ANSMANN Sydney Fișa cu date

Categorie
Telefoane pentru copii
Tip
Fișa cu date
MANUAL DE UTILIZARE BABYPHONE SYDNEY
Felicitari pentru achizitionarea acestui produs marca ANSMANN de inalta valoare.
Cu ajutorul Babyphone Sydney pot fi supravegheati copiii in imprejurimile locuintei. Setul contine un aparat pentru parinti si unul pentru bebelus.
Tehnologia DECT utilizata garanteaza o transmisie fara distorsiuni ale cuvintelor si zgomotelor. Spre deosebire de alte aparate uzuale cu tehnologie DECT, Babyphone Sydney cupleaza, in cazul in care doriti acest lucru,
numai daca in zona aparatului bebelusului se aud zgomote. Acest regim HEALTH DECT asigura o camera de copil fara radiatii.
ANSMANN Health DECT, pentru o camera de copil lipsita de radiatii
Regimul Health DECT asigura o camera de copil fara radiatii pe perioada cand copilul este linistit. El functioneaza astfel: bebelusul devine linistit. Dupa cateva secunde se opreste emisia. La 30 de secunde dupa oprirea
emisiei se activeaza regimul Health DECT de blocare a radiatiilor. Pana la urmatorul zgomot mai puternic al bebelusului nu se mai emite niciun semnal. Daca bebelusul incepe sa planga, se anuleaza blocarea semnalului si se
reactiveaza transmisia.
FUNCTIILE APARATULUI
> Regimul Health DECT (lipsa transmisiei cand bebelusul este linistit) > DECT, standard digital (fara interferente, semnal clar)
> Zona de actiune pana la 300 m (in camp liber si fara obstacole) > Verificarea automata a legaturii (in regimul DECT manual)
> Aparatul parintilor este reincarabil, fara cablu > Pana la 40 de ore de functionare pana la urmatoarea incarcare
> Functia de paging (pentru gasirea aparatului parintilor) > Volum reglabil
> Indicarea nivelului de zgomot cu LED-uri
LIVRAREA CONTINE
> Unitatea bebelusului cu sursa de alimentare
> Unitatea parintilor cu acumulatori si sursa de alimentare/incarcare
> Curea de purtat
> Manual de utilizare
INSTRUCTIUNI DE SECURITATE SI PUNEREA IN FUNCTIUNE
ATENTIE!
Pentru a evita riscul unei electrocutari: nu indepartati niciodata capacul de protectie al alimentatoarelor si nu incercati sa le deschideti. Nu expuneti niciodata aparatele umiditatii sau umezelii. Aceasta poate periclita
siguranta Dvs. si poate duce la anularea garantiei.
> Babyphone-ul nu este potrivit pentru supravegherea medicala a bebelusului.
> Nu lasati ambalaje (pungi de plastic, cartoane, etc.) in raza de actiune a copiilor, acest lucru poate fi periculos.
> Inainte de utilizarea aparatului asigurati-va ca acesta nu prezinta avarieri. Daca aveti indoieli nu folositi aparatul si contactati un specialist.
> Nu incercati niciodata sa reparati aparatul ci urmariti capitolul „Indepartarea defectelor. Daca este nevoie de lucrari de reparatii, adresati-va comerciantului de la care ati achizitionat aparatul sau importatorului.
> Asezati aparatele pe suprafate stabile si aveti grija ca acestea si sursele de alimentare sa fie in afara razei de actiune a bebelusului.
> Distanta maxima de actiune este de 300 m in camp deschis si fara obstacole. In practica, in cazul situatiilor obisnuite privind conditiile de locuire, aceasta distanta poate fi esential mai mica din cauza peretilor, etajelor
separate, a mobilierelor, partilor metalice, campurilor electromagnetice si altor factori. Bateriile neincrcate complet au de asmenea un efect negativ asupra distantei de actiune.
> Nu asezati aparatele bebelusului si parintilor si nici sursele de alimentare in apropierea surselor de caldura (corpuri de incalzire, foc, sobe sau actiunea directa a razelor solare.
> Aparatele bebelusului si parintilor trebuie protejate impotriva apei si a umiditatii. Nu scufundati niciodata aparatele in apa (in special daca sunt alimentate de la priza).
De aceea va rugam sa pastrati aparatele departe de vane, chiuvete sau suprafete umede. Aparatele care s-au udat nu se vor mai utiliza. In asemenea cazuri va rugam sa va adresati unui specialist.
