Citiţi instrucţiunile şi păstraţi-le bine. Dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi instrucţiunile.
Îndepărtaţi complet ambalajul.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Acest aparat trebuie folosit doar de către, ori sub supravegherea unui adult responsabil. Nu
folosiţi lângă şi nu depozitaţi aparatul la îndemâna copiilor.
2 Nu puneţi aparatul în lichid, nu îl folosiţi în baie, lângă apă sau afară.
3 Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă stabilă, nivelată, termorezistentă.
4 Feriţi vasul şi cablul de marginile blaturilor lucru şi nu le lăsaţi la îndemâna copiilor.
5 Când nu utilizaţi aparatul, înainte de a-l muta şi înainte de a-l curăţa, scoateţi-l din priză.
6 Dacă trebuie să opriţi cafetiera, apăsaţi butonul Z o dată, dacă cafeaua este în curs de
preparare (bec verde), de două ori, dacă aşteaptă să facă cafeaua (bec roşu) – ex. becul se va
stinge.
7 Nu folosiţi alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
8 Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
9 Este interzisă operarea acestui aparat prin utilizarea unui temporizator extern ori a unui
sistem telecomandat.
10 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
11 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant, agentul de service
sau orice altă persoană calificată, pentru a evita accidentele.
exclusiv pentru uz casnic
U ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Umpleţi rezervorul până la semnul max şi porniţi aparatul fără cafea.
Lăsaţi-l să se răcească, scoateţi apa, apoi folosiţi-l normal.
C CARAFĂ TERMOS
1 Acest tip de carafă vă permite să vă bucuraţi de cafea proaspătă, fierbinte, oriunde în casă sau
grădină.
2 Pentru a preveni pierderea căldurii prin evaporare, capacul este prevăzut cu un şurub.
3 Pentru a turna în cană, rotiţi capacul în aşa fel încât să aliniaţi săgeţile de pe capac la
picurătorul carafei.
4 După folosire, rotiţi capacul în sensul acelor de ceasornic pentru a-l închide şi a păstra căldura.
C UMPLERE
5 Dacă tocmai aţi folosit cafetiera, lăsaţi-o să se răcească cel puţin 10 minute.
6 Clătiţi carafa cu apă fierbinte, pentru a o preîncălzi, astfel încât să nu ia din căldura cafelei.
7 Închideţi capacul principal.
8 Umpleţi rezervorul cu cel puţin 2 căni de apă, însă nu depăşiţi semnul max.
9 Închideţi capacul rezervorului.
10 Alternativ, puteţi scoate rezervorul, îl puteţi umple, iar apoi remonta la aparat.
11 Reașezaţi rezervorul în aparat.
12 Închideţi capacul rezervorului.
13 Folosiţi mânerul de pe filtru pentru a-l scoate de pe cafetieră.
14 Deschideţi un filtru de hârtie #4 şi introduceţi-l în suportul filtrului.
15 Puneţi cafeaua măcinată în filtru. Cantitatea va varia în funcţie de tipul de cafea şi de gustul
fiecăruia, însă sugerăm două linguriţe pline per ceaşcă de apă.
16 Puneţi carcasa filtrului la loc.
17 Aşezaţi carafa în centrul suportului.