTUL PLĂCII ROTATIVE
Suportul plăcii rotative din sticlă
trebuie să fie utilizat doar pentru
susţinerea acesteia. Nu amplasaţi
alte accesorii pe acest suport.
CAPAC DACĂ EXISTĂ ÎN DOTARE
Util pentru acoperirea alimentelor
în timp ce acestea sunt preparate
sau încălzite în cuptorul cu
microunde.
Capacul previne stropirea, favorizează
menţinerea nivelului de umiditate
necesar din interiorul alimentelor şi poate fi utilizat, de
asemenea, pentru crearea a două niveluri de preparare.
Numărul şi tipul de accesorii poate varia în funcţie de modelul achiziţionat.
Alte accesorii care nu sunt furnizate pot fi achiziţionate separat de la serviciul de asistenţă tehnică post-vânzare.
ACCESORIILE
Există mai multe accesorii disponibile pe piaţă.
Înainte de a le achiziţiona, asiguraţi-vă că acestea
sunt adecvate pentru utilizarea în cuptoarele cu
microunde şi că sunt rezistente la temperaturile
generate în interiorul cuptorului.
În cazul preparării cu microunde, nu trebuie utilizate
recipiente metalice pentru alimente sau băuturi.
Asiguraţi-vă întotdeauna că alimentele şi accesoriile
nu intră în contact cu pereţii interiori ai cuptorului.
Înainte de punerea în funcţiune a cuptorului,
verificaţi întotdeauna ca placa rotativă să se poată
roti liberă. Aveţi grijă să nu răsturnaţi placa rotativă
atunci când introduceţi sau scoateţi alte accesorii.
MICROUNDE
Pentru prepararea şi reîncălzirea rapidă a
alimentelor sau băuturilor.
PUTERE RECOMANDAT PENTRU
750 W
Reîncălzirea rapidă a băuturilor sau
alimentelor care au un conţinut de apă
ridicat sau a cărnii şi legumelor.
500 W
Prepararea peştelui, a sosurilor cu
carne sau a sosurilor cu conţinut de
brânză sau ouă. Rumenirea
plăcintelor cu carne sau a pastelor la
cuptor.
350 W
Preparare lentă, delicată. Perfectă
pentru topirea untului sau ciocolatei.
160 W
Decongelarea alimentelor congelate
sau topirea untului şi brânzeturilor.
0 W
Numai în cazul utilizării
temporizatorului
JET DE ABURI AUTOMAT
Pentru prepararea la aburi a alimentelor precum
legumele sau peştele, utilizând oala de preparare cu
aburi furnizată. Turnaţi 100 ml de apă potabilă în partea
inferioară a oalei de preparare cu aburi, aşezaţi
alimentele pe grătarul metalic şi acoperiţi-le, apoi
începeţi procesul de preparare.
CATEGORIE ALIMENTE
1
Tuberculi şi legume rădăcinoase (de
exemplu cartofi, morcovi, napi)
2
Legume proaspete (de exemplu
conopidă, broccoli)
3
Legume congelate
4
Fileuri de peşte
Accesoriu necesar: Oala de preparare cu aburi
DEFROST DYNAMIC
Pentru decongelarea rapidă a alimentelor, cum
ar fi carnea, carnea de pasăre şi de peşte cu greutatea
cuprinsă între 100 g şi 2 kg. Alimentele trebuie să fie
amplasate direct pe placa rotativă din sticlă. Întoarceţi
alimentele atunci când vi se solicită acest lucru.
3
2
1
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere, de la
docs.hotpoint.eu , pentru mai multe informaţii
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere, de la
docs.hotpoint.eu , pentru mai multe informaţii