Pictogramă Funcţie Descriere
6
Buton Start / +30 sec
Pentru a porni aparatul sau pentru mări
durata gătitului cu 30 de secunde la pute‐
re maximă.
Durata de gătit creşte cu 30 de secunde
la fiecare apăsare suplimentară a butonu‐
lui.
7
— Buton Setare
Pentru a seta durata gătitului, greutatea
sau funcţia. Se utilizează cu Gătirea auto‐
mată.
6. UTILIZAREA ZILNICĂ
AVERTIZARE
Consultaţi capitolele privind Siguranţa.
6.1 Activarea şi dezactivarea
aparatului
1.
Apăsaţi butonul funcţiei pe care doriţi să o
activaţi.
2.
Apăsaţi în mod repetat butonul sau rotiţi bu‐
tonul Setare pentru a seta funcţia dorită.
3.
Apăsaţi pentru a confirma.
4.
Rotiţi butonul Setare pentru a seta durata
dorită.
5.
Apăsaţi pentru confirmare şi activaţi
aparatul.
6.
Pentru a dezactiva aparatul puteţi proceda
astfel:
– aşteptaţi până când aparatul se dezacti‐
vează automat când expiră durata setată.
– deschideţi uşa. Aparatul se opreşte auto‐
mat. Închideţi uşa pentru a continua găti‐
tul. Utilizaţi această opţiune pentru a in‐
specta alimentele.
–
apăsaţi
.
ATENŢIE
Nu lăsaţi aparatul să funcţioneze când
nu există alimente în acesta.
6.2 Informaţii generale despre
utilizarea aparatului
Generalităţi:
• După dezactivarea aparatului, aşteptaţi încă
câteva minute înainte de a scoate alimentele.
• Scoateţi folia de aluminiu de la ambalare, reci‐
pientele metalice etc. înainte de a prepara ali‐
mentele.
Gătire:
• Dacă se poate, gătiţi alimentele acoperite cu
un material dedicat utilizării la microunde.
Gătiţi alimentele fără capac dacă doriţi să le
faceţi crocante
• Nu supraîncălziţi preparatele prin setarea unei
puteri şi a unei durate prea mari. Mâncarea se
poate usca, arde sau poate să ia foc în anumi‐
te locuri.
• Nu utilizaţi aparatul pentru a găti ouă sau mel‐
ci în cochilie deoarece aceştia pot exploda. La
ouăle ochiuri, mai întâi găuriţi gălbenuşul.
• Înainte de preparare împungeţi în câteva locu‐
ri mâncarea cu "pieliţă" sau "coajă", cum ar fi
cartofii, roşiile, cârnaţii folosind o furculiţă. ast‐
fel încât mâncarea să nu explodeze.
• Pentru alimentele răcite sau congelate, setaţi
o durată de preparare mai mare.
• Preparatele care conţin sos trebuie amesteca‐
te din când în când.
• Legumele care au o structură fermă, cum ar fi
morcovii, mazărea sau conopida, trebuie găti‐
te în apă.
• Întoarceţi bucăţile mari la jumătatea duratei de
gătire.
• Dacă este posibil, tăiaţi legumele în bucăţi de
dimensiuni cât mai egale.
• Folosiţi farfurii mari, întinse.
• Nu utilizaţi vase realizate din porţelan, cera‐
mică sau lut care conţin găuri mici, cum ar fi
pe mânere sau baze nefinisate. Umezeala ca‐
re intră în găuri poate provoca crăparea vasu‐
lui atunci când este încălzit.
ROMÂNA 9