RO
5
CITIREA TABELULUI CU INFORMAII PRIVIND
PREPARAREA
Tabelul indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile optime
care trebuie utilizate pentru a găti diferite tipuri de
alimente. Duratele de coacere încep din momentul în
care alimentele sunt introduse în cuptor, fără a se lua în
calcul şi preîncălzirea (în cazurile în care este necesară).
Temperaturile şi duratele de preparare au caracter
orientativ şi depind de cantitatea de alimente şi de tipul
de accesorii utilizate. La început, folosiţi cele mai mici
setări recomandate, apoi, dacă alimentele nu sunt gătite
suficient, treceţi la setări mai mari. Se recomandă să
folosiţi accesoriile din dotare, precum şi tăvi de copt şi
forme pentru prăjituri din metal, de culoare închisă. De
asemenea, puteţi folosi cratiţe şi accesorii Pyrex sau din
ceramică, dar, în cazul acestora, duratele de preparare
vor fi puţin mai mari.
DESERTURI
- Gătiţi deserturile delicate cu funcţia Convenţional
numai pe un singur nivel. Folosiţi tăvi de copt din metal,
de culoare închisă, şi aşezaţi-le întotdeauna pe grătarul
metalic din dotare.
- Folosiţi tăvi de copt din metal, de culoare închisă, şi
aşezaţi-le întotdeauna pe grătarul metalic din dotare.
- Pentru a verifica dacă un tort dospit s-a copt,
introduceţi o scobitoare din lemn în centrul tortului.
Dacă scobitoarea iese curată, prăjitura este gata.
- Dacă folosiţi tăvi de prăjituri antiaderente, nu ungeţi
cu unt şi marginile, deoarece prăjitura ar putea să nu
crească uniform pe margini.
- Dacă preparatul „se umflă” în timpul coacerii, folosiţi
o temperatură mai scăzută data viitoare şi încercaţi să
reduceţi cantitatea de lichid adăugat sau să amestecaţi
mai uşor.
CARNE
- Folosiţi orice fel de tavă de cuptor sau vas pirex,
adecvate pentru mărimea bucăţii de carne pe care o veţi
găti.
Când preparaţi fripturi, adăugaţi în tavă supă de
carne, stropind carnea în timpul procesului de gătire,
pentru a obţine un gust mai bun. Vă rugăm să ţineţi
cont de faptul că se vor genera aburi în timpul acestei
funcţionări.
Când friptura este gata, lăsaţi-o în cuptor încă 10-15
minute sau înveliţi-o în folie de aluminiu.
- Atunci când preparaţi la grill bucăţi de carne, alegeţi
bucăţi cu aceeaşi grosime pentru ca acestea să fie gătite
uniform. Bucăţile de carne foarte groase necesită durate
de preparare mai îndelungate. Pentru a evita arderea
cărnii la exterior, coborâţi grătarul metalic, menţinând
carnea la o distanţă mai mare faţă de grill. Întoarceţi
carnea după ce s-au scurs două treimi din durata de
coacere. Deschideţi uşa cu grijă, deoarece pot ieşi aburi.
Pentru a colecta zeama rezultată în urma preparării,
vă recomandăm amplasarea unei tăvi de colectare a
grăsimii scurse, umplută cu 200 ml de apă potabilă,
direct sub grătarul metalic pe care se află alimentele.
Reumpleţi după cum este necesar.
RECOMANDĂRI UTILE
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs . indesit . eu pentru mai multe informaţii
WWW