44
RO
Prepararea cafelei
Notă: Pentru a prepara cafea cu acest aparat este
nevoie de un filtru. Filtre de cafea Ø 25cm (x10,
livrate). Nu utilizați aparatul fără filtrul montat.
Pentru a prepara cafeaua se parcurg următorii pași:
1. Puneți filtrul de cafea (livrat) în tava pentru filt-
ru. Adăugați cantitatea dorită de cafea măcinată,
după gust. Cantitatea recomandată este de 75-90
g la vasul de apă (1,6-1,8 litri).
2. Puneți tava filtrului în suport.
3. Umpleți vasul de cafea (carafa de sticlă, vasul de
vid sau termosul, în funcție de modelul aparat-
ului) cu cantitatea dorită de apă și turnați apă
în rezervor. După aceasta închideți capacul
rezervorului de apă.
4. Așezați carafa goală din sticlă pe placa de încălzire
inferioară.
5. Introduceți ștecherul într-o priză electrică adec-
vată.
6. Apăsați o dată pentru a porni aparatul; indica-
torul roșu se va aprinde indicând că procesul de
preparare a pornit.
7. După un timp cafeaua va începe să picure în vas.
8. După ce toată apa a trecut prin mașină comuta-
torul
va deveni albastru și va intra în regimul
de menținere a căldurii. Procesul de preparare
a cafelei este încheiat. Cafeaua este gata de a fi
servită.
9. Pentru a menține cadă carafa din sticlă aparatul
trebuie să rămână pornit.
10. În momentul în care serviți cafeaua luați ca-
rafa de pe placa de încălzire și turnați cafeaua
cu atenție, să nu se verse. Țineți carafa doar de
mâner. Pericol de arsuri!
11. Pregătirea unei carafe de cafea durează între 5
și 6 minute.
12. În partea de sus se află o altă placă de încălzire.
Puteți pune carafa de sticlă pe aceasta și să
apăsați butonul pentru a o menține caldă. În
felul acesta puteți prepara simultan o altă carafă
de cafea cu ajutorul plăcii de încălzire inferioare.
13. Aparatul are o conductă de preaplin care per-
mite excesului de apă din rezervor să iasă; to-
tuși, având în vedere că rezervorul de apă are
capacitatea de 1,8 litri recomandăm să nu puneți
niciodată în rezervor mai mult de 1,8 litri de apă.
14. În mașină și în conducte poate întotdeauna
să mai rămână niște apă. Dacă nu folosiți sau
nu deplasați aparatul o perioadă mai lungă de
timp cel mai bine este să goliți aparatul și să îl
curățați înainte de a-l depozita.
15. Dacă ați golit aparatul (conform recomandării
de la nr. 10 de mai sus), înainte de a-l repune în
funcțiune trebuie să repetați pașii 1-7 de mai sus
Pregătirea aparatului pentru utilizare.
16. Dacă nu ați folosit aparatul o perioadă mai
scurtă de timp, clătiți-l cu apă curată înainte de
refolosire.
Notă: În partea din față a aparatului există o lampă
indicatoare de culoare ROȘIE. Aceasta se va aprinde
în momentul în care dispozitivul de protecție este
activat din cauza unei funcționări anormale. Scoateți
aparatul din priză și lăsați-l să se răcească complet.
Contactați furnizorul.
Nu uitați să opriți aparatul după utilizare.
Curățare și întreținere
Curățare
Important! Deconectați aparatul de la priză și
lăsați-l să se răcească complet înainte de a-l curăța.
Este important ca aparatul și piesele acestuia să fie
curățate după utilizare. Cea mai bună metodă de
a curăța murdăria și depunerile de pe aparat, tava
pentru filtru, vas sau conductele de apă este cu o
cârpă moale și umedă și cu un detergent slab, dacă
este necesar (nu folosiți niciodată agenți de curățare
corozivi sau abrazivi).
Curățarea depunerilor de calcar
Notă: Curățați regulat depunerile de calcar de pe
mașina de cafea. Intervalele de curățare depind de
frecvența de utilizare și de calitatea apei.
După un timp depunerile de calcar se vor acumula
pe încălzitor. Pentru a menține aparatul în stare op-
timă și pentru a asigura aroma delicioasă a cafelei,
vă recomandăm să curățați regulat depunerile de
calcar.