> Pentru a proteja toate componentele de o supraincalzire, va rugam sa pastrati aparatele si sursele de alimentare numai in locuri bine aerisite.
> Nu utilizati niciodata aparatele in apropiere de tuburi fluorescente sau alte aparate electrice/electronice cum ar fi televizoare, motoare, calculatoare, telefoane fara fir DECT, etc., deoarece acestea pot
influenta functionarea corecta a aparatelor.
> Folositi numai sursele de alimentare primite odata cu aparatele, acestea sunt destinate exclusiv utilizarii in casa.
> Asigurati-va ca tensiunea de alimentare corespunde cu cea a surselor de alimentare si ca stecherul se potriveste cu priza (vezi informatiile referitoare la sursele de alimentare).
> Conectati sursele de alimentare numai la prize aflate in afara zonei de actiune a copilului.
> Asezati cablul sursei de alimentare in asa fel incat sa nu reprezinte un pericol de impiedicare, sa nu se incurce cu alte obiecte si sa nu poata fi atins de copil, astfel incat sa nu reprezinte niciun pericol pentru copilul Dvs.
Va rugam sa aveti in vedere in special eliminarea pericolului de ranire la gat si strangulare.
> In timpul utilizarii aparatele se pot incalzi usor – acest lucru este normal.
> Daca aparatele nu sunt utilizate, scoateti sursele de alimentare din priza.
> Daca utilizati aparatul parintilor cu acumulatori, va rugam sa va asigurati ca acumulatorii sunt incarcati si astfel functionali. Starea de incarcare se indica atunci cand porniti aparatul. Daca acumulatorii nu sunt incarcati
nu este posibila utilizarea aparatului in regim mobil!
> Daca aparatul parintilor este alimentat de la priza, acesta funtioneaza si in cazul caderii tensiunii de alimentare, cu conditia ca acumulatorii sa fie functionali. Va recomandam sa verificati functionalitatea acumulatorior
chiar daca alimentati aparatul parintilor de la retea. Verificati deci periodic daca aparatul parintilor functioneaza si fara tensiunea de la retea.
> Utilizarea si schimbarea acumulatorilor este permisa numai persoanelor adulte. Indepartati capacul de pe aparatul parintilor si introduceti acumulatorii, avand grija la polaritate.
> Daca cu timpul acumulatorii se descarca foarte repede dupa incarcare, acestia trebuie schimbati. Durata medie de viata a acumulatorilor este de circa 4 ani.
> Nu incercati sa incarcati baterii nereincarcabile, deoarece acestea pot exploda.
> Acest aparat nu se poate utiliza cu acumulatori cu litiu.
> Asigurativa ca cei doi acumulatori NiMH de tip ANSMANN 1.2V, 800mAh, marimea R3 (AAA), livrati odata cu aparatele, sunt introdusi cu polaritatea corecta.
> Nu lasati niciodata acumulatori sau scule in raza de actiune a copiilor.
> Aparatele bebelusului si al parintilor trebuie verificate periodic privind functionalitatea lor. Va rugam sa verificati de asemenea ca aveti o receptie impecabila si ca nu ati depasit raza maxima de actiune.
> Acumulatorii descarcati trebuie incarcati imediat respectiv acumulatorii defecti trebuie inlocuiti.
> Daca din acumulatori s-a scurs un material, nu ii atingeti cu mana goala ci folositi manusi de protectie. Zonele afectate pe si in interiorul aparatului trebuie imediat curatate.
Spalati-va pe maini dupa ce ati terminat.
> Inainte de reciclarea aparatului scoateti acumulatorii din aparat.
> Nu ardeti si nu aruncati la gunoiul menajer acumulatorii. Va rugam sa respectati legislatia corespunzatoare reciclarii aparatelor si acumulatorilor.
APARATUL BEBELUSULUI
1. Indicator pornit/conectat (LED verde)
LED-ul lumineaza: pornit si conectat corect cu aparatul parintilor
LED-ul clipeste: lipsa legatura cu aparatul parintilor
LED-ul stins: aparatul este oprit
2. Tasta Pornit/Oprit
Pentru a porni sau opri aparatul, tineti apasat 2 secunde.
