19810-56

Russell Hobbs 19810-56, 155370, 19810 Manual de utilizare

  • Bună! Sunt un chatbot AI antrenat să vă ajut cu Russell Hobbs 19810-56 Manual de utilizare. Am citit deja documentul și sunt gata să vă ofer răspunsuri clare și simple.
60
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Acest aparat trebuie folosit doar de către, ori sub supravegherea unui adult responsabil. Nu
folosiţi lângă şi nu depozitaţi aparatul la îndemâna copiilor.
2 Folosiţi acest accesoriu doar cu produsul numărul 18553-56.
3 Ţineţi mâinile departe de lame – sunt fierbinţi
4 Nu folosiţi degetele sau tacâmuri pentru a împinge alimentele – folosiţi doar
mânerul de apăsare.
5 Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
6 Nu lăsaţi motorul să funcţioneze continuu mai mult de 10 minute, se poate supraîncălzi.
După 10 minute, opriţi aparatul pentru cel puţin 10 minute, pentru a-şi reveni.
7 Înainte de a monta sau demonta accesoriile, scoateţi aparatul din priză.
8 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
exclusiv pentru uz casnic
C ASAMBLARE
1 Împingeţi arborele în unitatea principală.
2 Partea din spate a arborelui trebuie să se fixeze la aproximativ 14 mm de partea din spate a
unităţii centrale.
3 Montaţi lama în partea din faţă a arborelui.
4 Latura plată a lamei trebuie să fie îndreptate înspre ecran.
5 Montaţi sita pe care doriţi să o folosiţi.
6 Orificiul de pe marginea sitei se fixează peste clema din interiorul părţii din faţă a unităţii
centrale.
7 Fixaţi piuliţa inelară pe partea din faţă a unităţii centrale și strângeţi-o cu mâna.
8 Nu forţaţi prea tare, riscaţi să deterioraţi fileturile.
9 Opriţi aparatul () şi scoateţi-l din priză.
10 Deschideţi capacul frontal de angrenare.
11 Trageţi opritorul în jos și lăsaţi-l acolo.
12 Împingeţi partea din spate a unităţii centrale în angrenajul frontal al aparatului.
13 Este posibil să trebuiască să rotiţi pentru a fixa partea din spate a arborelui în unitatea
principală.
14 Când angrenajul este fixat corect, rotiţi unitatea până când tubul este vertical.
15 Eliberaţi opritorul – trebuie să se fixele în orificiul de sub partea din spate a unităţii principale.
16 Introduceţi tava în tub.
17 Montaţi capacul mânerului de apăsare și introduceţi mânerul de apăsare în tub.
18 Așezaţi vasul sub capătul tocătorului, pentru a colecta carnea tocată.
19 Vasul poate fi inversat și folosit pentru a acoperi tava.
C TOCARE
20 Tăiaţi carnea în bucăţi pătrate de 25 mm și așezaţi-le pe tavă.
21 Băgaţi întrerupătorul în priză.
22 Selectaţi viteza 4 sau mai mare.
23 Scoateţi mânerul de apăsare şi introduceţi ingredientele în tub.
24 Puneţi la loc mânerul de apăsare şi folosiţi-l pentru a împinge ingredientele pe tub în jos.
25 După ce aţi terminat, tocaţi niște resturi de pâine pentru a curăţa sita.
26 Opriţi aparatul () şi scoateţi-l din priză.
61
C CE SITĂ SĂ FOLOSIŢI?
27 Folosiţi sita fină pentru a toca carne crudă pentru carne tocată sau chiftele și pentru coajă de
citrice.
28 Dacă aveţi nevoie de carne tocată foarte mărunt, pentru cârnaţi sau pateu, tocaţi încă o dată
carnea.
29 Folosiţi sita mare pentru a toca carne crudă pentru burgeri.
30 Când tocaţi orice altceva, folosiţi oricare dintre site, în funcţie de mărimea pe care doriţi să o
obţineţi.
