TABELE DE COACERE TABEL DE COACERE GRILL
Atenţie: când gătiţi carne cu funcţiile Ventilator sau
Convenţională, se recomandă să adăugaţi funcţia de
Rumenire, folosind nivelurile de la 1 la 3.
Temperaturile și duratele de coacere au caracter orientativ.
ALIMENTE Funcţie
Pre
încălzire
Grătarul
(numărat
de jos în
sus)
Nivel
rumenire
Tempera-
tura
(°C)
Durata de
coacere
(minute)
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 2 200 95 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Friptură
(viţel, porc,
văcuţă)
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Pui, iepure,
raţă
X 2 3 200 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Curcan
(4-6 kg) + 3
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gâscă (2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
PEȘTE
(ÎNTREG)
(1-2 kg)
Crap, știucă, ton,
somon,
merlucius
X 2 1 200 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
PEȘTE
(BUCĂŢI)
(1 kg)
Pește spadă,
somn, ton
X 2 2 200 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
LEGUME
Ardei și roșii
umplute
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Cartofi la cuptor X 2 3 220 50 - 60
DULCIURI,
PRĂJITURI
ETC.
Torturi dospite
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Plăcinte umplute
(cu brânză)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 80 - 90
Tar t e
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Ștrudel cu mere
X 2 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Biscuiţi
X 2 - 170 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Choux ŕ la crčme
X 2 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
Plăcinte sărate
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Prăjituri cu
fructe,
de ex. ananas,
piersici
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
Bezele
X 2 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Vol-au-vent
X 2 - 200 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Sufleuri
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Nivelul de
putere
Durata de
coacere
(minute)
Antricoate X 4 5 35 - 45
Șniţele X 4 5 30 - 40
Cârnaţi X 3 - 4 5 30 - 40
Friptură la
grătar
X 4 5 35 - 45
Pește
(bucăţi)
X 3 - 4 5 35 - 45
Copane de
pui
X 3 - 4 5 40 - 50
Frigărui X 3 - 4 5 40 - 50
Cotlete X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 pui X 3 5 45 - 55
1/2 pui X 3 5 45 - 55
Pui întreg X 3 5 60 - 70
Friptură
(porc, viţel)
X 2 5 60 - 70
Raţă X 2 5 70 - 80
Pulpă de
miel
X 3 5 70 - 80
Rosbif X 3 5 50 - 60
Cartofi la
cuptor
X 3 5 50 - 60
Pește
(crap,
păstrăv)
X 3 5 50 - 60
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A PLITEI
Panoul de comandă al cuptorului e prevăzut cu 4 butoane reglabile care controlează funcţionarea plitei. Acestea
sunt marcate cu o scală gradată, care corespunde unor niveluri diferite de putere, și cu diverse simboluri ce
indică diferite funcţii.
• Rotiţi butonul de comandă al zonei de gătit alese, în sens orar, pe nivelul de putere dorit (urmaţi instrucţiunile
furnizate împreună cu plita).
Tabel cu funcţiile plitei (în funcţie de model)
Funcţie Descrierea funcţiei
CĂLDURĂ
DELICATĂ
Pentru a face să dospească aluatul, pentru a înmmuia untul scos din frigider, pentru
a ţine la cald biberonul sau mâncarea copiilor, pentru a face iaurt, pentru a topi
ciocolata etc.
Această funcţie este disponibilă doar când indicatorul de căldură reziduală este
aprins. Pentru a activa funcţia, asiguraţi-vă că indicatorul de căldură reziduală al
zonei de gătit pe care doriţi s-o utilizaţi este aprins. Rotiţi butonul pe . Pentru a
dezactiva funcţia, schimbaţi poziţia butonului.
MENŢINEREA
CĂLDURII
Pentru a menţine temperatura constantă la 60° până la terminarea coacerii. Pentru a
activa această funcţie, rotiţi butonul pe .
FIERBERE
RAPIDĂ
Această funcţie se utilizează pentru a da apa repede în clocot; rămâne activă pe
perioada fixată. La terminarea intervalului de timp stabilit, plita revine automat la
nivelul de putere maxim. Această funcţie poate fi activată chiar și în timpul coacerii.
Important: Înainte de a selecta această funcţie, asiguraţi-vă că aţi așezat oala pe
zona de gătit dorită, pentru a evita să deterioraţi suprafaţa plitei. Valorile prestaţiilor
specificate pentru această funcţie sunt garantate pentru toate plitele din
vitroceramică. Pentru a activa această funcţie, așezaţi oala pe zona de gătit dorită și
rotiţi butonul pe . Pentru a o dezactiva, schimbaţi poziţia butonului.
ZONĂ MULTIPLĂ
Simbolul zonă multiplă, prezent pe butoane, este activ numai pentru zonele de gătit
de pe plită dotate cu funcţia zonă dublă sau triplă. Aceste funcţii măresc zona de
încălzire a plitei, pentru a permite folosirea unor oale sau recipiente mari, ovale sau
dreptunghiulare. Pentru a activa zona dublă (dacă există), rotiţi butonul pe și
așteptaţi până când indicatorul căldurii reziduale pentru zona de gătit aleasă începe
să clipească intermitent. Pentru a activa zona triplă (dacă există), așteptaţi până când
ledul începe să clipească rapid. Selectaţi nivelul de putere necesar rotind butonul în
sens antiorar. Indicatorul căldurii reziduale rămâne aprins, pentru a indica faptul că
plita e în funcţiune. Dezactivaţi rotind butonul pe “0”.