3. Tasta Paging
Apasati pana cand se aude aparatul parintilor (ajuta la gasirea aparatului parintilor)
4. Conexiune sursa de alimentare 6V c.c.
Pentru conectarea sursei de alimentare TEN PAO S003IV0600050
5. Microfon integrat
Pentru a detecta zgomotele bebelusului in imprejurimile aparatului
6. Sursa de alimentare (TEN PAO S003IV0600050)
100-240V ~ 50/60Hz, 6V, 500mA
APARATUL PARINTILOR
1. Indicator al volumului zgomotului bebelusului (3x LED rosu)
3 LED-uri rosii indica nivelul semnalului receptionat de aparatul bebelusului. Cu cat zgomotul este mai mare, cu atat se aprind mai multe LED-uri.
2. Taste pentru volum
Apasati tasta + pentru a creste volumul cu o treapta - se aude un ton.
Apasati tasta - pentru a scadea volumul cu o treapta, daca volumul atinge valoarea maxima sau cea minima se aud trei tonuri.
In total exista 9 trepte de volum.
3. Tasta Pornit/Oprit
Pentru a porni sau opri aparatul, tineti apasat 2 secunde.
4. Difuzor
> Redarea zgomotelor bebelusului
> Semnal de avertizare pentru lipsa receptie: daca aparatul este pornit si se pierde legatura dintre aparatul parintilor si cel al
bebelusului sau daca la pornirea aparatului nu se poate stabili legatura dintre cele doua aparate, se emit in regim continuu tonuri
de avertizare. Imediat ce legatura a fost restabilita tonurile de avertizare sunt oprite.
> Semnal de alarma acumulator: Daca acumulatorii s-au descarcat, utilizatorul este avertizat prin emiterea continua de semnale
scurte de alarma. Semnalul de alarma se opreste prin incarcarea acumulatorilor.
5. Indicator Pornit/Oprit - Legatura - Starea acumulatorilor Health DECT (LED verde/rosu)
LED-ul lumineaza verde: pornit si conectat corect cu aparatul bebelusului
LED-ul clipeste rapid verde: lipsa legatura cu aparatul bebelusului
LED-ul lumineaza rosu: acumulatorii sunt descarcati si trebuie incarcati
LED-ul clipeste rapid rosu: aparatul se incarca. Acumulatorii se incarca daca aparatul este conectat la priza. Timpul pentru incarcarea completa este de circa 8 ore.
LED-ul clipeste incet verde: Health DECT stop radiatii activ (30 de secunde dupa oprirea difuzorului, daca este activat acest regim)
LED-ul stins: aparat oprit
6. Conexiune sursa de alimentare 6V c.c.
Pentru conectarea sursei de alimentare TEN PAO S003IV0600050
7. Comutator pentru regimul Health DECT
Regim de lucru Health DECT (activare zgomot)) sau regim de lucru continuu.
Daca comutatorul este pozitionat pe „PERMANENT“, aparatele functioneaza in regimul de emisie continua.
Daca comutatorul este pozitionat pe „Health DECT, aparatul bebelusului functioneaza in regim de activare la zgomot. Aceasta inseamna ca aparatul bebelusului isi activeaza emisia numai la aparitia unui zgomot. Daca
aparatul bebelusului nu mai detecteaza niciun zgomot, emisia se opreste in regim automat dupa cateva secunde.
8. Regimul Health DECT – controlul distantei de actiune
In regimul Health DECT nu este permisa emiterea nici unui semnal. Aceasta inseamna ca nici nu se mai poate verifica in mod automat daca aparatul parintilor este in interiorul zonei de actiune a aparatului bebelusului.
Pentru a putea totusi verifica distanta de actiune, se poate folosi pe aparatul bebelusului functia Paging sau se poate pozitiona pentru un scurt timp comutatorul aparatului parintilor pe pozitia PERMANENT. Va recomandam
sa nu incarcati aparatul parintilor in timpul verificarii zonei de actiune. Fie ca dupa cateva secunde se realizeaza legatura si indicatorul de legatura lumineaza permanent verde fie, daca aparatul bebelusului nu se afla in
zona de actiune, se aude in difuzor semnalul de avertizare pentru lipsa receptie. Dupa aceasta verificare comutatorul ar trebui mutat din nou pe pozitia HEALTH DECT pentru a activa regimul de oprire emisie.
In regimul PERMANENT verificarea zonei de actiune se face in mod automat.
