• Capacitatea aparatului, aşa cum este indicată pe
plăcuţa cu datele tehnice, nu trebuie depăşită.
• Atunci când umpleţi aparatul cu cantăţi mai
mari de alimente proaspete, se recomandă
acvarea funcţiei de congelare rapidă (dacă este
disponibilă) cu 24 de ore în avans.
• Durata de depozitare pentru achiziţia produselor
puternic congelate variază şi este dependentă de
pul produsului şi de ambalajul acestuia. În
consecinţă, respectaţi cu stricteţe instrucţiunile
producătorului de pe ambalaj.
CURĂŢARE ŞI ÎNTREŢINERE
Asiguraţi-vă întotdeauna că sursa de alimentare este
deconectată înainte de a efectua orice operaţiune de
întreţinere sau curăţare a aparatului.
Dacă lăsaţi aparatul neulizat pentru o perioadă de
mp prelungită, lăsaţi-l deschis, pentru a preveni
formarea de mirosuri neplăcute la interior.
DEZGHEŢARE
Aparatul trebuie dezgheţat atunci când grosimea
stratului de gheaţă de pe pereţii acestuia ange 5-6 mm.
Nu ulizaţi obiecte electrice, mecanice sau ascuţite ca
asistenţă în procesul de eliminare a gheţii, cu excepţia
cazului când acestea sunt furnizate sau omologate de
producător sau de centrul de service omologat.
Pentru a elimina gheaţa din pereţii interiori, ulizaţi o
racletă de plasc sau de lemn, fără muchii ascuţite.
Nu ulizaţi niciodată o racletă de metal.
Procedaţi după cum urmează:
1. Asiguraţi-vă că aţi scos aparatul din priză.
2. Uscaţi-vă bine mâinile pentru a preveni
deteriorarea pielii prin contactul cu gheaţa (se
recomandă ulizarea mănuşilor).
3. Scoateţi toate alimentele congelate din aparat,
introduceţi-le într-un recipient, aşezaţi blocurile
congelate peste alimentele congelate pentru a
facilita menţinerea acestora la temperaturi
foarte scăzute şi aşezaţi containerul sau
recipientul rece într-o cameră rece şi uscată.
4. Scoateţi dopul de evacuare al apei (dacă este
disponibil) situat la baza aparatului. În caz contrar,
va trebui să ştergeţi apa rezultată în urma
dezgheţării, de la baza comparmentului aparatului,
cu ajutorul unui burete sau al unui prosop.
5. Răzuiţi cu atenţie gheaţa din interiorul aparatului
şi puneţi-o în chiuveta bucătăriei, pentru a se
topi.
6. Ştergeţi bine interiorul comparmentului
aparatului, clăţi-l cu apă caldă şi îndepărtaţi
alimentele sau lichidele vărsate.
7. Ştergeţi bine aparatul cu o lavetă absorbantă şi
permiteţi-i să se aerisească pentru circa 3 sau 4
minute.
8. Reamplasaţi dopul de evacuare (dacă este
disponibil).
9. Închideţi uşa aparatului, reintroduceţi fişa în
priză şi porniţi aparatul.
10. Acum, reintroduceţi alimentele congelate.
Pentru a preveni dezgheţarea alimentelor congelate,
efectuaţi procedura de dezgheţare în maxim două
ore, pentru a reduce creşterea semnificavă a
temperaturii alimentelor congelate care ar duce la
reducerea perioadei de stocare.
DEPANARE
1. Nu funcţionează (aparatul nu funcţionează/nu
se răceşte)
• Există vreo pană de curent?
• Este fişa de alimentare în stare bună şi corect
introdusă în priză?
2. Aparatul nu funcţionează suficient/lumina roşie
este aprinsă
• Este capacul aparatului închis corespunzător?
• Există gheaţă formată în cantăţi mari pe
pereţii interiori?
• Este aparatul expus la lumina directă a soarelui
sau la o sursă de căldură?
• Au fost introduse prea multe alimente calde în
aparat?
• Clasa de climazare se poate găsi pe placa de
clasificare, situată pe spatele aparatului.
Aceasta specifică temperaturile ambiante la
care aparatul va funcţiona corect.
Clasă de climazare Temperatură ambiantă__
____SN ___ de la +10 °C la 32 °C______
____N ___ de la +16 °C la 32 °C______
____ST __ de la +16 °C la 38 °C______
3. Aparatul face zgomot.
____T de la +16 °C la 43 °C______
Zgomotul se produce când motorul
compresorului funcţionează, dar şi la curgerea
agentului frigorific prin circuitul sistemului de
răcire. Aceste zgomote sunt normale.
4. Acumulare de condens pe pereţii exteriori
În anumite condiţii atmosferice, se poate forma
condens pe pereţii exteriori ai aparatului. Acest
lucru este normal şi nu va afecta funcţionarea
aparatului.
RO
2