C SUPORT PRĂJITURI
31 Fixaţi suportul pentru prăjituri fără lamă.
32 Glisaţi sita pentru prăjituri în partea frontală a suportului pentru prăjituri și folosiţi-o pentru a
ţine drept suportul pentru prăjituri în timp ce strângeţi piuliţa inelară.
33 Mutaţi forma dorită în centrul suportului pentru prăjituri.
34 Formaţi aluatul de prăjitură în forma dorită (cerc, pătrat, triunghi…) când cade din sită pe
suprafaţa de lucru.
35 Apăsaţi ușor aluatul, pentru a vă sigura că aluatul nu se împrăștie, având forma finală a
prăjiturii.
C DEZASAMBLARE
36 Opriţi aparatul () şi scoateţi-l din priză.
37 Trageţi în jos opritorul și împingeţi unitatea principală pentru a o scoate de pe angrenajul
frontal.
38 Închideţi capacul frontal al angrenajului.
39 Scoateţi tava de pe tub.
40 Deșurubaţi piuliţa inelară (dacă este prea strânsă, folosiţi o cheie).
41 Așezaţi unitatea principală pe suprafaţa de lucru.
42 Ţineţi unitatea cu o mână și împingeţi partea din spate a arborelui cu cealaltă.
43 Introduceţi colţul mânerului cheii în spatele primului filet al arborelui și scoateţi-l din unitatea
principală.
44 Cu ajutorul unei linguri, scoateţi sita și lama de la arbore.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
45 Curăţaţi găurile sitei cu un beţișor sau o scobitoare.
46 Spălaţi toate componentele cu apă caldă și detergent, clătiţi și uscaţi.
C BLOCARE
47 Mușchiul și cartilajul cărnii pot bloca lama.
48 Opriţi aparatul () şi scoateţi-l din priză.
49 Săriţi la punctul 37. Scoateţi accesoriul, curăţaţi-l, asamblaţi-l și reluaţi operaţiunea.
, Orice carne scoasă din sită poate cădea în tub.
instrucţiuni
schiţe
1 unitate principală (spate)
2 arbore (spate)
3 gaură
4 capacul din faţă al
angrenajului
5 opritor
6 orificiu `
7 plat `
8 capac `
9 mâner de apăsare `
10 tavă `
11 tub
12 unitate principală
13 cheie de piuliţă
14 piuliţă inelară
15 sită fină `
16 sită mare `
17 suport prăjituri `
18 sită prăjituri `
19 lamă `
20 arbore
21 garnitură
22 clemă
23 vas `
` se poate spăla în mașina
de spălat vase
62
rețete prăjituri
t = o linguriţă (5ml)
g = grame
f = ou, mic (până în 53g)
prăjituri cu migdale
125g unt/margarină
40g migdale măcinate
50g zahăr pud
½ t praf de copt
250g făină simplă
esenţă de lămâie (opţional)
1 f
Puneţi untul şi zahărul într-un castron. Bateţi cu telul la viteză medie până când amestecul
devine pufos (1-2 minute). Bateţi oul(oăle). Amestecaţi celelalte ingrediente.
prăjituri simple
150g unt/margarină
300g făină simplă
1 f
esenţă de lămâie (opţional)
150g zahăr pudră
Puneţi untul şi zahărul într-un castron. Bateţi cu telul la viteză medie până când amestecul
devine pufos (1-2 minute). Bateţi oul(oăle). Amestecaţi celelalte ingrediente.
prăjituri cu ciocolată
150g făină simplă
25g pudră de cacao
200g zahăr pudră
2 f
125g unt/margarină
Puneţi untul şi zahărul într-un castron. Bateţi cu telul la viteză medie până când amestecul
devine pufos (1-2 minute). Bateţi oul(oăle). Amestecaţi celelalte ingrediente.
coacere
Treceţi amestecul prin accesoriu. Formaţi prăjiturile. Așezaţi-le pe o foaie de copt unsă. Puneţi la
copt în cuptorul pre-încălzit la 20C, timp de 6-10 minute.
1/72