9. Capacul locasului pentru baterii
10. Sursa de alimentare
100-240V ~ 50/60Hz, 6V, 500mA, TEN PAO S003IV0600050
11. ACUMULATORI
2 x acumulatori ANSMANN NiMH marimea R3 (AAA), 1.2V, 800mAh (inclusi in livrare)
DATE TEHNICE (TEHNICA EMISIEI)
Tehnica de transmisie: DECT cu functia de oprire automata a emisiei Health DECT
Domeniul de frecventa: 1880 - 1900MHz
Canale: 120
Alegerea canalului: automat
Puterea maxima de emisie: <250mW
Puterea medie de emisie: <10mW
INDEPARTAREA DEFECTELOR
Daca apar probleme, va rugam sa parcurgeti urmatoarea lista de verificare. Verificati daca cele doua aparate sunt pornite. Verificati daca aparatul parintilor este conectat la sursa de alimentare astfel incat acumulatorii sa
se incarce.
LED-UL CE INDICA FUNCTIONAREA ESTE STINS:
NU SE AUDE NICIUN TON IN DIFUZORUL DE PE APARATUL PARINTILOR:
TRANSMISIA ESTE BRUIATA:
CAUZA SOLUTIA
Aparatul este oprit. Porniti aparatul.
Acumlatorii in aparatul parintilor sunt descarcati. Incarcati sau inlocuiti acumulatorii.
Sursa de alimentare este scoasa din priza sau nu este conectata in mod corespunzator.
Daca aparatul este conectat la sursa de alimentare, verificati daca aceasta este corect introdusa in
priza.
Nu exista alimentare cu curent. Verificati daca priza este sub tensiune.
CAUZA SOLUTIA
Nu se reda niciun ton, aparatul parintilor este pornit si regimul Health DECT activat.
Fixati pentru o scurta perioada de timp comutatorul pe pozitia PERMANENT. Se efectueaza o verificare
automata a zonei de actiune. Se poate intampla ca aparatul bebelusului sa fie in afara zonei de
actiune sau sa fie oprit.
S-a ales regimul Health DECT.
Produceti un zgomot puternic in apropierea aparatului bebelusului pentru a activa emisia. Imediat ce
aparatul bebelusului detecteaza un ton puternic, acesta se activeaza.
Volumul la aparatul parintilor este reglat pe o treapta prea mica. Mariti volumul la aparatul parintilor pana cand auziti semnalul.
Acumulatorii din aparatul parintilor sunt descarcati. Incarcati sau inlocuiti acumulatorii.
Aparatul parintilor este oprit. Porniti aparatul parintilor.
CAUZA SOLUTIA
In cazuri rare pot sa apara deranjamente din cauza prezentei altor aparate similare, care transmit in
apropiere.
Asezati aparatul parintilor si/sau al bebelusului intr-un alt loc.
Poluare electromagnetica (proximitate fata de antene de transmisie, linii de inalta tensiune, etc).
ZONA DE ACTIUNE REDUSA:
BRUIAJE ELECTROSTATICE SAU ELECTROMAGNETICE:
IN DIFUZOR SE AUDE UN ZGOMOT DE FOND SAU UN FLUIERAT:
APARATUL PARINTILOR REDA SEMNALUL CU UN VOLUM FOARTE MIC:
CAUZA SOLUTIA
Din cauza unor obstacole cum ar fi constructii metalice, pereti din beton armat, etc. se micsoreaza
distanta de actiune intre aparatul bebelusului si cel al parintilor.
Micsorati distanta dintre aparatul bebelusului si cel al parintilor sau modificati pozitia acestora
pentru a diminua numarul obstacolelor.
Acumulatorii in aparatul parintilor sunt descarcati. Incarcati sau inlocuiti acumulatorii.
CAUZA SOLUTIA
Bruiajele electrostatice sau electromagnetice pot fi produse de campuri emise catre alte aparate
electrice, cum ar fi telefoanele mobile sau cele fara fir.
Incercati sa gasiti sursa bruiajului si sa o inlaturati.
CAUZA SOLUTIA
Aparatul bebelusului si cel al parintilor sunt prea aproape. Asezati cele doua aparate la o distanta mai mare unul fata de cealalt.
Volumul aparatului parintilor este reglat la o valoare prea mare. Modificati volumul pe aparatul parintilor la o valoare mai mica.
CAUZA SOLUTIA
Volumul aparatului parintilor este reglat la o valoare prea mica. Modificati volumul pe aparatul parintilor la o valoare mai mare.
Acumulatorii in aparatul parintilor sunt descarcati. Incarcati sau inlocuiti acumulatorii.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92

ANSMANN Sydney Fișa cu date

Categorie
Telefoane pentru copii
Tip
Fișa cu date