Încălziţi uleiul într-o caserolă, rumeniţi
şunca de porc şi legumele tăiate
cubuleţe, în timp ce amestecaţi constant.
Adăugaţi treptat carnea tocată, rumeniţi-
o până se sfărâmă şi stingeţi-o cu supa
de carne. Amestecul de carne se
condimentează cu pastă de roşii,
verdeţuri, sare şi piper şi se găteşte
acoperit încă circa 30 minute. Între timp
se pregăteşte sosul Béchamel: Topiţi
untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi gătiţi
până devine auriu, amestecând constant.
Din când în când, în timp ce se
amestecă se adaugă laptele. Sosul se
condimentează cu sare, piper şi
nucşoară şi se fierbe descoperit circa 10
minute. Ungeţi o formă mare,
dreptunghiulară pentru sufleu cu 1
lingură de unt. Aşezaţi pe rând în formă
câte un strat de foi de lasagna, amestec
de carne, sos Béchamel şi brânza rasă.
Deasupra, la sfârşit, un strat Béchamel
presărat cu brânză va forma ultimul strat.
Restul untului aşezaţi-l peste sufleu.
• Durata în aparat (min): 55
• Nivel raft: 2
5.2 Paste Cannelloni:
Pentru 4 persoane.
Ingrediente pentru umplutură:
• 50 g ceapă, tăiată
• 30 g unt
• 350 g frunze de spanac, tăiate
• 100 g crème fraîche
• 200 g somon proaspăt, cuburi
• 200 g biban de Nil, cuburi
• 150 g creveţi
• 150 g carne de scoică
• sare, piper
Ingrediente sos Béchamel:
• 75 g unt
• 50 g făină
• 600 ml lapte
• sare, piper şi nucşoară
Amestecaţi cu:
• 1 pachet de cannelloni
• 50 g Parmezan, ras
• 150 g brânză rasă
• 40 g unt
Mod de preparare:
Ceapa mărunţită şi untul trebuie puse
într-o cratiţă şi lăsate să fiarbă înăbuşit
până se rumeneşte. Adăugaţi frunze
tocate de spanac şi gătiţi rapid la foc mic.
Adăugaţi crème fraîche, amestecaţi şi
după aceea lăsaţi să se răcească. Între
timp se pregăteşte sosul Béchamel:
Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi făină şi
gătiţi până devine auriu, amestecând
constant. Din când în când, în timp ce se
amestecă se adaugă laptele. Sosul se
condimentează cu sare, piper şi
nucşoară şi se fierbe descoperit circa 10
minute. Somonul, bibanul, creveţii şi
carnea de scoică, sarea şi piperul trebuie
adăugate la spanacul răcit şi se
amestecă. Ungeţi o formă mare,
dreptunghiulară pentru sufleu cu 1
lingură de unt. Umpleţi cannelloni cu
amestecul de spanac şi aşezaţi-le în
tavă. Între fiecare rând de Cannelloni
trebuie pus sosul Béchamel. Deasupra,
la sfârşit, un strat Béchamel presărat cu
brânză va forma ultimul strat. Restul
untului aşezaţi-l peste sufleu.
• Durata în aparat (min): 60
• Nivel raft: 2
5.3 Paste la cuptor:
Pentru 2-4 persoane.
Ingrediente:
• 1 litru de apă
• sare
• 250 g tagliatelle
• 250 g şuncă fiartă
• 20 g unt
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 ceapă
• 100 g unt
• 1 ou
• 250 ml lapte
• sare, piper şi nucşoară
• 50 g Parmezan ras
Mod de preparare:
Fierbeţi apa cu puţină sare. Puneţi
tagliatellele în apa sărată clocotită şi
fierbeţi circa 12 minute. Apoi scurgeţi.
Tăiaţi şunca cubuleţe. Încălziţi untul într-
o tigaie. Tocaţi pătrunjelul, curăţaţi ceapa
şi tocaţi-o. Căliţi ambele în tigaie. Ungeţi
un vas pentru coacere cu puţin unt.
Amestecaţi tagliatellele, şunca şi
10