42
Compartimentul Carne & Peşte este special proiectat pentru a garanta o conservare mai lungă a alimentelor
proaspete, fără a modifica valorile nutritive şi prospeţimea iniţială.
Nu se recomandă să se introducă în acest compartiment fructe şi legume, întrucât temperatura poate coborî
chiar şi sub 0°C, iar apa conţinută în alimente poate îngheţa.
Reglarea temperaturii
Temperatura din interiorul compartimentului Carne & Peşte este indicată de poziţia acului indicator de pe uşa
compartimentului şi depinde de temperatura generală din compartimentul frigider.
Se recomandă să se seteze temperatura din compartimentul frigider între +2° şi +6°.
Pentru a vedea dacă temperatura din interiorul Compartimentului Carne & Peşte este adecvată, consultaţi
imaginile de mai jos:
Important: când funcţia este activată şi există alimente cu conţinut ridicat de apă, se poate forma condens pe
rafturi. În acest caz, dezactivaţi temporar funcţia.
Scoaterea compartimentului Carne & Peşte:
Pentru a avea la dispoziţie un volum mai mare în frigider, se poate scoate
compartimentul Carne & Peşte. În acest caz procedaţi astfel:
1. Scoateţi sertarul din compartiment (Figura 1).
2. Scoateţi acoperitoarea sertarului, acţionând asupra cârligelor care se află
pe latura inferioară a acoperitorii (Figura 2).
Pentru a activa din nou compartimentul Carne & Peşte, aveţi grijă să
puneţi la loc acoperitoarea sertarului, înainte de a introduce la loc
sertarul şi de a reactiva funcţia.
3. Apăsaţi pe butonul "Funcţionarea compartimentului Carne & Peşte"
de pe panoul de comandă, timp de trei secunde, până la stingerea
ledului galben.
Pentru a optimiza consumul de energie, se recomandă să se dezactiveze
compartimentul Carne & Peşte şi să se scoată componentele acestuia (în
afară de raftul de deasupra sertarelor pentru legume şi fructe).
IMPORTANT
Dacă pe panoul de comandă nu este prezent simbolul (vezi Ghidul
Rapid), pentru a garanta o funcţionare corectă a produsului şi o conservare
corectă a alimentelor şi pentru a optimiza consumul de energie, se
recomandă să nu se scoată compartimentul Carne & Peşte.
COMPARTIMENTUL CARNE & PEŞTE
(ÎN FUNCŢIE DE MODEL)
Când acul este poziţionat în zona din stânga,
trebuie să se mărească temperatura din
compartimentul frigider.
Când acul este poziţionat în zona centrală,
temperatura este adecvată.
Când acul este poziţionat în zona din dreapta,
trebuie să se reducă temperatura din
compartimentul frigider.
Fig. 1
Fig. 2