RO
Veselă WMF ProfiSelect
Cromargan®: Oţel inoxidabil 18/10
Capac, ce poate fi conecat, din sticlă de calitate rezistentă la
temperaturi înalte
Fund pentru toate plitele TransTherm®
Felicitări pentru alegerea dumneavoastră. V-aţi decis în favoa-
rea unui produs de calitate de la WMF. Materialele de înaltă
calitate, prelucrarea de primă calitate şi verificările detaliate ale
calităţii produsului asigură o durată de exploatare îndelungată.
Design-ul avansat şi funcţionalitatea bine gândită asigură un
grad înalt de utilitate.
Caracteristicile de calitate
• Cromargan®: Oţel inoxidabil 18/10.
• Neutru la arome şi igienic.
• Margine de scurgere pentru o scurgere precisă şi dozată.
• Fundurile TransTherm® pentru toate tipurile de plite,
capsulate în jurul oţelului inoxidabil, pentru caracteristici
de preparare şi prăjire excepţionale. Adecvat pentru toate
tipurile de plite, şi pentru cele cu inducţie.
• Capacul etanş, se pretează în special pentru prepararea cu
apă puţină.
• Capac etanş, din sticlă de calitate rezistentă la temperaturi
înalte, pentru vizibilitate la preparare.
• Dimensiuni adecvate pentru domeniul casnic.
• În caz de respectare a următoarelor indicaţii, uşor de îngrijit
şi durabil.
Citiţi în toate continuare indicaţiile de utilizare şi îngrijire,
înainte de prima utilizare.
Indicaţii de utilizare
• Înainte de prima utilizare, îndepărtaţi etichetele autocolante
eventual existente. Fierbeţi scurt vesela cu apă, spălaţi-o şi
uscaţi-o bine.
• Utilizaţi treapta maximă de temperatură numai pentru a
încinge vasul şi comutaţi la timp într-o treaptă inferioară,
pentru a prăji alimentele la treapta medie de temperatură.
• Preparaţi cu puţine lichide la o treaptă de încălzire joasă.
• Oalele şi capacele se pretează pentru utilizarea la cuptor
până la max. 200°C.
• Vă rugăm să aveţi în vedere că mânerele se pot încinge.
Utilizaţi lavete de bucătărie.
Indicaţii pentru utilizarea în condiţii de siguranţă şi pentru
îngrijire
• Nu încălziţi vasele de bucătărie niciodată fără conţinut, şi
aveţi grijă ca lichidele alimentelor preparate să nu se evapore
niciodată în totalitate. În caz de nerespectare, este posibil ca
alimentele să se prindă, să se deterioreze vasul de bucătărie
sau să se deterioreze sursa de căldură.
• Adăugaţi sarea numai în apa ce fierbe deja şi amestecaţi,
pentru ca fundul oalei să nu fie atacat de sare.
• Spălaţi cu apă fierbinte imediat după utilizare (consultaţi şi
indicaţiile pentru spălarea la maşina de spălat vase).
• Înmuiaţi resturile solide de alimente şi îndepărtaţi-le uşor
cu un burete sau o perie. (Vă recomandăm buretele de vase
Scotch Brite „Nu zgârie 3M“).
• Vă rugăm să nu folosiţi bureţi de sârmă sau alţi agenţi de
curăţare abrazivi.
• Apa cu conţinut de calcar ridicat şi anumite alimente pot
lăsa pete de calcar sau pot cauza decolorări de nuanţă
albastră pe interior. Vă rugăm să le îndepărtaţi din timp, la
intervale regulate, fierbând vesela cu oţet. În cazurile foarte
dure, vă recomandăm WMF Purargan®, disponibil în magazi-
nele de specialitate WMF.
Indicaţi pentru curăţarea în maşina de spălat vase
• Umpleţi rezervorul pentru sare specială şi aditiv de luciu
întotdeauna la timp. Aveţi grijă să nu ajungă niciun fel de
sare în spaţiul interior al maşinii de spălat. Aceasta poate
cauza coroziune. De aceea vă recomandăm, după umplerea
recipientului, efectuarea unui circuit de spălare intermediară
cu maşina goală.
• În maşina de spălat vase se poate transfera rugină de pe alte
obiecte pe veselă. Aceasta poate cauza daune de coroziune,
dacă nu este îndepărtată imediat.
• Deschideţi maşina de spălat vase după încheierea procesului
de spălare, pentru a o ventila.
• Extrageţi vesela cât mai curând din maşină şi nu o păstraţi
umedă o perioadă mai lungă, deoarece pot apărea pete.
• Depozitaţi vesela bine uscată.
Indicaţii pentru preparare
Prepararea cu puţină apă
În cazul acestui tip de preparare fin, pot fi preparate legu-
me, sau alte alimente, într-o oală închisă, cu foarte puţine
lichide. Pe parcursul întregului proces de preparare nu trebuie
îndepărtat capacul, ce se închide ferm, pentru a evita pierderea
aburului şi pentru ca circuitul de apă - abur să nu fie întrerupt.
Pentru prepararea cu puţin lichid se pretează în special legu-
mele, peştele, carnea de pasăre sau cea proaspătă. La această
metodă de preparare se păstrează vitaminele, mineralele, micro-
nutrienţii în cea mai mare parte, deoarece nu sunt spălaţi în apă
şi toate alimentele îşi păstrează gustul propriu. Puteţi renunţa
la sarea alimentară.
Prăjirea cu puţină grăsime
În cazul prăjirii cu grăsime, introduceţi grăsimea întotdeauna
în vasul de gătit rece şi încălziţi-l mai apoi! Setaţi temperatura
maxim pe treapta medie sau medie-înaltă. Reduceţi treapta de
încălzire, dacă unsoarea începe să scoată un fum uşor. Aplicaţi
atunci alimentele ce trebuie prăjite în oală. Prăjiţi pe ambele
laturi, cu capacul închis, timp de 8-10 minute.
Perioada de preparare depinde de dimensiunea şi de structura
cărnii. Aveţi grijă la manipularea unsorii fierbinţi. Nu lăsaţi oala
fierbinte nesupravegheată. Nu stingeţi unsoarea, ce a luat foc,
cu apă. Utilizaţi întotdeauna o pătură sau extinctorul. În cazul
acestui tip de preparare cu capacul închis, carnea se prepară în
suc propriu şi puteţi reduce cantitatea de grăsime utilizată.
Instrucţiuni pentru plitele cu inducţie
Vă rugăm să aveţi în vedere. Inducţia reprezintă o sursă foarte
rapidă de căldură. Nu încălziţi tigăile sau oalele fără conţinut,
deoarece supraîncălzirea poate deteriora vesela. În cazul trepte-
lor înalte de preparare, este posibilă apariţie unui zumzet. Acest
zgomot are cauze tehnice şi nu este un semn de defecţiune al
plitei sau veselei. Diametrul fundului oalei şi cel al câmpului
plitei trebuie să corespundă, deoarece în caz contrar, în special
la diametrele mici ale oalelor, este posibil, ca plita (câmpul
magnetic) să nu reacţioneze la fundul oalei.
Instrucţiuni pentru plitele electrice
Vesela din Cromargan® de la WMF este disponibilă în dimensiuni
adecvate pentru domeniul casnic. În cazul plitelor electrice,
pentru utilizarea optimizată a energiei, este necesar ca diame-
trul oalei sau tigăii să corespundă aproximativ:
Plită Oale Tigăi
mică ø 14,5 cm ø 16 cm ø 20 cm
medie ø 18 cm ø 20 cm ø 24 cm
mare ø 22 cm ø 24/28 cm ø 28 cm
28
29